نمایش هر کدام از علامت‌ها روی مانیتور نشان دهنده وضعیت و حالتی از سیستم مداربسته است. علامت های روی مانیتور دوربین مداربسته در برندهای مختلف ممکن است کمی متفاوت باشند. در ادامه به معرفی انواع علامت‌های مشاهده شده روی مانیتور دوربین مدار بسته می‌پردازیم. تصاویر به کار رفته مربوط به یکی از سری‌های دوربین داهوا است.

در این مقاله می‌خوانید:

علامت‌های دوربین مداربسته در حالت نمایش زنده

هنگام مشاهده تصاویر دوربین مدار بسته، علامت‌های خاصی روی تصاویر دیده می‌شود. اگر با این علامت‌ها آشنا شوید به راحتی می‌توانید بدانید که دوربین مداربسته و سیستم نظارتی در چه وضعیتی قرار دارد. ضمن اینکه اگر سیستم شما نیاز به تغییر دارد، می‌توانید آن را اصلاح کنید. Live View یا نمایش زنده، صفحه پیش فرضی است که هنگام مشاهده همه‌ی کانال‌ها در DVR خود مشاهده خواهید کرد.

می‌توانید با انتخاب پیکربندی چهار، هشت یا نه کانال، نمای زنده را سفارشی کنید. در حالت نمایش چهار و نه کانال، دوبار کلیک کردن روی یک کانال، تصویر دوربین را به صورت تمام صفحه نمایش می‌دهد. روی کانال تمام صفحه دوبار کلیک کنید تا به نمای چند کانال برگردید. در حالت Eight view یا 8 کانال، روی یک کانال دوبار کلیک کنید تا در صفحه بزرگتر در صفحه Eight view نمایش داده شود. دوبار کلیک کردن روی صفحه بزرگتر آن کانال را به نمای تمام صفحه تبدیل می‌کند. دوباره دوبار کلیک کنید تا به حالت هشت کانال نمایش برگردید. برای معرفی بهتر علامت های روی مانیتور دوربین مداربسته در این صفحه، حالت تنظیمات پیش فرض دستگاه DVR را انتخاب کرده‌ایم. اگر در حالت نمایش زنده تصاویر دوربین مداربسته باشید این علامت‌ها قابل رویت هستند:

علامتهای روی مانیتور دوربین مداربسته

1. تاریخ و زمان:

معمولا تاریخ و زمان فعلی دستگاه را شما در گوشه تصویر می توانید مشاهده کنید. توجه داشته باشید که تاریخ و زمان دستگاه را به درستی تنظیم کنید. در هنگام وقوع رخدادها، تاریخ و زمان درست از اهمیت بالایی برخوردار است.

2. نام کانال:

شماره یا نام کانال در تصویر قابل مشاهده است (به عنوان مثال CAM01). با این توضیح که شما می‌توانید این عنوان را ویرایش کنید. بنابراین نام یکسانی برای تمام دستگاه‌ها وجود ندارد.

3. علامت ضبط دستگاه:

 علامت REC بر روی مانیتور نشان می‌دهد DVR در حال ضبط ویدیو از این دوربین است. این علامت برای ضبط‌های برنامه‌ریزی شده، تشخیص حرکت و دستی به طور یکسان نمایان می‌شود.

4. علامت بلندگو:

این علامت به شما امکان فعال کردن و غیر فعال کردن صدای پخش شده از یک دوربین دارای قابلیت صدا را می‌دهد.

5. علامت تشخیص حرکت:

این علامت نشان می‌دهد که یک رویداد مانند تشخیص حرکت، تشخیص نفوذ یا دستکاری و… رخ داده است.

6. علامت رفرش یا تازه سازی:

یکی از علامت های روی مانیتور دوربین مداربسته برای تشخیص خودکار قالب‌بندی دوربین است. با دوبار کلیک بر روی این آیکون می‌توانید فرمت را از CVI به AHD و یا به TVI تغییر دهید. اینکار به دستگاه DVR اجازه می‌دهد تا بتواند انواع مختلفی از دوربین‌ها را به طور همزمان متصل کند.

7. نماد تشخیص انسان:

این علامت نشان می‌دهد که یک رویداد هشدار به دلیل فعالیت انسانی رخ داده است. به عنوان مثال فردی در میدان دید دوربین مداربسته در حال حرکت و فعالیت است.

8. علامت سوال:

این علامت روی مانیتور دوربین مداربسته، زمانی نشان داده می‌شود که هیچ سیگنالی به آن کانال خاص وجود نداشته باشد.

9. لوگوی جغد شب:

نشان می‌دهد که پروتکل‌های انتقال کواکسیال در حال کار هستند.

10. علامت No SIGNAL:

این علامت زمانی نشان داده می‌شود که تصویر دوربین مربوط به کانال خاصی از دست رفته باشد. یکی از دلایل این اتفاق می‌تواند به علت قطع یا آسیب کابل باشد. همچنین ممکن است برق دوربین قطع شده یا دوربین از کانال خارج شده باشد. در صورتی که دوربینی به آن کانال متصل نداشته باشید، این علامت نیز نمایش داده می‌شود.

