سیستم دوربین های مداربسته از اجزا و قطعات متعددی تشکیل شده اند. این اجزا و تجهیزات شامل دستگاه های ضبط دی وی آر و ان وی آر، سوئیچ، مودم و.. هستند. اگر تجهیزات دوربین مداربسته در محل مناسب قرار نگیرد در معرض ورود رطوبت، گرد و غبار و … است. همچنین قرار گرفتن این تجهیزات در محل های مختلف ممکن است با گذشت زمان منجر به خرابی و آسیب دیدن آن ها شود. به همین منظور جعبه های فلزی درب داری به نام رک دوربین مداربسته وجود دارد تا محلی برای نگهداری دستگاه های ضبط، سوئیچ ها و… باشد. رک ها در انواع مختلفی مانند رک دیواری و رک ایستاده تولید می شوند. ممکن است اصطلاح یونیت دوربین مداربسته را شنیده باشید. یونیت دوربین مدار بسته چیست؟ در ادامه به بررسی بیشتر رک در سیستم مداربسته و یونیت دوربین مداربسته می پردازیم.

رک دوربین مداربسته چیست ؟

در پاسخ به این سوال که رک دوربین مداربسته چیست باید گفت رک ها محفظه های فلزی هستند که به منظور محافظت از تجهیزات دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می گیرند. رک ها دارای اجزای مختلفی هستند. این اجزا عبارتند از:

  • درب رک: درب های رک در دو نوع جنس شیشه ای و یا شیشه ای با فریم فلزی ساخته می شوند. احتمال شکستگی در درب های تمام شیشه ای بسیار بیشتر است. از این رو توصیه می شود از رک هایی با درب فریم فلزی استفاده کنید.
  • پاور ماژول: پاور ماژول وظیفه تامین انرژی برق مورد نیاز اجزای داخلی رک را بر عهده دارد. این بخش از چندین پریز برق تشکیل شده است.
  • فن رک: تجهیزات الکترونیکی هنگام کار کردن مقداری گرما از خود تولید می کنند. فن نقش خنک کردن و هدایت حرارت تجهیزات به بیرون را دارد. معمولا فن در سقف و یا کف رک قرار دارد.
  • سینی: برای جداسازی تجهیزاتی که عرض آن ها از رک کمتر است از سینی استفاده می شود. سینی ها در دو مدل ثابت و متحرک تولید می شوند.
  • لایت پنل: برای روشنایی داخل رک از یک لامپ فلورسنت استفاده می شود. این لامپ در محفظه بالای رک قرار دارد.
  • بلنک پنل: برای حفاظت و جلوگیری از دسترسی افراد به تجهیزات مهم و حساس داخل رک از صفحاتی استفاده می شود. این صفحات در جلوی تجهیزات قرار می گیرند. صفحات بلنک پنل در انواع 1، 2، 3 و 4 یونیت هستند.

تجهیزات دوربین مداربسته دارای ابعاد متفاوتی هستند. برخی از این تجهیزات دارای ابعاد کوچکتر از رک هستند و برخی دیگر ابعادی همسان با رک دارند. تجهیزاتی که ابعاد آن ها با رک ها یکسان است را رک مونت می گویند.

انواع رک دوربین مداربسته

رک های دوربین مدار بسته دارای اندازه و ابعاد گوناگونی هستند. یونیت UNIT واحد اندازه گیری رک است. در رک، هر یونیت مساوی با 2 اینچ یا 5 سانتیمتر است. دو نوع رک در دوربین مداربسته وجود دارد. یک نوع رک دیواری و نوع دیگر رک ایستاده است. در ادامه به بررسی این دو نوع رک می پردازیم.

رک دیواری دوربین مداربسته

رک های دیواری بر روی دیوار نصب می شوند. ارتفاع در رک های دیواری معمولا 5، 6، 7 و 9 یونیت است. به دلیل ارتفاع کمتر از 9 یونیت در تجهیزات کوچک از رک دیواری استفاده می شود. همچنین رک های دیواری دارای عمق های متفاوتی هستند. معمولا عمق این رک ها بین 35، 45 یا 60 سانتی متر است. نوعی از این رک با عمق 29 سانتیمتر تولید می شود که از آن برای نگهداری سوئیچ های کوچک استفاده می شود. رک های 9 یونیت به دلیل تنوع گوناگون، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از آن ها دارای قابلیت باز شدن پنل های کناری و دسترسی به رک از بغل هستند. همچنین برخی از مدل های دیگر رک 9 یونیت دارای قابلیت چرخش 100 درجه هستند.

