در سیستم مداربسته برای انتقال تصویر و برق از کابل‌های مختلفی استفاده می‌شود. رعایت استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته و استفاده از کابل‌های با کیفیت در عملکرد دوربین و کیفیت تصاویر تاثیر گذار است. در سیم کشی سیستم مداربسته باید به حداکثر طول کابل دوربین مدار بسته توجه کرد. با ما همراه باشید تا در این مقاله قصد داریم تا به بررسی استانداردهای کابل کشی در دوربین مداربسته بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

نوع کابل در انواع سیم کشی دوربین مدار بسته

نوع کابل در انواع سیم کشی دوربین مدار بسته به نوع تکنولوژی دوربین شما بستگی دارد. به طور کلی دوربین‌های مداربسته در دو تکنولوژی آنالوگ و تحت شبکه ساخته می‌شوند. کابل‌های تصویر در هر یک از این تکنولوژی‌ها متفاوت است. در سیستم‌های مداربسته آنالوگ از کابل‌های کواکسیال و در سیستم‌های تحت شبکه از کابل شبکه استفاده می‌کنند.

برای رعایت استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته باید در انتخاب و خرید کابل مورد نظر دقت کنید. در هنگام خرید و انتخاب کابل دوربین به کیفیت آن نیز توجه کنید. از کابل‌های استاندارد، با کیفیت و مرغوب استفاده کنید. زیرا یکی از عوامل تاثیر گذار در کیفیت تصاویر، کیفیت و مرغوبیت کابل است. در ادامه نحوه سیم کشی در هر سیستم را بررسی می‌کنیم.

کابل کواکسیال در سیم کشی آنالوگ

اگر دارای دوربین مدار بسته آنالوگ هستید، برای کابل کشی باید از کابل‌های کواکسیال استفاده کنید. در دوربین مداربسته آنالوگ اغلب از کابل کواکسیال RG59 استفاده می‌شود. همچنین می توانید از کابل ترکیبی نیز استفاده کنید. این کابل ها در کنار خود دارای یک سیم برق نیز هستند. به همین دلیل کابل ترکیبی قابلیت انتقال تصویر و برق را به صورت همزمان دارد. برای سیم کشی دوربین مدار بسته آنالوگ مراحل زیر را طی کنید.

  1. قبل از شروع کابل کشی، نیاز است تا محل نصب دوربین مداربسته را تعیین کنید. در این مرحله به مسیر کابل‌ها توجه کنید. برنامه ریزی دقیق کمک می‌کند تا از مشکلات بعدی جلوگیری کنید.
  2. کابل کواکسیال مورد نظر را به اندازه لازم بین دستگاه‌ها، برش بزنید.
  3. در مرحله بعد فیش bnc را به کابل متصل کنید. فیش bnc دارای انواع مختلفی از جمله پرسی، پیچی و لحیمی است.
  4. سپس منبع تغذیه یا آداپتور را به دوربین و دستگاه ضبط متصل کنید. با استفاده از سیم برق دوربین مدار بسته می‌توانید منبع تغذیه را به دستگاه و دوربین متصل کنید.
  5. یک سر کابل کواکسیال را به دوربین مداربسته متصل کنید. سر دیگر را به پورت BNC در دستگاه ضبط متصل کنید.
  6. سپس با استفاده از کابل VGA یا HDMI، یک سر کابل را به پورت خروجی دستگاه و سر دیگر را به نمایشگر متصل کنید.

