دوربینهای مداربسته با مدلهای مختلف در بازار موجود هستند. برای انتخاب دوربین مناسب باید با انواع دوربین مدار بسته آشنا شوید. در این مقاله قصد داریم تا انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری، تکنولوژی، کیفیت تصویر، لنز و قیمت را با توجه به نوع کاربری بررسی کنیم.
در این مقاله میخوانید:
- انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری
- انواع دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی
- کیفیت تصویر انواع دوربین
- انواع دوربین مدار بسته بر اساس لنز
- دید در شب در انواع دوربین مدار بسته
- انواع دوربین مداربسته در کاربریهای مختلف
- قیمت انواع دوربین مدار بسته
- انواع دوربین مدار بسته بر اساس ویژگی
- قابلیتهای مختلف در انواع دوربین مداربسته
- انواع دوربین مداربسته برای منزل
انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری
انواع دوربین مداربسته را میتوان بر اساس شکل ظاهری و نوع بدنه به دستههای مختلفی تقسیم کرد. دوربینهای مداربسته دارای بدنه و کیسهای مختلفی هستند. انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری به دوربینهای دام، بولت، اسپیددام، چشم ماهی و… تقسیم میشوند. در ادامه انواع دوربین مدار بسته بر اساس نوع بدنه و شکل ظاهری را بررسی میکنیم.
1- دوربین مدار بسته دام (Dome)
کلمهی Dome به معنای گنبد است. دوربینهای دام به دلیل شکل ظاهری گنبدی شکل به نام دام نامگذاری شدند. دوربینهای دام به دلیل شکل ظاهری خود، اغلب بر روی سقف نصب میشوند. این نوع دوربینها دارای جنس بدنه پلاستیکی، فلزی و یا ترکیبی از فلز و پلاستیک هستند. به دلیل ساختار و کارایی معمولا دوربین مداربسته دام در فضاهای داخلی و مسقف مانند فروشگاهها، منازل و ادارات مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از دوربینهای مدار بسته دام دارای یک کاور شیشهای هستند. این کاور از لنز دوربین محافظت میکند. نوعی دیگر از دوربینهای دام فاقد کاور شیشهای هستند. این دوربینها را دوربین Turret مینامند. این دوربینها فقط در شکل ظاهری با یکدیگر متفاوت هستند.
2- دوربین مداربسته اسپید دام
یکی دیگر از انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری، دوربین مداربسته اسپید دام است. دوربینهای اسپید دام به دوربینهای گردان و یا PTZ نیز معروف هستند. این نوع از دوربینها دارای قابلیت چرخش به صورت افقی و عمودی هستند. به دلیل قابلیت چرخش در این دوربینها، معمولا از آنها در فضای بیرونی پروژههای بزرگ و وسیع استفاده میشود. چرخش در دوربین اسپید دام توسط اپراتور انجام میشود. در ساخت بدنه این دوربینها نیز از پلاستیک و فلز استفاده شده است.
3- دوربین مدار بسته بولت (Bullet)
یکی از انواع دوربین مدار بسته، دوربینهای مداربسته بولت هستند. این دوربینها دارای ظاهری استوانهای یا شبیه به گلوله هستند. نام این دوربینها از کلمه Bullet گرفته شده است. به دوربینهای بولت، بالت نیز گفته میشود. دوربینهای مداربسته بالت به دلیل پشتیبانی از استانداردهای IP66 و IP67 دارای مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد و گرد و غبار هستند. به همین دلیل معمولا از این دوربینها در محیطهای بیرون و فضاهای باز استفاده میشود. جنس بدنه دوربین بولت مانند دوربینهای دام از فلز، پلاستیک و یا ترکیبی از فلز و پلاستیک است.
