یکی از نکات مهم در هنگام خرید هر وسیله ای قیمت آن است. در هنگام خرید دوربین مداربسته با قیمت های متفاوتی روبرو می شوید. ممکن است این سوال برایتان پیش آید که علت این تفاوت قیمت ها در چیست؟ عوامل بسیاری در تعیین قیمت دوربین مداربسته نقش دارند. هر دوربین مداربسته دارای ویژگی و خصوصیات متفاوتی است. دانستن علت تفاوت قیمت به شما کمک می کند تا انتخاب بهتر و مناسب تری داشته باشید. با ما همراه باشید تا در ادامه به عوامل موثر در قیمت دوربین مداربسته بپردازیم.

1- برند، از عوامل موثر در قیمت دوربین مداربسته

یکی از مهم ترین عوامل موثر در قیمت دوربین مداربسته، برند دوربین است. در حال حاضر شرکت های بسیاری در حال تولید و عرضه دوربین مداربسته به بازار هستند. برخی از برندها به واسطه اعتبار و قدیمی بودن دارای قیمت بالاتر و برخی برندهای دیگر دارای قیمت پایین تری هستند. به طور کلی اعتبار برند، کیفیت محصولات آن برند و… در تعیین قیمت دوربین تاثیرگذار است. هنگام خرید دقت کنید که از برندهای معتبر و با کیفیت خرید کنید. البته قیمت مناسب در برخی از برندها به معنی عدم کیفیت محصول نیست. اگر بخواهیم برندهای دوربین مداربسته را بر اساس قیمت تقسیم بندی کنیم، می توان آن ها را به سه دسته تقسیم کرد. برندهای گران قیمت، ارزان قیمت و قیمت متوسط که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم.

  • برندهای گران قیمت: Axis، Bosh، Panasonic، Sony و…
  • برندها با قیمت متوسط: Tiandy، Dahua، Hikvision، Uniview، Vivotek و….
  • برند ارزان قیمت: معمولا برندهای Noname دارای قیمت ارزانی هستند. توجه داشته باشید که این دوربین ها معمولا فاقد اعتبار و گارانتی هستند.

2- تکنولوژی دوربین و تاثیر آن در قیمت

به طور کلی دو نوع تکنولوژی در ساخت دوربین های مداربسته وجود دارد. دوربین های مداربسته با تکنولوژی آنالوگ و دوربین های مداربسته با تکنولوژی تحت شبکه. از عوامل موثر در قیمت دوربین مداربسته می توان به تکنولوژی دوربین اشاره کرد. دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای ویژگی و قابلیت های فراوانی هستند. از این رو قیمت دوربین های تحت شبکه در مقایسه با دوربین های آنالوگ بالاتر است.

تکنولوژی دوربین باید بر اساس نوع کاربری نیاز کاربر انتخاب شود. به طور مثال اگر به دنبال تهیه دوربین مداربسته خانگی هستید می توانید از دوربین مداربسته آنالوگ استفاده کنید. زیرا این دوربین ها دارای کیفیت مطلوب و قیمت به صرفه تری هستند. اما اگر به دنبال تهیه دوربین مداربسته برای محیط های بزرگ و وسیع هستید توصیه ما به شما دوربین های تحت شبکه است. زیرا در صورت استفاده از دوربین های آنالوگ نیاز به کابل کشی زیادی دارید که این موضوع از نظر هزینه و کیفیت به صرفه نیست.

3- جنس بدنه دوربین و تاثیر آن بر روی قیمت

دوربین های مداربسته با بدنه ای از جنس پلاستیک، فلز و یا ترکیبی از هر دو ساخته می شوند. دوربین هایی که از جنس فلز ساخته می شوند نسبت به دوربین های مداربسته با بدنه پلاستیکی بسیار مقاوم تر هستند. قطعا دوربین های فلزی به دلیل مقاومت بیشتر از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند. جنس بدنه دوربین مداربسته با توجه به نوع کاربری انتخاب می شود. در محیط های بیرونی به دلیل وجود گرد و غبار، باران، برف و… باید از دوربین های فلزی استفاده کنیم. اما در محیط های داخلی می توان از دوربین مداربسته با جنس پلاستیک نیز استفاده کرد. همچنین دوربین هایی که در محیط های بیرونی استفاده می شوند دارای استاندارد IP و IK هستند. استاندارد IP و IK نشان دهنده میزان مقاومت دوربین در مقابل آب و گرد و غبار است.