کابل شبکه در سیم کشی تحت شبکه

در سیستم‌های مداربسته تحت شبکه از کابل شبکه برای انتقال تصاویر استفاده می‌کنند. پر کاربردترین کابل شبکه، کابل Cat6 و Cat5e است. در سیستم‌های ip نیز می‌توان با استفاده از قابلیت poe، برق و تصویر را به صورت همزمان منتقل کرد. برای اطلاع از بهترین کابل شبکه به مقاله بهترین کابل شبکه دوربین مداربسته مراجعه کنید. برای سیم کشی دوربین مدار بسته IP مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. در کابل کشی دوربین مداربسته تحت شبکه نیز بعد از انتخاب محل نصب دوربین باید کابل شبکه را به اندازه لازم برش دهید.
  2. سپس کابل شبکه را سوکت بزنید. برای اطمینان می‌توانید برقراری کابل را قبل از اتصال، تست کنید.
  3. برای محافظت از کابل‌ها از لوله فلکسی استفاده کنید. همچنین استفاده از رک دوربین مداربسته نیز می‌تواند به نظم و محافظت تجهیزات دوربین مداربسته کمک کند.
  4. کابل‌های دوربین مداربسته را از داکت یا لوله فلکسی عبور دهید.
  5. دستگاه ضبط و دوربین مداربسته را با استفاده از کابل شبکه سوکت شده به یکدیگر متصل کنید. توجه داشته باشید در برخی از مدل‌ها امکان اتصال مستقیم دستگاه و دوربین به وسیله کابل شبکه وجود دارد. در برخی دیگر از مدل‌ها باید دوربین به وسیله شبکه به سوئیچ متصل شود. سپس سوئیچ یه دستگاه NVR متصل شود. می‌توانید بعد از اتصال بر روی کابل‌ها برچسب گذاری کرده تا کابل هر دستگاه را به راحتی شناسایی کنید.
  6. در این مرحله باید انرژی مورد نظر دستگاه ضبط، سوئیچ و دوربین مداربسته را به وسیله آداپتور یا منبع تغذیه تامین کنید.
  7. برای مشاهده تصاویر دوربین، نمایشگر را به وسیله کابل VGA یا HDMI به دستگاه ضبط متصل کنید.

حداکثر طول کابل دوربین مدار بسته

استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته، طول کابل مشخصی را به عنوان طول مجاز برای کابل کشی‌ها تعیین می‌کند. به طور کلی طول کابل می‌تواند بر روی کیفیت عملکرد دوربین تاثیر گذار باشد. اگر حداکثر طول کابل دوربین مدار بسته در کابل کشی رعایت نشود، می‌تواند باعث افت کیفیت تصویر دوربین‌ها شود. طول استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته نیز بر اساس نوع سیستم مداربسته و کابل مورد استفاده تعیین می‌شود. در ادامه حداکثر طول کابل کشی در سیستم‌های مختلف را بررسی می‌کنیم.

1- حداکثر طول کابل کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه

اگر از دوربین‌های مداربسته تحت شبکه و کابل CAT6 استفاده می‌کنید، حداکثر طول کابل کشی برابر با 100 متر یا 328 فوت است. اگر قصد کابل کشی با مسافت بیشتر را دارید باید برای افزایش طول کابل دوربین مدار بسته از تجهیزاتی مانند تقویت کننده POE استفاده کنید. با استفاده از این تقویت کننده‌ها می‌توانید طول کابل کشی را تا 300 متر افزایش دهید. اما اگر از کابل CAT5e استفاده کنید، حداکثر طول کابل کشی 70 متر است و با استفاده از تقویت کننده به 220 متر می‌تواند افزایش پیدا کند.

2- حداکثر طول کابل کشی دوربین مدار بسته آنالوگ

همانطور که گفته شد در سیستم‌های آنالوگ معمولا از کابل کواکسیال RG59 استفاده می‌کنند. حداکثر طول قابل پشتیبانی توسط کابل RG59 مقدار 200 تا 250 متر است. برای افزایش طول کابل می‌توانید از تقویت کننده‌های ویدئویی استفاده کرده و طول کابل را تا 1000 متر افزایش دهید.

توجه داشته باشید که شرایط محیطی نیز در تعیین طول استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته تاثیر گذار است. به طور مثال وجود نویز و موانع در محیط می‌تواند بر روی طول کابل کشی تاثیر گذار بوده و باعث افت کیفیت تصویر شود. برای کابل کشی سیستم‌های مداربسته آنالوگ در مسافت‌های طولانی می‌توانید از ویدئو بالن دوربین مداربسته استفاده کنید.

استفاده از تجهیزات مناسب

برای اتصالات کابل کشی دوربین مداربسته به ابزار مختلفی نیاز دارید. تجهیزات مورد نظر برای کابل کشی دوربین مداربسته نیز به نوع سیستم مدار بسته شما بستگی دارد. در سیستم آنالوگ برای اتصال کابل کواکسیال از فیش BNC استفاده می‌شود. نوع فیش BNC و کیفیت آن در پایداری اتصال تاثیرگذار است. از فیش‌های BNC با کیفیت برای اتصال کابل‌ها استفاده کنید. فیش BNC در سه نوع لحیمی، پرسی و پیچی تولید می‌شود. فیش بی ان سی مورد نظر باید از استحکام بالایی برخوردار باشد. در بین فیش‌های بی ان سی، فیش BNC پیچی از استحکام بیشتری برخوردار است. توجه داشته باشید، این فیش باید به درستی به کابل‌ها متصل شود تا از پرش و قطع شدن تصویر جلوگیری شود.