4- دوربین چشم ماهی (Fisheye)
دوربین مداربسته چشم ماهی به دلیل شکل ظاهری شبیه به چشم ماهی به این اسم نامیده میشود. مهمترین مشخصه دوربین چشم ماهی، زاویه دید وسیع آن است. زاویه دید در این دوربینها 360 و یا 180 درجه است. در نصب این دوربینها باید به برخی از نکات توجه کنید. برای دریافت تصاویر محیط با کیفیت مناسب باید دوربین مدار بسته چشم ماهی را بر روی سقف و با ارتفاع مناسب نصب کنید.
5- دوربین مداربسته مخفی
دوربین مداربسته مخفی، نوعی دیگر از انواع دوربین مدار بسته هستند. این دوربینها را اغلب دوربین مینیاتوری نیز مینامند. دوربین مخفی به عنوان کوچکترین دوربین مداربسته شناخته میشود. از انواع دوربین مداربسته مخفی میتوان به دوربین سوزنی، بندانگشتی، آینهای و… اشاره کرد. این دوربینها به دلیل سایز کوچکی که دارند قابلیت مخفی کردن و نصب در محیطهای مختلف را دارند. نام دیگر دوربین مخفی، دوربین پین هول است.
6- دوربین مداربسته باکس (Box)
دوربینهای باکس دارای شکلی مستطیلی و شبیه به جعبه هستند. نکته مهم در این دوربینها، استفاده از لنز به صورت جداگانه است. لنز این دوربینها را باید به صورت جداگانه خریداری کنید. با توجه به کاربری و نیازهای خود میتوانید لنز مورد نظر خود را انتخاب کنید. اغلب در کاربریهای تخصصی و صنعتی از دوربین box استفاده میشود. دوربین مداربسته باکس به دوربینهای صنعتی نیز معروف هستند.
7- دوربین رومیزی CUB
این دوربینها نوعی از دوربینهای مداربسته با شکل مکعبی هستند. اغلب دوربینهای رومیزی از یک میکروفون داخلی برخوردار هستند. این دوربینها علاوه بر ضبط تصاویر، قابلیت ضبط صدا را نیز دارند. بدنه انواع دوربین مداربسته رومیزی معمولا از جنس پلاستیک ساخته میشود. از این دوربینها اغلب در محیطهای اداری و منازل استفاده میشود. دوربین رومیزی CUB دارای مقاومت پایینی در برابر آب و ضربه است. به همین دلیل این دوربینها انتخاب مناسبی برای محیطهای صنعتی نیستند. قابل ذکر است که پایه دوربین کیوب قابلیت چرخیدن به جهات مختلف را دارد.
انواع دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی
مهمترین نکته در دستهبندی انواع دوربین مداربسته، تکنولوژی دوربینها است. دوربینهای مداربسته از نظر تکنولوژی به سه دسته آنالوگ، آنالوگ HD و تحت شبکه تقسیم میشوند. آنالوگ اولین نسل از دوربینهای مداربسته است. دوربینهای مداربسته آنالوگ HD، نسل جدیدتر دوربینهای آنالوگ هستند. با ورود تکنولوژی آنالوگ HD در صنعت دوربین مداربسته، دوربینهای آنالوگ از چرخه تولید خارج شده و دیگر کاربردی ندارند. در ادامه دو تکنولوژی آنالوگ HD و تحت شبکه را در انواع دوربین مداربسته بررسی میکنیم.
1- دوربین آنالوگ HD
دوربینهای آنالوگ قدیمی از کیفیت پایین و قابلیتهای محدودی برخوردار بودند. با پیشرفت تکنولوژی برای رفع این مشکلات، دوربینهای آنالوگ HD وارد بازار شدند. در دوربینهای آنالوگ HD، دریافت و ارسال اطلاعات به صورت امواج آنالوگ است. دستگاه ضبط کننده در این دوربینها DVR نام دارد. در سیستم آنالوگ از کابل کواکسیال برای اتصال دوربین به دستگاه ضبط و انتقال اطلاعات استفاده میشود. این دوربینها دارای قیمت مناسب و کیفیت مطلوبی هستند.
