برخی از دوربین های مداربسته علاوه بر قابلیت ضبط تصاویر قادر به ضبط صدا نیز هستند. این دوربین ها به دو دسته تقسیم می شوند. دوربین های مداربسته دارای میکروفون و دوربین های مداربسته دارای قابلیت نصب میکروفون. میکروفون در دوربین مداربسته انواع مختلفی دارد. نصب میکروفن در دوربین مدار بسته بسیار آسان است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا به بهترین میکروفون دوربین مداربسته و آموزش نصب میکروفون دوربین مدار بسته بپردازیم.
در این مقاله می خوانید:
- اتصال میکروفون به دوربین مداربسته
- نصب میکروفون در دوربین مداربسته آنالوگ
- تنظیمات میکروفون در DVR
- اتصال میکروفون به دوربین IP
- بهترین میکروفون دوربین مداربسته
اتصال میکروفون به دوربین مداربسته
همانطور که گفته شد دوربین های مداربسته ای که قادر به ضبط صدا هستند به دو دسته دوربین مداربسته با میکروفون و دوربین مداربسته با قابلیت اتصال میکروفون تقسیم می شوند. دوربین های مداربسته با قابلیت نصب میکروفون دارای یک ورودی برای اتصال میکروفون هستند. اگر قصد استفاده از دوربین مداربسته با قابلیت ضبط صدا را دارید به تعداد کانال های صدا در دستگاه ضبط نیز توجه کنید. نحوه نصب در سیستم های آنالوگ و دیجیتال با یکدیگر متفاوت است.
نصب میکروفون در دوربین مداربسته آنالوگ
میکروفون در دوربین مداربسته نیز برای انتقال صدا به انرژی نیاز دارد. به همین منظور میکروفون ها دارای یک کابل به منظور تامین برق و یک کابل به منظور انتقال صدا هستند. اغلب میکروفون ها به برق ولتاژ 12 برای تامین انرژی خود نیاز دارند. یکی از موارد مهم در نصب میکروفون دوربین مدار بسته تشخیص فیش صدا از فیش برق است. فیش صدا در میکروفون به شکل AV و فیش تامین کننده برق به شکل آداپتوری است. ابتدا فیش برق را متصل کنید. می توانید به صورت همزمان برای تامین انرژی میکروفون و دوربین مداربسته از یک آداپتور استفاده کنید. توجه داشته باشید هنگام اتصال فیش تغذیه به میکروفون از فیش استفاده کنید.
برای اتصال فیش صدا باید فیش را به سر کابل متصل کنید. در اتصال فیش صدا مغزی فیش به مغزی کابل و شیلد به بدنه متصل می شود. برای مسافت های کوتاه می توانید از کابل برق برای انتقال صدا استفاده کنید. اما اگر فاصله زیاد است توصیه می کنیم از کابل کواکسیال برای انتقال صدا استفاده کنید. بر روی دستگاه ضبط DVR نیز ورودی AV برای اتصال فیش صدا وجود دارد. نصب میکروفن روی دستگاه داهوا توسط این ورودی ها انجام می شود. کابل های صدا باید به ورودی های AV بر روی DVR متصل شوند. برای اتصال این کابل ها می توانید از فیش BNC استفاده کنید. همچنین دستگاه DVR دارای یک پورت خروجی صدا است. برای شنیدن صدا باید یک بلندگو و یا هدفون را به وسیله کابل به این خروجی متصل کنید.
تنظیمات میکروفون در DVR
پس از نصب میکروفون دوربین مدار بسته باید به سراغ تنظیمات میکروفون در DVR بروید. برای تنظیمات صدای دوربین مدار بسته باید وارد منوی اصلی دستگاه ضبط شوید. سپس بر روی قسمت SYSTEM کلیک کرده و گزینه Encode را بزنید. در مرحله بعد گزینه Video Audio را مشاهده می کنید که در مقابل یکی از خانه های مربعی به صورت پیشفرض تیک زده شده است. اما برای فعال کردن صدای دوربین مدار بسته باید مربع دیگر را نیز تیک بزنید. همچنین در ستون دوم باکس دیگری وجود دارد که برای انتقال صدا بر روی گوشی باید تیک باکس دیگر را نیز فعال کنید. در انتها بر روی گزینه ok کلیک کنید.
اتصال میکروفون به دوربین IP
اتصال میکروفون به دوربین ip یا تحت شبکه همانند دوربین های آنالوگ است. اما یک تفاوت در این دو نوع تکنولوژی وجود دارد. همانطور که گفته شد در سیستم های آنالوگ میکروفون به پورت صدا در دستگاه ضبط متصل می شود. اما در سیستم های تحت شبکه میکروفون به پورت صدا در دوربین های مداربسته متصل می شود. در نصب میکروفون دوربین مداربسته تحت شبکه باید میکروفون را به منبع تغذیه متصل کنید. برای تامین انرژی این میکروفون ها نیز می توانید از منبع تغذیه دوربین استفاده کنید. در این قسمت باید یک سر کابل را به وروردی صدا فیش AV و سر دیگر کابل را به خروجی صدای فیش متصل کنید.
بهترین میکروفون دوربین مداربسته
انواع مختلفی از میکروفون در دوربین مداربسته وجود دارد. میکروفون مداربسته با میکروفون مخفی از راه دور متفاوت است. برای استفاده از میکروفون مخفی و یا دستگاه شنود، شما نیاز به مجوز از مراجع مربوطه دارید. بهترین میکروفون دوربین مداربسته کدام است؟ دوربین های مداربسته ای که قابلیت نصب میکروفون به صورت خارجی را دارند دارای کیفیت صدای بهتری در مقایسه با دوربین های مداربسته با میکروفون داخلی هستند. میکروفون های خارجی را می توان تا شعاع یک متری نصب کرد. انواع میکروفون خارجی عبارتند از میکروفون سوزنی، میکروفون باکسی و میکروفون گلفی که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها می پردازیم.
میکروفون گلفی: میکروفون های گلفی ظاهری شبیه به توپ گلف دارند. ولتاژ مورد نیاز در این میکروفون ها 6 تا 12 ولت است. از ویژگی های میکروفون گلفی می توان به وزن سبک و وجود حفره لغو اکو در میکروفون برای جلوگیری از انعکاس صدا اشاره کرد.
میکروفون سوزنی: این میکروفون ها به دلیل ظاهر کوچکشان به میکروفون سوزنی یا میکروفون مخفی معروف هستند. میکروفون سوزنی را می توانید در داخل داکت نیز مخفی کنید.
میکروفن باکسی: میکروفون های باکسی دارای بدنه ای پلاستیکی و به شکل مستطیل هستند. بر روی این میکروفن ها یک پیچ قرار دارد که می توانید صدای میکروفون را به وسیله آن تنظیم کنید.
نصب دوربین میکروفون دار
نصب دوربین میکروفون دار همانند سایر دوربین های مدار بسته به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای نصب این دوربین ها باید به نوع، مدل و نوع کاربری آن ها توجه کنید. مهم ترین نکته در نصب دوربین میکروفون دار نوع دوربین است. اگر دوربین های مداربسته میکروفن دار شما از نوع میکروفون خارجی هستند همانطور که گفتیم باید به نصب میکروفون دوربین مدار بسته دقت کنید. در استفاده از این دوربین ها باید توجه داشته باشید که دستگاه ضبط شما نیز از قابلیت پشتیبانی از میکروفون برخوردار باشد.
ثبت ديدگاه