در سیستم‌های مداربسته آنالوگ از کابل کواکسیال برای انتقال تصاویر استفاده می‌شود. دوربین‌های مداربسته آنالوگ با محدودیت کابل کشی مواجه هستند. ویدئو بالن یک دستگاه الکترونیکی است که امکان انتقال تصاویر سیستم‌های آنالوگ در مسیرهای طولانی‌تر را فراهم می‌کند. این دستگاه را utb balun نیز می‌نامند. در این مقاله قصد داریم تا به کاربرد ویدئو بالن در دوربین مداربسته و انواع این دستگاه بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

ویدئو بالن چیست؟

ویدئو بالن (Video Balun) یک دستگاه الکترونیکی است. این دستگاه به عنوان یک تقویت کننده در سیستم‌های آنالوگ شناخته می‌شود. کابل کشی‌های طولانی به وسیله کابل کواکسیال باعث ایجاد نویز و تداخل سیگنال‌ها در تصویر می‌شود. با استفاده از دستگاه ویدئو بالن در دوربین مداربسته آنالوگ می‌توان از کابل‌های شبکه (UTP) برای کابل کشی‌ها استفاده کرد. در واقع این دستگاه امکان استفاده از کابل‌های مختلف دو رشته‌ای را در سیستم‌های آنالوگ فراهم می‌کند. با استفاده از کابل‌های شبکه می‌توان تصاویر را در مسافت‌های طولانی‌تر نیز بدون نویز و افت کیفیت منتقل کرد. به طور کلی ویدئو بالن به انتقال تصاویر دستگاه‌های آنالوگ برای مسافت‌های طولانی کمک می‌کند.

نحوه کار ویدئو بالن دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته آنالوگ، تصاویر را به صورت سیگنال به دستگاه ضبط ارسال می‌کند. هنگامی‌که در مسافت‌های ط.لانی این سیگنال‌ها به صورت نامتعادل در می‌آیند، ویدئو بالن آن‌ها را به سیگنال‌های متعادل تبدیل می‌کند. نحوه کار ویدئو بالن دوربین مداربسته به این صورت است که کابل کواکسیال را به UTP و سپس به دستگاه ضبط DVR متصل می‌کند.

انواع ویدئو بالن دوربین مداربسته

به طور کلی ویدئو بالن به چهار دسته تقسیم می‌شود. قابلیت انواع ویدئو بالن با یکدیگر متفاوت است. در ادامه به بررسی انواع ویدئو بالن دوربین مداربسته می‌پردازیم.

  • ویدئو بالن اکتیو (Active)

ویدئو بالن اکتیو (Active Video Balun) از نسل پیشرفته ویدئو بالن‌ها است. این ویدئو بالن‌ها به کمک تکنولوژی‌های مدرن و اتصالات پیچیده‌تر قادر به ارائه امکانات بیشتری هستند. Active Video Balun سیگنال‌های نامتقارن را به سیگنال‌های متقارن تبدیل می‌کند. قابلیت‌های دیگر این ویدئو بالن دوربین مداربسته، کاهش و حذف نویز دوربین مداربسته، تقویت سیگنال‌ها و ارسال سیگنال در مسافت‌های بسیار طولانی است. ویدیو بالن اکتیو قادر به انتقال تصاویر تا فاصله 1500 متر بین دوربین و DVR است. این ویدئو بالن برای کار کردن نیاز به منبع تغدیه دارد. ویدیو بالن اکتیو دارای کیفیت انتقال خوبی است. همچنین به دلیل پیشرفته بودن از قیمت بالاتری برخوردار هستند.

  • ویدئو بالن غیر اکتیو یا پسیو (Passive)

این ویدئو بالن نیز سیگنال‌های نامتقارن را به متقارن تبدیل می‌کند. ویدئو بالن passive ساده‌ترین نوع در بین انواع ویدئو بالن‌ها است. این دستگاه قادر به انتقال اطلاعات در حداکثر فاصله 600 تا 1000 متر است. این نوع ویدئو بالن‌ها اغلب در دوربین‌های ساده‌تر و سیستم‌های کنترل معمولی استفاده می‌شوند. ویدئو بالن پسیو فاقد قابلیت تقویت سیگنال‌ها است. در واقع دو بالون غیر فعال برای تبدیل سیگنال‌ها در سیستم استفاده می‌شود. یکی از بالون‌ها برای دوربین آنالوگ و بالون دیگر برای دستگاه ضبط DVR است. نکته دیگری که درباره این دستگاه‌ها وجود دارد، عدم نیاز به منبع تغذیه در آن‌ها است. به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های ساده‌تر و کم هزینه‌تر، ویدئو بالن غیر اکتیو یا همان پسیو دارای هزینه کمتری نسبت به ویدئو بالن‌های اکتیو است.