2- دوربین تحت شبکه
انتقال اطلاعات در دوربینهای مداربسته تحت شبکه یا IP به صورت دیجیتال است. دستگاه ضبط کننده در سیستم تحت شبکه NVR نام دارد. این دوربینها از کابل شبکه برای اتصال دستگاه به دوربین و انتقال اطلاعات استفاده میکنند. برخی از دوربینهای IP دارای قابلیتی به نام POE هستند. دوربینهای POE برای تامین برق نیاز به کابل جداگانه ندارند. قابلیت POE این امکان را فراهم میکند تا کابل شبکه علاوه بر انتقال اطلاعات بتواند انرژی برق مورد نیاز دوربین را نیز تامین کند. دوربینهای تحت شبکه دارای تصاویر با کیفیت بالا و ویژگی پردازش تصاویر هستند. از جمله انواع دوربین مداربسته تحت شبکه میتوان به دوربینهای پلاک خوان، دوربین حرارتی، بیسیم و… اشاره کرد. دوربین مداربسته تحت شبکه در مقایسه با دوربین آنالوگ، گران قیمتتر است.
کیفیت تصویر انواع دوربین مداربسته
کیفیت و وضوح تصویر یکی از مهمترین نکات در انتخاب انواع دوربین مدار بسته است. وضوح تصویر دوربین مداربسته بر اساس مگاپیکسل تعریف شده است. هر چه مقدار عدد مگاپیکسل دوربین، بیشتر باشد به معنی کیفیت تصویر بالاتر است. افزایش تعداد پیکسلهای تشکیل دهنده یک تصویر باعث نمایش جزئیات بیشتری در تصویر میشود. در نتیجه هر چقدر کیفیت تصاویر دوربین مداربسته بالاتر باشد، تصاویر با جزئیات بیشتری نمایش داده میشوند. کیفیت تصویر در انواع دوربینهای مداربسته عبارتند از:
- 1 مگاپیکسل
- 2 مگاپیکسل
- 3 مگاپیکسل
- 4 مگاپیکسل
- 5 مگاپیکسل
- 8 مگاپیکسل
انواع دوربین مدار بسته بر اساس لنز
انواع دوربین مدار بسته بر اساس لنز به سه دسته تقسیم می شود.
- لنز ثابت: دوربینهای مداربستهای که از لنز ثابت استفاده میکنند، دارای یک فاصله کانونی ثابت هستند. زاویه دید در این دوربینها پس از نصب غیر قابل تغییر است. دوربینهای ثابت دارای قیمت به صرفه و مناسبی هستند. با توجه به قیمت این دوربینها، میتوانید از انواع دوربین مداربسته در کاربریهای معمولی استفاده کنید.
- لنز متغیر (Varifocal): لنزهای متغیر دارای فاصله کانونی و زاویه دید متغیر هستند. این لنزها قابلیت فوکوس و زوم اپتیکال را دارند. بر خلاف لنزهای ثابت، زاویه دید در دوربینهای وریفوکال را میتوانید بعد از نصب تغییر دهید. تغییر زاویه و فاصله دید در لنزهای وریفوکال به صورت دستی انجام میشود.
- لنز متغیر موتورایز (Varifocal Motorized): لنزهای متغیر موتورایز دارای ساختاری شبیه به لنز متغیر وریفوکال هستند. با این تفاوت که در لنز متغیر، تغییر فاصله کانونی و زاویه دید به صورت دستی انجام میشود. در صورتی که تغییر زاویه دید و فاصله کانونی در لنزهای موتورایز به صورت خودکار و توسط موتور انجام میشود. به دلیل استفاده از موتور در این لنزها، انواع دوربین مدار بسته با لنز متغیر موتورایز، گرانتر از سایر دوربینها است.
دید در شب در انواع دوربین مدار بسته
دید در شب در انواع دوربین مداربسته متفاوت است. قابلیت دید در شب در دوربینهای مداربسته باعث ثبت تصاویر با کیفیت در نور کم و تاریکی میشود. به طور کلی دید در شب در سیستمهای مدار بسته به دو نوع رنگی و سیاه و سفید تقسیم میشود.
