سیستم های دوربین مداربسته با استفاده از کابل، تصویر و برق را منتقل می کنند. کابل کشی در سیستم های آنالوگ و تحت شبکه متفاوت است. به طور کلی در هر دو سیستم به دو کابل تصویر و برق نیاز داریم. کابل کشی های طولانی علاوه بر هزینه بالا کاری دشوار است. سیستم های مداربسته به منظور کاهش کابل کشی دوربین مداربسته از قابلیت های poe و poc استفاده می کنند. تفاوت poe و poc چیست؟ در این مقاله قصد داریم تا به تفاوت این دو تکنولوژی بپردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • تکنولوژی poe چیست؟
  • تکنولوژی POC چیست؟
  • تفاوت تکنولوژی های POE و POC
  • مزیت استفاده از POE و POC
  • قابلیت POE در چه دستگاه هایی استفاده می شود؟
  • محدودیت های فناوری POC

تکنولوژی poe چیست؟

همانطور که گفته شد در اتصالات دوربین مداربسته از دو کابل تصویر و برق استفاده می شود. کابل تصویر وظیفه انتقال اطلاعات و فیلم ها را بر عهده دارد، کابل برق نیز وظیفه انتقال انرژی مورد نیاز دوربین مداربسته را برعهده دارد. دوربین مداربسته تحت شبکه از کابل اترنت و یا شبکه استفاده می کند. poe مخفف عبارت POWER OVER ETHERNET به معنی انتقال انرژی در بستر کابل اترنت است. از تکنولوژی poe در سیستم های ip استفاده می شود. با استفاده از این تکنولوژی می توان تصویر و برق را به وسیله یک کابل منتقل کرد. POE باعث کاهش کابل کشی و هزینه های آن می شود.

برای استفاده از دوربین مدار بسته POE توجه داشته باشید که از دستگاه ضبط NVR استفاده کنید. در این حالت تنها با اتصال دوربین به دستگاه ضبط به وسیله کابل شبکه می توان تصاویر و برق را منتقل کرد. همچنین می توانید از سوئیچ POE استفاده کنید. در صورت استفاده از سوئیچ POE، دوربین مداربسته را به سوئیچ و سوئیچ را به دستگاه ضبط متصل کنید. در این صورت نیز تصویر و برق توسط کابل شبکه منتقل می شود.

تکنولوژی POC چیست؟

در سیستم مداربسته آنالوگ نیز از دو کابل برای انتقال تصویر و برق استفاده می شود. انتقال تصویر در سیستم های آنالوگ به وسیله کابل کواکسیال انجام می گیرد. POC مخفف عبارت Power Over Coaxial به معنی انتقال انرژی مورد نیاز در بستر کابل کواکسیال است. تکنولوژی POC نیز همانند POE قابلیت انتقال برق به وسیله کابل کواکسیال را دارد. با استفاده از قابلیت POC دیگر نیاز به کابل کشی جداگانه برای انتقال برق وجود ندارد. این تکنولوژی اولین بار توسط شرکت هایک ویژن ابداع شد. در صورت استفاده از تجهیزات POC دیگر محدودیتی در کابل کشی سیستم مداربسته آنالوگ وجود ندارد و می توان دستگاه DVR را در فصله دورتری از دوربین قرار داد.

تفاوت POE و POC

تکنولوژی POE و POC هر دو با هدف کاهش کابل کشی و هزینه های آن مورد استفاده قرار می گیرند. اما در بحث تفاوت POE و POC باید گفت عملکرد این دو تکنولوژی با یکدیگر متفاوت است. مهم ترین تفاوت POE و POC در سیستم های مورد استفاده آن ها است. POE در سیستم های تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرد، اما POC در سیستم های آنالوگ و یا HD استفاده می شود. این دو تکنولوژی در ولتاژ برق ارسالی با یکدیگر متفاوت هستند. قابلیت POE یک قابلیت استاندارد است. این قابلیت برای ولتاژ های بین 37 تا 57 ولت استاندارد شده که به صورت همزمان برق و تصویر را با استفاده از یک کابل منتقل می کند. اما تکنولوژی POC از ولتاز استانداردی برخوردار نیست و طبق نیاز سیستم، ولتاژ را تنظیم می کند.

یکی دیگر از تفاوت های POE و POC در قابلیت انتقال تصویر در فاصله های مختلف است. در قابلیت POE می توان تا فاصله 100 متر اطلاعات و برق را منتقل کرد اما در تکنولوژی POC تا فاصله 400 متر می توان اطلاعات را منتقل کرد.

مزیت استفاده از POE و POC

در قسمت قبل به تفاوت POE و POC اشاره کردیم. اما نکته قابل توجه مزیت های مشابه این دو تکنولوژی با یکدیگر است. POE و POC باعث صرفه جویی در وقت و هزینه در کابل کشی می شود. در نتیجه با استفاده از این دو تکنولوژی نیازی به تهیه کابل برق ندارید. در سیستم های POE بدون استفاده از کابل برق جداگانه کاربر محدودیتی در نصب دوربین و دستگاه ضبط ندارد. به این ترتیب می توانید دوربین و تجهیزات را در هر قسمتی از پروژه قرار دهید. این نیز یک تفاوت POE و POC به شمار می آید. هر دو فناوری POE و POC در زمان قطعی برق، دارای سیستم برق اضطراری هستند.

قابلیت POE در چه دستگاه هایی استفاده می شود؟

با پیشرفت تکنولوژی هر روزه تعداد دستگاه های بیشتری از قابلیت POE پشتیبانی می کنند. برخی از دستگاه هایی که از این قابلیت پشتیبانی می کنند عبارتند از:

دوربین های مداربسته تحت شبکه: همانطور که در این مقاله هم اشاره کردیم بسیاری از دوربین های تحت شبکه از این قابلیت پشتیبانی می کنند.

تلفن های IP و یا VOIP: این تلفن ها به وسیله کابل شبکه متصل می شوند. داده و برق تلفن های VOIP به وسیله سوئیچ شبکه تامین می شوند.

IP Intercoms: در واقع تلفن های زرهی همان IP Intercoms ها هستند. داده مانند تصویر و صدا و همچنین برق در این سیستم ها به وسیله کابل شبکه منتقل می شود.

اسپیکرهای IP: این اسپیکرها اخرین نسل سیستم های صوتی هستند. این سیستم ها نیز داده و تصویر را به وسیله کابل شبکه دریافت می کنند.

محدودیت های فناوری POC

قابلیت POC دارای محدودیت هایی است. این موضوع را می توان به عنوان تفاوت POE و POC در نظر گرفت. تنها سیستم های AHD از این قابلیت پشتیبانی می کنند در نتیجه سیستم های مداربسته آنالوگ قدیمی قادر به ارائه فناوری POC نیستند. برای استفاده از این قابلیت باید هم دوربین مداربسته و هم دستگاه DVR از قابلیت POC پشتیبانی کنند. دستگاه های DVR که قادر به پشتیبانی از قابلیت POC هستند باید دارای یک خروجی POC نیز باشند. برخلاف POE، سیستم های POC در مسافت کابل کشی دارای محدودیت هستند. به عبارت دیگر اگر مسافت مورد نظر بیشتر از حد استاندارد باشد، باید به صورت جداگانه از کابل برق استفاده شود.

4.7/5 - (3 امتیاز)