  • ویدئو بالن power دوربین مداربسته

ویدئو پاور بالون یا Video Power Balun یک دستگاه تبدیل سیگنال است که برای انتقال تصاویر و تغذیه برق بین دوربین‌های مداربسته و دستگاه‌های ضبط یا نمایشگر استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها معمولاً در سیستم مداربسته با هدف کاهش تعداد کابل‌ها و افزایش سهولت نصب و پیکربندی مورد استفاده قرار می‌گیرند. ویدئو بالن پاور از یک کانکتور RG45 برای اتصال به دو سر کابل شبکه استفاده می‌کند.

Video Power Balun  اغلب دارای دو قسمت است:

  1. ترانسمیتر (Transmitter): قسمت ترانسمیتر به دوربین مداربسته متصل می‌شود. ترانسمیتر وظیفه انتقال سیگنال‌های تصویری از دوربین به دستگاه DVR را بر عهده دارد. همچنین این قسمت می‌تواند برق مورد نیاز دوربین را از طریق همین کابل انتقال دهد.
  2. ریسیور (Receiver): این قسمت به دستگاه ضبط یا نمایشگر تصاویر متصل می‌شود. قسمت ریسیور، تصویر و سیگنال‌ها را دریافت کرده و به تصویر قابل نمایش تبدیل می‌کند. همچنین از طریق این قسمت نیز، تغذیه برق برای دوربین تأمین می‌شود.
  • ویدئو بالن POWER VIDEO DATA

ویدئو بالن پاور ویدئو دیتا (Power Video Data Balun) دستگاهی است که برای تبدیل سیگنال نامتقارن به متقارن استفاده می‌شود. این ویدئو بالن هم قابلیت تامین تغذیه دوربین‌ها را نیز دارد. در برخی از موارد ممکن است از دوربین مداربسته PTZ استفاده کنید. ارسال تصاویر، تامین انرژی مورد نیاز و فرمان‌های لازمه در این دوربین‌ها باید به وسیله کابل شبکه انجام شود. به همین دلیل برای دوربین‌های PTZ از ویدئو بالن POWER VIDEO DATA استفاده می‌شود. استفاده از ویدئو بالن پاور دیتا باعث می‌شود، علاوه بر تغذیه دوربین و انتقال سیگنال‌های ویدئویی، امکان ارسال دستورات لازم برای حرکت دوربین نیز فراهم شود.

کاربرد ویدیو بالن چیست؟

ویدئو بالن در سیستم‌های نظارتی و دوربین‌های مداربسته (CCTV) کاربردهای مختلفی دارد. کاربرد‌های ویدئو بالن دوربین مدار بسته عبارتند از:

1- انتقال سیگنال تصویری در مسافت‌های طولانی:

  • بدون نیاز به استفاده از کابل‌های کواکسیال حجیم و گران قیمت.
  • استفاده از کابل‌های UTP که ارزان‌تر و سبک‌تر هستند.

2- کاهش تداخلات الکترومغناطیسی (EMI):

  • کابل‌های کواکسیال در محیط‌هایی با تداخل الکترومغناطیسی عملکرد ضعیفی دارند. ویدئو بالن این مشکل را با استفاده از کابل‌های تابیده شده حل می‌کند.

3- ارسال چندین سیگنال به صورت هم زمان:

  • با استفاده از یک کابل UTP، می‌توان سیگنال چند دوربین را به صورت هم زمان ارسال کرد.

4- افزایش کیفیت سیگنال:

  • ویدئو بالن اکتیو می‌تواند سیگنال را تقویت کرده و کیفیت آن را در مسافت‌های طولانی حفظ کند.