1- انواع دوربین مدار بسته دید در شب رنگی: دوربینهای مدار بسته دید در شب رنگی، تصاویر را در شب نیز همانند روز به صورت رنگی ثبت میکنند. انواع دید در شب رنگی شامل Starlight ،Spotlight ،Warm Light و ColorVu میشود.
2- انواع دوربین مدار بسته دید در شب سیاه و سفید: دوربینهای دید در شب سیاه و سفید، تصاویر را در نور کم و تاریکی به صورت سیاه و سفید ثبت میکنند. دید در شبهای سیاه و سفید از نور مادون قرمز برای ثبت تصاویر در شب استفاده میکنند. دو نوع دید در شب سیاه وسفید EXIR و IR در دوربین مدار بسته وجود دارد. تصاویر دوربینهای دید در شب EXIR دارای کیفیت بیشتری در مقایسه با IR هستند.
انواع دوربین مداربسته در کاربریهای مختلف
انواع دوربین مداربسته در کاربری و محیطهای مختلف نصب میشوند. هر یک از دوربینهای مداربسته با توجه به کاربری مخصوص به خود ساخته شدهاند. در ادامه انواع دوربین مدار بسته بر اساس کاربرد را بررسی میکنیم.
1- دوربین مداربسته داخلی
یکی از کاربردهای دوربین مداربسته در محیطهای داخلی مانند منازل، داخل مغازهها، شرکتها و… است. به دوربینهایی که در محیطهای داخلی نصب میشوند، دوربین مداربسته داخلی گفته میشود. برای محیطهای داخلی و سر پوشیده میتوانید از دوربین مدار بسته دام استفاده کنید. نصب دوربین مدار بسته در محیطهای داخلی باعث افزایش امنیت، نظارت بر وقایع محیط و جلوگیری از سرقت، جرم و جنایت میشود.
2- دوربین مدار بسته خارجی
دوربین مداربستهای که متناسب با نصب در فضای بیرونی ساخته میشود را دوربین مدار بسته خارجی مینامند. این دوربینهای مداربسته در محیطهای بیرونی مانند پارکینگها، خیابانها،چهارراهها، باغ و… نصب میشوند. دوربینهایی که در فضای باز نصب میشوند، بیشتر در معرض شرایط جوی نامساعد مانند باد، باران، برف، گرد و غبار و… هستند. بنابراین برای نصب انواع دوربین مداربسته در فضای باز باید از دوربینهایی استفاده کنید که از استاندارد IP و IK مناسبی پشتیبانی کنند. انواع دوربینهای مداربسته ضد آب و بولت انتخاب مناسبی برای نصب در فضای باز هستند.
3- دوربین مداربسته صنعتی
دوربین مداربسته صنعتی دارای شکل ظاهری مشابه جعبه است. به همین دلیل به این دوربینها، دوربین مداربسته باکس نیز گفته میشود. انواع دوربین مدار بسته صنعتی در محیطهایی مانند پالایشگاه، مراکز صنعتی و… نصب میشوند. این دوربینها به دلیل استفاده در محیطهایی با دمای بالا باید دارای قابلیت ضد انفجار نیز باشند.
4- دوربین مداربسته در اعماق آب
در برخی از کاربریها مانند سایتهای آبزی پروری، فاضلابها، استخرها و… دوربین مدار بسته در اعماق آب نصب میشود. احتمال پوسیدگی دوربین در این محیطها به دلیل نوع آب، بسیار بیشتر است. بنابراین نمیتوانید از دوربین مداربسته معمولی استفاده کنید. بدنه دوربین مدار بسته مورد نیاز در این محیطها باید در برابر رطوبت مداوم، نمک و… مقاوم باشد.