ابزار مورد نیاز برای اتصال فیش BNC به کابل بر اساس نوع بی ان سی تعیین می‌شود. برای BNC از نوع پیچی به پیچ گوشتی و از نوع لحیمی به هویه نیاز دارید. توجه داشته باشید که کابل‌ها به درستی متصل شوند. عواملی مانند شل شدگی، کشیدگی و… باعث اختلال در کار دوربین می‌شوند.

در سیستم‌های IP و اتصال کابل شبکه از کانکتور RJ45 استفاده می‌شود. در سیستم تحت شبکه نیز از کانکتورهای با کیفیت بالا و ایمن استفاده کنید. این کانکتورها 4 جفت پیچ خورده کابل شبکه را به 8 رشته سیم جدا می‌کنند. همچنین در سیستم تحت شبکه باید از سوئیچ‌های مناسب استفاده کنید.

انتخاب مسیر استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته

نکته دیگر که باید در استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته رعایت کرد، انتخاب مسیر مناسب برای کابل کشی است. مسیر کابل کشی به محل قرار گیری دوربین مداربسته و سایر تجهیزات سیستم مداربسته بستگی دارد. در نتیجه در انتخاب محل قرار گیری دوربین و تجهیزات آن دقت کنید تا مسیر کابل کشی و نصب به درستی و آسانی انجام شود.

نصب صحیح کابل‌ها

در استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته باید به نصب کابل‌ها نیز توجه کنید. هنگام نصب کابل‌ها توجه داشته باشید تا بر اساس استانداردهای مربوطه نصب و اتصال کابل انجام شود. کابل دوربین مداربسته باید به گونه‌ای نصب شود که در معرض قطعی، شل شدگی، نویز و…. قرار نداشته باشد. از اتصال محکم و صحیح کابل‌ها اطمینان حاصل نمایید. همچنین کابل‌ها باید از تداخل با منابع تغذیه برق، تراکم‌های بالا و محیط‌های نامساعد محافظت شوند.

محافظت از کابل‌ها در استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته

یکی از نکات مهم در استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته، محافظت از کابل‌های سیستم مداربسته است. کابل دوربین مداربسته ممکن است در معرض عوامل مختلفی که باعث آسیب دیدن آن شود، قرار داشته باشد. کابل‌هایی که در محیط‌های بیرونی قرار دارند، بیشتر در معرض عوامل مختلفی مانند شرایط جوی نامساعد، رطوبت، پارگی، بریدگی، سایش و… قرار دارند. برای جلوگیری از آسیب دیدن این کابل‌ها می‌توانید از محافظ کابل دوربین مداربسته استفاده کنید. محافظ کابل دوربین مداربسته در واقع همان لوله فلکسی است. کابل‌ها با قرار گرفتن، داخل این لوله‌های خرطومی و انعطاف‌پذیر در مقابل آسیب‌ها محافظت می‌شوند. همچنین محافظ کابل دوربین مداربسته می‌تواند از نویز و امواج الکتریکی نیز جلوگیری کند.

قیمت سیم کشی دوربین مدار بسته

عوامل مختلفی در محاسبه قیمت سیم کشی دوربین مدار بسته تاثیرگذار هستند. عوامل تاثیرگذار در هزینه کابل کشی دوربین مداربسته عبارتند از:

  1. وسعت محیط: یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار، وسعت محیط تحت نظارت است. هر چه محیط وسیع‌تر باشد به دوربین و کابل کشی بیشتری نیاز دارد. افزایش متراژ کابل کشی نیز هزینه آن را افزایش می‌دهد.
  2. ارتفاع و محل نصب دوربین: نصب دوربین مداربسته تا ارتفاع 3 متری دارای تعرفه خاصی است. نصب دوربین در ارتفاع بالاتر باعث افزایش هزینه می‌شود.
  3. تعداد دوربین‌های مدار بسته: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت سیم کشی دوربین مدار بسته، نوع دوربین و تعداد دوربین‌های مداربسته است.
  4. داکت و لوله فلکسی: تعیین هزینه نصب داکت و لوله فلکسی نیز بر اساس متراژ است.

برای اطلاع از قیمت دقیق و مشاوره رایگان با شماره 88500020-021 تماس بگیرید.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

دستگاه NVR چیست
ادامه مطلب
دوربین مداربسته بولت چیست
ادامه مطلب
انواع دوربین مداربسته
ادامه مطلب
4.5/5 - (2 امتیاز)