طریقه نصب ویدئو بالن

در این بخش قصد داریم تا به آموزش طریقه نصب ویدئو بالن بپردازیم. برای این کار نیاز به یک جفت سیم، فیش BNC، پریز برق، ویدئو بالن و دوربین مداربسته دارید. ابتدا یک کابل UTP با استاندارد Cat5 یا Cat6 انتخاب کنید. ابتدا باید کابل شبکه را به وسیله سیم لخت کن، لخت کنید. سپس برای اتصال کابل به ویدئو بالن باید بدنه ویدئو بالن را به جهت ترمینال پیچی بچرخانید و باز کنید. کابل شبکه دارای جفت سیم‌های مثبت و منفی است. جفت سیم‌ها را در زیر پیچ قرار می‌دهیم. در انتها پیچ را بچرخانید.

در مرحله بعد باید ویدئو بالن را به دوربین مداربسته متصل کنید. برای این کار باید ورودی ویدئو بالن را به وسیله فیش BNC به خروجی ویدئو دوربین مداربسته متصل کنید. ویدئو بالن‌ها دارای یک ورودی برق هستند. این ورودی را باید به یک منبع تغذیه متصل کنید. برای اتصال ویدئو بالن به دستگاه ضبط DVR باید خروجی ویدئو بالن را به وسیله فیش BNC به دستگاه DVR متصل کنید.

کانکتور ویدئو بالن دوربین مداربسته

کانکتور ویدئو بالن به منظور اتصال کابل‌های ویدئو و اطلاعات بین دوربین‌های مداربسته و دستگاه‌های ضبط یا نمایشگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کانکتورها معمولاً در انتقال سیگنال‌های تصویری، داده‌ها و تغذیه برق بین اجزای مختلف یک سیستم مداربسته به کار می‌روند. کانکتورهای ویدئو بالن انواع مختلفی دارند. این کانکتورها باید با نوع کابل‌ها و تجهیزات دوربین مداربسته متناسب باشند.

  • کانکتور RG45: این نوع کانکتور اغلب برای انتقال تصاویر ویدئویی و داده‌ها از طریق کابل‌های شبکه استفاده می‌شود. کانکتور RG45 معمولاً به تکنولوژی‌های شبکه از جمله قابلیت POE نیز مجهز است. این تکنولوژی به کاربر اجازه می‌دهد تا به طور همزمان تصاویر، داده‌ها و برق را از طریق یک کابل انتقال دهد.
  • کانکتور بلوکی: این کانکتور دارای انعطاف پذیری بالا است و نیاز به سیم کشی جداگانه دارد.
  • کانکتور پیچی: کانکتور پیچی نیز دارای انعطاف پذیری است. اما استفاده از این نوع کانکتور در مقایسه با سایر کانکتورها سخت‌تر است.

مزایا و معایب Video Balun

ویدئو بالن دوربین مداربسته دارای مزایای مختلفی است. در این قسمت مزایا و معایب ویدئو بالن را بررسی می‌کنیم.

مزایا:

  • کاهش هزینه‌ها: استفاده از کابل‌های UTP که ارزان‌تر از کابل‌های کواکسیال هستند.
  • افزایش طول انتقال: امکان انتقال سیگنال در مسافت‌های طولانی بدون افت کیفیت.
  • کاهش نویز و تداخلات: به دلیل طراحی بالانس‌شده، مناسب برای محیط‌های صنعتی با نویز بالا.
  • نصب ساده: نیاز به تجهیزات اضافی خاصی ندارد.

معایب:

  • نیاز به تغذیه در مدل اکتیو: برای فواصل طولانی نیاز به منبع تغذیه است.

قیمت ویدئو بالن

قیمت ویدئو بالن به نوع آن بستگی دارد. اگر ویدئو بالن از نوع اکتیو باشد دارای قیمت بالاتری نسبت به ویدئو بالم پسیو است. همچنین برند نیز در تعیین قیمت ویدیو بالن تاثیرگذار است. شرکت داهوا یکی از تولید کنندگان ویدئو بالن با کیفیت بالا است. همچنین برای تهیه این دستگاه‌ها می‌توانید از برندهای دیگر مانند هایک ویژن نیز استفاده کنید.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

اتاق مانیتورینگ
ادامه مطلب
پرفروش ترین برند دوربین مداربسته
ادامه مطلب
دستگاه DVR چیست
ادامه مطلب
4.7/5 - (3 امتیاز)