قیمت انواع دوربین مدار بسته
دوربینهای مداربسته بر اساس نوع، برند و قابلیتهای موجود در دوربین دارای قیمتهای مختلفی هستند. به طور کلی قیمت انواع دوربین مدار بسته را میتوانیم به سه دسته ارزان، مقرون به صرفه و گران قیمت تقسیم کنیم. در ادامه به بررسی دوربینهای هر یک از این گروهها میپردازیم.
1- دوربین مدار بسته ارزان قیمت
دوربینهایی در بازار وجود دارند که به دوربینهای noname و یا متفرقه معروف هستند. این دوربینها دارای برند معتبری نیستند. یکی از اشتباهات در خرید دوربین مدار بسته انتخاب دوربین بر اساس قیمت آن است. در زمان خرید دوربین مداربسته نباید تنها ملاک انتخابتان قیمت پایین دوربین باشد. علاوه بر قیمت باید به نکات مهم دیگری مانند کیفیت دوربین نیز توجه کنید. اغلب دوربینهای NO Name از کیفیت پایینی برخوردار هستند. همچنین این دوربینها از گارانتی و یا خدمات پس از فروش برخوردار نیستند. بنابراین در صورت خرابی دوربین با مشکل مواجه خواهید شد. هنگام خرید دوربین مداربسته باید به نوع کاربری، کیفیت تصویر، نوع دوربین و… توجه بیشتری داشته باشید.
2- دوربین مداربسته مقرون به صرفه
برندهایی مانند داهوا (Dahua)، هایک ویژن (Hikvision)، تیاندی (Tiandy)، یونی ویو (UNV)، یونی آرک (uniarch) و… دارای سیستمهای مداربسته با کیفیت بالا و قیمت مناسب هستند. میتوانید با توجه به هدف خود، انواع دوربین مداربسته با کیفیت و قیمت مناسب را از بین این برندها انتخاب کنید. یکی از برندهای معروف و معتبر در زمینه دوربین مداربسته، برند داهوا است. داهوا علاوه بر داشتن قیمت مقرون به صرفه دارای محصولات با کیفیت بالایی است. این برند با توجه به نیاز کاربران خود دارای دوربینهای مدار بسته با تنوع بالایی است. برای مشاهده قیمت انواع دوربین مدار بسته داهوا بر روی لینک زیر کلیک کنید.
3- دوربین مدار بسته گران قیمت
برخی از برندها مانند سونی و بوش در دسته دوربینهای گران قیمت قرار دارند. این دوربینها به دلیل معروف بودن برند خود دارای محبوبیت زیادی هستند. معمولا نرم افزارهای مربوطه در این برندها باید به صورت جداگانه خریداری شوند. بنابراین هنگام انتخاب دوربین مداربسته بوش، سونی و… باید هزینهای جداگانه برای دریافت نرمافزارها پرداخت کنید. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که در سالهای اخیر به دلیل وجود تحریمهای فراوان، برندهایی مانند سونی و بوش در ایران نمایندگی ندارند. به همین دلیل در صورت بروز اختلال در این دوربینها ممکن است با مشکل مواجه شوید.
انواع دوربین مدار بسته بر اساس ویژگی
دوربینهای مداربسته دارای ویژگی و قابلیتهای مختلفی هستند. یکی از دسته بندیهای انواع دوربین مداربسته بر اساس این ویژگیها است. برخی از دوربینهای مدار بسته دارای ویژگیهایی مانند ضبط صدا، قابلیت نصب به صورت بیسیم، قابلیت نصب رم و… هستند.
1- دوربین مداربسته با قابلیت ضبط صدا: برخی از دوربینهای مداربسته علاوه بر ثبت تصاویر، قابلیت ضبط صدا را نیز دارند. انواع دوربین مدار بسته با قابلیت ضبط صدا به دو صورت هستند. برخی از این دوربینها دارای میکروفون داخلی هستند و برخی دیگر قابلیت نصب میکروفون بر روی دوربین را دارند.
