سارقین و یا خرابکاران با استفاده از راههای از کار انداختن دوربین مداربسته باعث ایجاد اختلال در دوربین می‌شوند. برای جلوگیری از اینکار باید بدانید چگونه ضبط دوربین مداربسته را متوقف کنیم. در این مقاله به بررسی راه‌های غیرفعال سازی دوربین مداربسته و جلوگیری از آن می‌پردازیم.

راه‌های  از کار انداختن دوربین مداربسته

  1. از برق کشیدن دوربین مداربسته
  2. از کار انداختن دوربین مدار بسته با گوشی
  3. نرم افزار از کار انداختن دوربین مداربسته
  4. غیرفعال سازی دوربین مداربسته و کور کردن لنز
  5. صدمه فیزیکی به دوربین
  6. مختل کننده دوربین مدار بسته
  7. غیرفعال سازی دوربین مداربسته با شوک الکتریکی
  8. راه‌کارهای جلوگیری از غیرفعال سازی دوربین مداربسته

سارقین و یا خرابکاران با استفاده از راههای از کار انداختن دوربین مداربسته باعث ایجاد اختلال در دوربین می‌شوند. در این مقاله به بررسی راه‌های غیرفعال سازی دوربین مداربسته و جلوگیری از آن می‌پردازیم.

راه‌های  از کار انداختن دوربین مداربسته

  1. از برق کشیدن دوربین مداربسته
  2. از کار انداختن دوربین مدار بسته با گوشی
  3. نرم افزار از کار انداختن دوربین مداربسته
  4. غیرفعال سازی دوربین مداربسته و کور کردن لنز
  5. صدمه فیزیکی به دوربین
  6. مختل کننده دوربین مدار بسته
  7. غیرفعال سازی دوربین مداربسته با شوک الکتریکی
  8. راه‌کارهای جلوگیری از غیرفعال سازی دوربین مداربسته

1- از برق کشیدن دوربین مداربسته

دوربین‌های مدار بسته همانند سایر وسایل الکترونیکی برای کار کردن نیاز به انرژی دارند. انرژی مورد نیاز دوربین‌ها به وسیله منبع تغذیه یا آداپتور تامین می‌شود. منبع تغذیه و آداپتور به وسیله کابل برق به دوربین متصل می‌شود. بنابراین زمانی که انرژی دوربین مداربسته تامین نشود، دوربین قادر به ثبت تصاویر نخواهد بود. برخی از سارقین یا خرابکاران با قطع کردن کابل برق دوربین مداربسته، آن را از کار انداخته و باعث غیرفعال سازی دوربین مداربسته می‌شوند. کابل دیگری که در سیستم مدار بسته وجود دارد، کابل تصویر است. تصاویر دوربین مداربسته به وسیله کابل تصویر به دستگاه ضبط منتقل می‌شوند. قطع شدن کابل تصویر نیز می‌تواند باعث اختلال در عملکرد دوربین مداربسته شود. زیرا بدون کابل تصویر دوربین قادر به ارسال تصاویر نخواهد بود. سارقین و خرابکاران برای قطع کابل برق و یا تصویر از اشیاء تیز و برنده استفاده می‌کنند.

2- از کار انداختن دوربین مدار بسته با گوشی

از کار انداختن دوربین مداربسته با گوشی، روش دیگری برای غیرفعال سازی دوربین مداربسته است. تداخل امواج رادیویی می‌تواند بر عملکرد دوربین تاثیرگذار باشد. البته ایجاد اختلال در دوربین مدار بسته با امواج رادیویی نیاز به تخصص داشته و کار چندان راحتی نیست. برای پارازیت انداختن روی دوربین مدار بسته باید از فرکانسی قوی تر از فرکانس تنظیم شده استفاده کنید. دیگر روش از کار انداختن دوربین مداربسته با گوشی، استفاده از چراغ قوه گوشی است. خرابکاران با استفاده از چراغ قوه گوشی، جلوی دید لنز دوربین را گرفته و مانع از تصویر برداری دوربین می‌شوند.

3- نرم افزار از کار انداختن دوربین مداربسته

استفاده از نرم افزار از کار انداختن دوربین مداربسته، روش دیگر برای سوءاستفاده سارقین و خرابکاران است. این نرم افزارها باعث می‌شود تا افراد با هک دوربین مداربسته به تنظیمات آن دسترسی پیدا کنند. سارقین با دسترسی به تنظیمات می‌توانند باعث غیرفعال سازی دوربین مداربسته شوند. البته از کار انداختن دوربین با این روش نیاز به پیدا کردن ای پی دوربین مداربسته و یا دستگاه ضبط دارد.