رک دیواری دوربین مداربسته

رک ایستاده

رک های ایستاده همانطور که از نامشان پیداست بر روی زمین قرار میگیرند. ارتفاع این رک ها در مقایسه با رک دیواری بیشتر است. رک های ایستاده تا ارتفاع 42 یونیت نیز ساخته می شوند. عمق این نوع رک ها بین 60، 80 و 100 سانتی متر است. به دلیل فضای بیشتر رک ایستاده اغلب در تجهیزات بزرگتر مانند دستگاه سرور، UPS و… استفاده می شود. رک های ایستاده امکان دسترسی به تجهیزات از هر چهار طرف را به کاربر می دهند. برای حرکت راحت تر این رک ها معمولا از چرخ در زیر آن ها استفاده می شود. جنس این رک ها از شیشه یا تلق فریم دار است. همچنین در رک ایستاده، بخشی برای عبور کابل در بالا و پایین محفظه طراحی شده است.

رک دوربین مداربسته

رک دی وی آر

رک دی وی آر همان رک دوربین مداربسته است. همانطور که گفته شد تمام تجهیزات دوربین مدارب سته از جمله دی وی آر دوربین مداربسته به منظور حفاظت بیشتر داخل رک قرار می گیرند. دستگاه های ضبط DVR و NVR از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. تصاویر دوربین مداربسته توسط این دستگاه ها ضبط و توسط هارد، داخل دستگاه ذخیره می شوند. از این رو با خرابی و آسیب دیدن دستگاه های ضبط ممکن است اطلاعات و فیلم های دوربین از بین بروند. نگهداری و محل نصب دستگاه های ضبط از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دستگاه های ضبط همانند سایر تجهیزات دوربین مداربسته باید به دور از رطوبت، صدمه دیدن و گرد و غبار باشد.

کدام رک مناسب دوربین مداربسته است؟

در انتخاب رک مناسب برای دوربین مداربسته باید برخی از نکات و استانداردها را در نظر داشته باشیم. رک های دوربین مدار بسته باید دارای فضای کافی برای تمام تجهیزات دوربین مداربسته باشند. در ادامه استانداردهای رک مناسب دوربین مدار بسته را شرح می دهیم.

انتخاب نوع رک

برای انتخاب نوع رک ایستاده و دیواری باید به تجهیزات خود دقت کنید. همانطور که گفته شد ارتفاع و ظرفیت رک های ایستاده بیشتر از رک های دیواری است. اگر از دوربین مداربسته در پروژه های بزرگ استفاده می کنید، توصیه می شود رک ایستاده را برای نگهداری تجهیزات انتخاب کنید. در هنگام انتخاب رک ایستاده سعی کنید رک های دارای چرخ را انتخاب کنید. زیرا جابه جایی در رک های چرخ دار بسیار راحت تر است. همچنین رک استاندارد باید دارای قفل به منظور جلوگیری از دسترسی سایر افراد باشد.

اندازه رک مناسب دوربین مداربسته

رک دوربین مدار بسته در اندازه های متفاوتی تولید می شود. ارتفاع رک ها باید مطابق با تجهیزات داخل رک انتخاب شود. در سیستم دوربین مداربسته اغلب از رک های 19 اینچی استفاده می شود. توجه داشته باشید به منظور تهویه بهتر دستگاه ها، هنگام نصب برای هر یک از تجهیزات به اندازه یک یا دو یونیت فضای خالی بین تجهیزات در نظر بگیرید.

سیستم تهویه رک

یکی از مهم ترین بخش ها در هر رک، تهویه و فن آن است. فن رک باعث تهویه و خنک شدن دستگاه ها و تجهیزات داخل رک می شود. این کار از آسیب دیدن و سوختن تجهیزات جلوکیری می کند. ضروری است که از رک هایی استفاده کنید که دارای فن و سیستم تهویه خوبی برخوردار باشند. همچنین فن در رک به صورت استاندارد قرار گرفته باشد. در صورت نصب و قرار گیری غیر استاندارد فن داخل رک توانایی تهویه نداشته و باعث آسیب دیدن تجهیزات می شود.

به این مطلب امتیاز دهید 🙂