علامت های پایین صفحه تصویر دوربین مداربسته

در پایین صفحه تصویر دوربین مداربسته آیکن‌هایی وجود دارند که امکان تنظیم و تغییر در نمایش تصویر دوربین مداربسته را برای کاربر فراهم می‌کند. این علامت های روی مانیتور دوربین مداربسته شامل موارد زیر است:

علامتهای دوربین مداربسته روی مانیتور

1. منوی اصلی یا Main menu: برای پیکربندی یا انجام تنظیمات به منوی اصلی دسترسی پیدا کنید. حتما نام کاربری و رمز عبور خود را در مکانی امن ذخیره کنید. برای دسترسی به منوی اصلی به این اطلاعات نیاز دارید. برای آشنایی با منوی دوربین مداربسته کلیک کنید.

2. قفل صفحه یا Lock Screen: صفحه نمایش را به صورت دستی، قفل یا باز می‌کند. پس از قفل شدن صفحه، باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. با ورود رمز عبور و نام کاربری، می‎‌توانید به تنظیمات دسترسی داشته باشید.

3. راه اندازی ویزارد یا Startup Wizard: از Startup Wizard می‌خواهد که تنظیمات به صورت ویزارد یا Startup Configuration را شروع کند.

4. نمایش چهار کانال: امکان مشاهده 4 کانال به صورت همزمان.

5. نمایش هشت کانال: امکان مشاهده 8 کانال به صورت همزمان.

6. نمایش نه کانال: امکان مشاهده 9 کانال به صورت همزمان.

7. توالی خودکار: شروع و توقف نمایش تصاویر به صورت اسلاید کانال‌ها.

8. صدا: میزان پخش صدا را از یک دوربین یا ورودی صوتی فعال تنظیم کنید.

9. PTZ: منوی Pan، Tilt، Zoom (PTZ) را باز کنید. این عملکرد فقط زمانی کار می‌کند که یک دوربین PTZ به DVR شما متصل باشد.

10. پخش  یا Playback: با استفاده از این علامت روی مانیتور دوربین مداربسته به منوی ضبط/پخش و عملکردها دسترسی پیدا می‌کنید.

11. نور یا Light: به وسیله این علامت می‌توانید، تنظیمات کنترل نور جداگانه را برای هر دوربین مدیریت کنید.

علامت P و N در دوربین مداربسته

علامت‌های دیگری که در دوربین مداربسته وجود داد، علامت P و N است. معنی این دو علامت چیست؟ در ادامه هر یک از این دو علامت را بررسی می‌کنیم.

معنی علامت P در دوربین مداربسته: علامت P به معنی استاندارد فرمت ویدئویی PAL است. دوربین‎‌های مداربسته‌ای که در کشورهای آسیایی استفاده می‌شوند باید از فرمت ویدئویی PAL استفاده کنند. علاوه کشورهای آسیایی، بسیاری از کشورهای اروپایی نیز از این فرمت استفاده می‌کنند.

معنی علامت N در دوربین مداربسته: علامت N نیز به معنی استاندارد ویدئویی NTSC است. فرمت ویدئویی NTSC با تلویزیون‌های قدیمی سیاه و سفید نیز سازگار است. این استاندارد اغلب در آمریکای شمالی و چن کشور در آمریکای جنوبی استفاده می‌شد.

طرز استفاده از دوربین مدار بسته

پس از معرفی علامت های روی مانیتور دوربین مداربسته قصد داریم شما را تا حدودی با طرز استفاده از دوربین مدار بسته آشنا کنیم. طرز استفاده از دوربین مداربسته با توجه به تکنولوژی دوربین مداربسته متفاوت است. در ادامه نحوه استفاده از هر دو تکنولوژی تحت شبکه و آنالوگ دوربین مداربسته را بررسی می‌کنیم.

1- دوربین مدار بسته آنالوگ: برای استفاده از دوربین مدار بسته آنالوگ باید از تجهیزاتی مانند دستگاه DVR و کابل کواکسیال استفاده کنید. تصاویر دوربین‌های آنالوگ توسط دستگاه DVR ثبت می‌شوند. دوربین و دستگاه ضبط نیز به وسیله کابل کواکسیال به یکدیگر متصل می‌شوند.

2- دوربین مدار بسته تحت شبکه: اصلی‌ترین تجهیزات در سیستم مداربسته تحت شبکه شامل دوربین مداربسته، دستگاه ضبط NVR و کابل شبکه است. دوربین مدار بسته تحت شبکه در مقایسه با آنالوگ دارای قابلیت‌های هوشمند بیشتری است. دوربین مداربسته تحت شبکه توسط کابل شبکه به دستگاه NVR متصل می‌شود.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

ادامه مطلب
ادامه مطلب
انتقال تصویر داهوا
ادامه مطلب
4.7/5 - (4 امتیاز)