4- کیفیت تصویر دوربین مداربسته

از دیگر عوامل تاثیر گذار در قیمت دوربین مداربسته کیفیت تصویر است. کیفیت تصاویر دوربین به رزولوشن دوربین مداربسته بستگی دارد. کیفیت تصویر در دوربین مداربسته به وسیله یک عدد در کنار مگاپیکسل تعیین می شود. هر چه مقدار این عدد بیشتر باشد، کیفیت تصاویر دوربین نیز بیشتر است. دقت کنید که کیفیت تصاویر دوربین مداربسته و کیفیت تصاویر در دستگاه ضبط باید با یکدیگر هماهنگ باشند. در غیر اینصورت تصاویر با کیفیت واقعی نمایش داده نمی شوند. کیفیت تصاویر در دوربین مداربسته 1 ، 2، 3، 4، 5 مگاپیکسل و… هستند. هر چه کیفیت تصاویر دوربین مداربسته بیشتر باشد، قیمت آن دوربین نیز بیشتر است.

5- لنز یکی از عوامل موثر در قیمت دوربین مداربسته

لنز در دوربین های مداربسته به دو صورت ثابت و متغیر است. لنزهای ثابت دارای زاویه دید ثابتی هستند. لنزهای متغیر خود دو نوع هستند. لنز وریفوکال دستی و لنز وریفوکال موتورایز. لنزهای متغیر دارای دو فاصله کانونی هستند. در لنز های وریفوکال دستی به وسیله پیچ و یا اهرم روی بدنه دوربین می توان زاویه دید دوربین را تغییر داد. تفاوت لنز وریفوکال دستی و موتورایز وجود یک موتور در لنزهای موتورایز است. قیمت دوربین های مداربسته با لنز ثابت نسبت به سایر دوربین ها ارزان تر است. همچنین دوربین های مداربسته با لنز موتورایز به دلیل وجود موتور در آن ها دارای قیمت بالاتری هستند.

6- نوع دید در شب دوربین مداربسته

تقریبا تمام دوربین های مداربسته امروزی به قابلیت دید در شب مجهز هستند. قابلیت دید در شب در دوربین مداربسته انواع مختلفی دارد. از انواع دید در شب می توان به IR، EXIR، Starlight، Spot Light و… اشاره کرد. برخی از این دید در شب ها تصاویر را در شب به صورت سیاه و سفید و برخی دیگر به صورت رنگی نمایش می دهند. دید در شب های رنگی در مقایسه با دید در شب سیاه و سفید گران قیمت تر هستند. همچنین در میان دو دید در شب IR و EXIR نوع EXIR به دلیل کیفیت تصاویر بالاتر گران قیمت تر است.

7- ویژگی های هوشمند دیگر عامل موثر در قیمت دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای قابلیت های متفاوتی هستند. برخی از این قابلیت ها عبارتند از تشخیص حرکت، تشخیص چهره، شمارش افراد، خواندن پلاک و…. افزودن این قابلیت ها در دوربین مداربسته باعث افزایش قیمت دوربین می شود. از این دوربین ها در کاربری های مختلف استفاده می شود. به طور مثال از دوربین های پلاک خوان می توان در محدوده های طرح ترافیک به منظور کنترل ورود و خروج وسایل نقلیه استفاده کرد.

8- قابلیت های مختلف در بهبود تصاویر دوربین مداربسته

از عوامل موثر در قیمت دوربین مداربسته می توان به قابلیت های بهبود تصویر اشاره کرد. از قابلیت های بهبود تصویر می توان به HLC، WDR و قابلیت BLC دوربین مداربسته اشاره کرد. این قابلیت ها باعث افزایش کیفیت تصویر می شوند. قابلیت HLC با استفاده از حذف نقاط پر نور دوربین مداربسته، کیفیت تصویر را افزایش می دهد. قابلیت های BLC و WDR در محیط هایی با شدت نور متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند. دوربین های مداربسته با قابلیت های بهبود تصویر گران قیمت تر از دوربین های مداربسته معمولی هستند.

9- برخی از ویژگی های دیگر

با پیشرفت تکنولوژی دوربین های مداربسته با کاربری های مختلفی تولید شده اند. به طور مثال در محیط هایی مانند پالایشگاه به دلیل احتمال انفجار و حریق از دوربین های مداربسته ضد انفجار استفاده می کنند. همچنین دوربین هایی با قابلیت های ضد زنگ بودن و یا ضد گلوله بودن تولید می شوند. از دوربین مداربسته ضد زنگ در کاربری هایی که نیاز به نصب دوربین در اعماق آب وجود دارد استفاده می شود. دوربین هایی با چنین ویژگی هایی جزو دوربین های مداربسته گران قیمت به شمار می آیند.

4.3/5 - (3 امتیاز)