2- دوربین مدار بسته بیسیم: دوربینهای مداربسته به دو صورت سیمی و بیسیم تولید میشوند. دوربینهای بیسیم بدون نیاز به کابل کشی نصب میشوند. این دوربینها با استفاده از وایرلس و Wifi کار میکنند. توجه داشته باشید دوربینهای بیسیم نیز برای تامین برق به کابل نیاز دارند. برخی از دوربینها دارای باتری هستند. اگر دوربین شما از نوع بیسیم و دارای باتری باشد، امکان نصب بدون هیچگونه سیمی وجود دارد.
3- دوربین مداربسته رم خور: برخی از دوربینهای مداربسته قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه را دارند. بر روی بدنه این دوربینها، جایگاهی برای نصب رم وجود دارد. دوربین مداربسته رمخور میتواند بدون نیاز به دستگاه ضبط، تصاویر را بر روی کارت حافظه ذخیره کند.
قابلیتهای مختلف در انواع دوربین مداربسته
قابلیتهای بسیاری در سیستمهای مداربسته مختلف وجود دارد. قابلیتهایی مانند HLC، BLC، WDR و DWDR از قابلیتهای ضد نور هستند. این فناوریها به بهبود کیفیت تصویر در شرایط خاص نوری کمک میکند. همچنین قابلیتهای هوشمند در انواع دوربین مدار بسته شامل تشخیص پلاک، تشخیص چهره، عبور از خط فرضی، ردیابی خودکار سوژه و… است. فناوریهای موجود در دوربین مداربسته را باید بر اساس نوع کاربری و نیازهای خود انتخاب کنید.
انواع دوربین مداربسته برای منزل
انواع دوربین مداربسته برای منزل را باید بر اساس محیط نصب و نیازهای خود انتخاب کنید. در منازل میتوانید از دوربینهای مداربسته معمولی با کیفیت تصویر مناسب استفاده کنید. کاربران برای انتخاب انواع دوربین مداربسته خانگی با این سوال مواجه میشوند که بهترین دوربین مداربسته برای منزل چه دوربینی است؟ بهترین دوربین مدار بسته برای منزل دوربینی است که از دوام و کیفیت مناسبی برخوردار باشد. همچنین دوربین مورد نظر برای منزل باید دارای قیمت مقرون به صرفهای نیز باشد. به طور معمول انواع دوربین مدار بسته آنالوگ به دلیل سادگی و قیمت مناسب، انتخاب مناسبتری برای منازل هستند. دوربینهای پیشرفته و حرفهای به دلیل قیمت بالاتر و هزینههای نصب بالا، انتخاب مناسبی برای نصب در منزل نیستند.
مطالب پیشنهادی مخاطبین
نمایندگی دوربین داهوا
خرید دوربین مداربسته از نمایندگی رسمی داهوا این اطمینان را به مشتریان می دهد که هم کالای اصلی را تحویل بگیرند و هم از خدمات پس از فروش بهره مند شوند. داهوا از برندهای برتر دنیاست بنابراین کیفیت و مرغوبیت محصولات Dahua بر هیچکس پوشیده نیست. وجود نمایندگی در ایران و شهرهای مختلف از جمله نمایندگی داهوا در اهواز بهترین فرصت خرید را برای مشتریان فراهم آورده است. جهت دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید با ما تماس بگیرید.
نمایندگی دوربین داهوا
خرید دوربین مداربسته از نمایندگی رسمی داهوا این اطمینان را به مشتریان می دهد که هم کالای اصلی را تحویل بگیرند و هم از خدمات پس از فروش بهره مند شوند. داهوا از برندهای برتر دنیاست بنابراین کیفیت و مرغوبیت محصولات Dahua بر هیچکس پوشیده نیست. وجود نمایندگی در ایران و شهرهای مختلف از جمله نمایندگی داهوا در تهران بهترین فرصت خرید را برای مشتریان فراهم آورده است. جهت دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید با ما تماس بگیرید.
ثبت ديدگاه