4- غیرفعال سازی دوربین مداربسته و کور کردن لنز

یکی از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین راه‌ها برای غیرفعالسازی دوربین مداربسته، کور کردن دید دوربین است. سارقین و خرابکاران از راه‌های مختلفی برای پوشاندن دوربین مداربسته استفاده می‌کنند. در ادامه راه‌های کور کردن دوربین مداربسته را بررسی می‌کنیم.

  • با استفاده از اسپری رنگ، می توان لنز دوربین مداربسته را رنگ کرد و مانع از دید دوربین شد.
  • برخی از افراد با استفاده از ماسک، عینک افتابی، کلاه و… صورت خود را می‌پوشانند تا شناسایی نشوند.
  • انداختن پارچه و یا هر شی دیگر بر روی دوربین باعث کور شدن دوربین مداربسته می‌شود.
  • با چرخاندن دوربین به سمت دیگر نیز می‌توان از تصویر برداری محیط توسط دوربین جلوگیری کرد.

5- صدمه فیزیکی به دوربین

یکی دیگر از راه‌هایی که ممکن است سارقین و خرابکاران برای غیرفعال سازی دوربین مداربسته استفاده کنند، صدمه فیزیکی به دوربین است. این افراد با استفاده از ضربه زدن به دوربین مداربسته باعث شکسته شدن لنز دوربین و یا آسیب دیدن بدنه دوربین می‌شوند. این اتفاق باعث از کار افتادن دوربین مداربسته می‌شود. برای جلوگیری از اسیب دیدن دوربین باید در جانمایی دوربین مداربسته دقت کنید. دوربین مداربسته را به گونه‌ای نصب کنید که در دسترس عموم افراد قرار نداشته باشد. همچنین اگر قصد نصب دوربین در محل‌های پرخطر را دارید، می‌توانید از دوربین مداربسته ضد ضربه استفاده کنید.

6- مختل کننده دوربین مدار بسته

دیگر روش از کار انداختن دوربین مداربسته، استفاده از مختل کننده دوربین است. به وسیله مختل کننده دوربین مدار بسته، چگونه ضبط دوربین را متوقف کنیم؟ این دستگاه‌ها به منظور از کار انداختن دوربین‌‌های مخفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. دستگاه مختل کننده دوربین مداربسته را جمر (Jammer) نیز می‌نامند. این دستگاه با استفاده از ارسال سیگنال، باعث اختلال در سیگنال و امواج دوربین‌های مدار بسته می‌شود. فرکانس پارازیت و گجت باید با یکدیگر مطابقت داشته باشد تا بتواند باعث از کار افتادن دوربین مداربسته شود. این دستگاه با استفاده از ارسال یک سیگنال قوی‌تر، فرکانس دوربین را مسدود می‌کند.

7- غیرفعال سازی دوربین مداربسته با شوک الکتریکی

وارد شدن شوک الکتریکی به دوربین مداربسته، باعث غیرفعال سازی دوربین مداربسته می‌شود. مجرمان برای ایجاد شوک برقی، نوسانات شدید برق را به کابل و بدنه دوربین وارد می‌کنند. برای ایجاد شوک برقی از شوکر برقی استفاده می‌شود.

راه‌کارهای جلوگیری از غیرفعال سازی دوربین مداربسته

استفاده از محافظ کابل: برای حفاظت از کابل‌های دوربین مداربسته، می‌توانید از محافظ کابل دوربین مداربسته استفاده کنید. لوله فلکسی یک لوله قوی برای حفاظت از کابل‌های سیستم مداربسته است. برای جلوگیری از خرابکاری توسط مجرمان، کابل برق و تصویر را در داخل لوله فلکسی قرار دهید.

استفاده از دوربین بدون نیاز به برق: برای جلوگیری از غیرفعالسازی دوربین مداربسته به وسیله قطعی برق، می‌توانید از دوربین مداربسته بدون نیاز به برق استفاده کنید. دوربین‌های مداربسته‌ای که دارای باطری هستند، با قطع شدن برق نیز همچنان تا اتمام انرژی باطری‌ها به کار خود ادامه می‌دهند. نوع دیگر دوربین مداربسته بدون برق، دوربین خورشیدی است. این دوربین‌ها برای تامین انرژی خود از نور خورشید استفاده می‌کنند.

استفاده از دوربین مداربسته با HLC: قابلیت HLC در دوربین مداربسته از افت کیفیت تصویر هنگام تابش نور مستقیم جلوگیری می‌کند. به عبارت دیگر نور چراغ قوه بر روی دوربین‌های مداربسته با قابلیت HLC تاثیری ندارد.

استفاده از دوربین مداربسته با قابلیت Tamper Detection: تکنولوژی Tamper Detection در دوربین‌های مداربسته باعث می‌شود تا در صورت تغییر زاویه دید، اسپری کردن و… یک هشدار به کاربر ارسال شود. این قابلیت در اغلب دوربین‌های تحت شبکه وجود دارد.

4.7/5 - (3 امتیاز)