دوربین های مداربسته در انواع و مدل های مختلفی وجود دارند. یکی از انواع دوربین مدار بسته بولت نام دارد. دوربین مداربسته بولت چیست؟ نام دوربین بولت برگرفته از واژه انگلیسی BULLET و به معنای گلوله است. این دوربین ها به دلیل شکل استوانه ای آن ها بولت نام گرفته اند. همچنین به این دوربین ها بالت نیز می گویند. دوربین های بولت ضد آب هستند و به همین دلیل اغلب در محیط های بیرونی استفاده می شوند. در ادامه به انواع، مزایا و کاربرد این نوع دوربین ها می پردازیم.

ساختار و شکل بدنه دوربین مداربسته بولت

همانطور که گفته شد این دوربین ها به دلیل شکل ظاهری شبیه به گلوله به نام بولت معروف هستند. به طور کلی دوربین های مدار بسته بولت از اجزای زیر ساخته شده اند.

  • بدنه ای به شکل استوانه
  • لنز
  • محفظه ای از جنس شیشه و درب آن
  • برد اصلی و برد IR
  • تغذیه و یا کابل شبکه (کواکسیال)
  • پایه ی دوربین
  • بعضی از دوربین های مداربسته بولت دارای قابلیت پشتیبانی از رم داخلی هستند. این دوربین ها دارای یک محل نصب برای رم داخلی هستند.

انواع دوربین بولت

دوربین های مداربسته بولت بر اساس نوع تکنولوژی، نوع بدنه، کیفیت تصویر، نوع لنز و برند به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه به انواع دوربین بولت می پردازیم.

انواع دوربین مداربسته بولت بر اساس تکنولوژی

همانطور که می دانید دوربین های مداربسته دارای دو نوع تکنولوژی هستند. دوربین مداربسته با تکنولوژی آنالوگ و دوربین مداربسته با تکنولوژی تحت شبکه. دوربین های مداربسته بولت نیز همانند سایر دوربین ها بر اساس تکنولوژی آنالوگ و یا تحت شبکه هستند.

  • دوربین های مداربسته بولت آنالوگ HD

با پیشرفت تکنولوژی دوربین های آنالوگ HD جایگزین دوربین های آنالوگ قدیمی شدند. دوربین های آنالوگ قدیمی دارای قابلیت های محدود و کیفیت پایین تصاویر بودند. تکنولوژی آنالوگ HD با وضوح تصویر بر حسب مگاپیکسل به منظور رفع این مشکل وارد بازار شدند. در این نوع دوربین ها اطلاعات به صورت آنالوگ توسط کابل کواکسیال انتقال پیدا می کنند. در دوربین های HD از دستگاه های ضبط DVR استفاده می شود. دوربین های مداربسته بولت آنالوگ در مقایسه با دوربین های بولت تحت شبکه دارای قیمت به صرفه تری هستند.

  • دوربین مداربسته بولت تحت شبکه IP

انتقال اطلاعات دوربین مداربسته بولت تحت شبکه در بستر شبکه است. دوربین های بولت برای ضبط تصاویر از دستگاه NVR استفاده می کنند. دستگاه ضبط و دوربین تحت شبکه به وسیله کابل شبکه به یکدیگر متصل می شوند. برخی از دوربین بولت دیجیتال دارای قابلیت POE هستند. برق در این دوربین ها بدون نیاز به کابل جداگانه توسط کابل شبکه تامین می شود. این نوع دوربین ها دارای انواع مختلفی مانند دوربین های پلاک خوان، حرارتی، ضد انفجار و… هستند.

انواع دوربین مداربسته بولت بر اساس جنس بدنه

دوربین های مدار بسته بولت بر اساس جنس بدنه به سه دسته تقسیم می شوند. دوربین هایی با بدنه پلاستیکی، دوربین بولت فلزی و دوربین هایی با ترکیبی از هر دو. این دوربین ها معمولا به دلیل شکل بدنه در محیط های بیرونی مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو توصیه می شود برای جلوگیری از خرابی دوربین از دوربین های مداربسته با جنس فلز استفاده کنید. همچنین قابل ذکر است که دوربین ها با بدنه فلزی در مقایسه با دوربین ها با بدنه پلاستیکی گران قیمت تر هستند.

دوربین های مدار بسته بولت بر اساس لنز

دوربین های بولت دارای دو نوع لنز هستند. لنز ثابت و لنز متغیر.

  • لنز ثابت: لنزهای ثابت دارای یک فاصله کانونی ثابت هستند. در دوربین های بولت با لنز ثابت امکان زوم کردن وجود ندارد. همچنین زاویه دید در دوربین هایی که از لنز ثابت استفاده می کنند ثابت و غیر قابل تغییر است.
  • لنز متغیر: در دوربین های مداربسته دو نوع لنز متغیر داریم. لنز متغیر دستی و لنز متغیر موتورایز. به طور کلی لنزهای متغیر دارای دو فاصله کانونی هستند. تفاوت لنز دستی و موتورایز در موتور به کار رفته در لنز موتورایز است.

دوربین مداربسته بولت بر اساس قابلیت دید در شب

قابلیت دید در شب باعث می شود تا در شب و تاریکی مطلق دوربین بتواند تصاویر را ضبط کند. برای فراهم شدن قابلیت دید در شب LED های مادون قرمز در کنار لنز دوربین قرار داده شده است. دید در شب دوربین های بولت بر اساس رنگ تصاویر به دو دسته رنگی و سیاه و سفید تقسیم می شوند. همچنین در بحث دید در شب میزان برد دید در دوربین ها متغیر است. مادون قرمز در تکنولوژی دید در شب به دو دسته IR و EXIR تقسیم می شود. دوربین های مدار بسته دارای تکنولوژی پیشرفته تر با قابلیت دید در شب EXIR، دارای قدرت بسیار بیشتری از IR هستند. در نتیجه کیفیت تصاویر بدست آمده با مادون قرمز EXIR بسیار بالاتر از تصاویر گرفته شده با مادون قرمز IR است. تصاویر IR و EXIR به صورت سیاه و سفید ضبط می شوند.

همچنین دید در شب های رنگی نیز STARLIGHT ،Colorvu و… هستند.

برای اطلاعات بیشتر درباره دوربین های مداربسته دید در شب می توانید به مقاله بهترین دوربین مداربسته دید در شب مراجعه کنید.

دوربین مدار بسته بولت بر اساس کیفیت تصویر

یکی از نکات مهم در انتخاب دوربین مداربسته کیفیت تصویر است. هر چه کیفیت تصویر در دوربین مداربسته بیشتر باشد، تصاویر نمایش داده شده از وضوح و جزئیات بیشتری برخوردار هستند. کیفیت تصویر در انواع دوربین مداربسته به وسیله یک عدد در کنار مگاپیکسل نمایش داده می شود. هر چه عدد کنار مگاپیکسل بالاتر باشد، کیفیت تصویر نیز بیشتر است. دوربین های بولت با کیفیت تصاویر 1 تا 12 مگاپیکسل تولید و در بازار عرضه می شوند.

کاربرد دوربین مداربسته بولت چیست؟

دوربین مدار بسته بولت به دلیل کارایی و مقاومت بالا به عنوان یکی از پرکاربردترین دوربین ها برای پروژه های بزرگ و کوچک شناخته می شود. دوربین های بولت معمولا از استانداردهای IP66 و IP67 برخوردار هستند. این استاندارد باعث می شود تا دوربین در مقابل شرایط جوی نامساعد مانند گرد و غبار و آب مقاوم باشد. با وجود اینکه این دوربین قابلیت نصب شدن در زیر سقف را دارد، اما اغلب در محیط های خارجی و فضاهای باز استفاده می شود. دوربین های بولت را اغلب در حیاط ها، پارکینگ های سرباز، ورودی مجتمع های مسکونی، دانشگاه ها و مدارس، متروها، مغازه ها و فروشگاه ها مشاهده کرده اید. نصب این نوع دوربین ها نسبت به دوربین های مداربسته دیگر راحت تر بوده و از پیچیدگی کمتری برخوردار است.

توجه داشته باشید که ضد آب بودن این نوع دوربین ها به معنای امکان غوطه ور شدن آن ها در آب نیست.

نصب دوربین بولت

برای نصب دوربین های بولت ابتدا باید مکان قرارگیری دوربین را بررسی کنیم. نوع دوربین انتخابی شما بستگی به حساسیت مکان قرارگیری دوربین دارد. پس از نصب دوربین ها باید زاویه دید دوربین تنظیم شود. برای نصب این دوربین ها به نکات زیر توجه کنید.

  • محل نصب دوربین را با توجه به منطقه و دید کافی مشخص نمایید.
  • توجه داشته باشید که دوربین را بر روی سطح غیر فلزی نصب کنید.
  • در هنگام تنظیم زاویه توجه داشته باشید، زاویه به گونه ای تنظیم شود که دید مناسب و کافی نسبت به محیط پیرامون داشته باشید.

تفاوت دوربین مداربسته بولت و دام چیست؟

دوربین بولت و دوربین دام جزو دوربین های پرفروش و پرکاربرد هستند. یکی از مهم ترین تفاوت این دو نوع دوربین در شکل ظاهری و بدنه آن ها است. دوربین های دام دارای شکل ظاهری گنبدی شکل هستند. بدنه در دوربین های دام به گونه ای طراحی شده که اغلب برای محیط های داخلی و مسقف مناسب هستند. اغلب دوربین های دام دارای بدنه پلاستیکی هستند. اما دوربین های بولت دارای شکلی استوانه ای هستند. بدنه در دوربین های بولت به گونه ای طراحی شده است که نسبت به گرد و غبار و شرایط جوی نامساعد مقاوم هستند. این طراحی بدنه در دوربین های بولت باعث شده تا اغلب از آن ها در محیط های خارجی و فضاهای باز استفاده شود. اغلب دوربین های بولت دارای بدنه ای از جنس فلز هستند.

دوربین های بولت معمولا بر روی دیوار و دوربین های دام بر روی سقف نصف می شوند.

مزایای دوربین مداربسته بولت چیست؟

دوربین های بولت به دلیل ساختار و قابلیت های فراوان دارای مزایای بسیاری هستند. برخی از این مزایا عبارتند از:

  • مناسب برای استفاده در فضاهای باز
  • ضد آب بودن دوربین های بولت
  • قابلیت نصب ساده و راحت
  • امکان دید در شب

دوربین های بولت پلاک خوان

یکی از قابلیت های جذاب دوربین های مدار بسته توانایی خواندن پلاک است. برخی از دوربین های بولت هم دارای قابلیت خواندن پلاک هستند. این دوربین ها با هدف تشخیص، خواندن و اسکن پلاک ها در سطح شهر قرار گرفته اند. در نهایت خروجی این دوربین ها لیست پلاک های ارائه شده است.

قیمت دوربین مدار بسته بولت

دوربین های مدار بسته بولت دارای قیمت های متفاوتی هستند. قیمت این دوربین ها به نوع تکنولوژی، برند، نوع لنز و ویژگی های آن ها بستگی دارد. در ادامه چندین دوربین بولت از برند هایک ویژن را می توانید مشاهده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)