شرکت های تولید کننده گوناگونی در زمینه سیستم های مداربسته فعالیت می کنند. دوربین های مداربسته انواع و مدل های مختلفی دارند. در برخی از کاربری ها ممکن است از چندین دوربین مداربسته متفاوت با برندهای مختلف استفاده شود. در گذشته امکان یکپارچه سازی بین انواع دوربین مداربسته از برندهای مختلف وجود نداشت و کاربران تنها قادر به استفاده از تجهیزات یک برند بودند. استاندارد Onvif در دوربین مداربسته به منظور رفع این مشکل به وجود آمد. برای آشنایی بیشتر با این استاندارد با ما همراه باشید.
در این مقاله می خوانید:
- استاندارد onvif در دوربین مداربسته چیست؟
- تاریخچه پیدایش استاندارد ONVIF
- پروفایل های ONVIF چیست؟
- مزایای استاندارد ONVIFE در دوربین مداربسته
- معایب استاندارد ONVIF در دوربین مداربسته
- برندهایی که از پروتکل ONVIF استفاده می کنند
- PSIA در دوربین مداربسته چیست؟
استاندارد onvif در دوربین مداربسته چیست؟
واژه onvif برگرفته از عبارت Open Network Video Interface Forum است. معنی این عبارت انجمن ارتباط ویدئویی تحت شبکه است. در واقع این استاندارد همانند زبان برای برقراری ارتباط بین سیستم های مختلف تحت شبکه عمل می کند. همانطور که گفته شد در گذشته دستگاه های ضبط تنها قادر به پشتیبانی از دوربین های مداربسته با برند خود بودند. به طور مثال اگر کاربر قصد خرید و نصب دوربین مداربسته از یک برند جدید را داشت، دستگاه ضبط قابلیت پشتیبانی از این دوربین را نداشت. استاندارد ONVIF در دوربین مداربسته یک استاندارد جهانی است. با به وجود آمدن این استاندارد امکان ارتباط بین دوربین های مداربسته IP و دستگاه ضبط NVR برندهای مختلف نیز میسر شد.
امروزه اغلب سیستم های مدار بسته به استاندارد ONVIFE مجهز هستند. در این شرایط اگر تصمیم به اضافه کردن دوربین مداربسته به پروژه را داشته باشید می توانید دوربین و یا دستگاه ضبط خود را از برندهای دیگر نیز انتخاب کنید. البته توجه داشته باشید که تمام تجهیزات باید از استاندارد ONVIF پشتیبانی کنند.
تاریخچه پیدایش استاندارد ONVIF
تاریخچه پیدایش استاندارد ONVIF در دوربین مداربسته مربوط به سال 2008 است. ONVIFE به وسیله شرکت های Bosch Security Systems، Sony و Axis Communications تولید شده است. این استاندارد توسط اغلب تولید کنندگان سیستم مداربسته در جهان مورد استفاده قرار گرفته است. کاربران سیستم مداربسته تحت شبکه هنگام خرید باید به پشتیبانی دوربین از استاندارد onvife توجه کنند.
پروفایل های ONVIF چیست؟
استاندارد ONVIF در دوربین مداربسته دارای ویژگی و قابلیت های مختلفی مانند کنترل دوربین PTZ، تجزیه و تحلیل ویدئویی و… است. این ویژگی ها به نسخه و پروفایل های این استاندارد بستگی دارد. ONVIFE دارای پروفایل های مختلفی است. در ادامه هر یک از پروفایل های این استاندارد را بررسی می کنیم.
A: این پروفایل اجازه دسترسی به منظور بازیابی اطلاعات، وضعیت، رویدادها، مدیریت دسترسی، برنامه ها و اعتبارنامه ها را فراهم می کند.
C: این پروفایل مربوط به سیستم های کنترل دسترسی IP مانند بررسی رویدادها، حالت و کنترل درب و… است.
D: پروفایل D به منظور کنترل دسترسی، باز و بسته کردن درب ها و…. استفاده می شود.
G: این پروفایل وظیفه بازیابی ویدئو، ذخیره، جستجو و ضبط را بر عهده دارد.
S: برای سیستم های ویدئویی مبتنی به IP مانند ارسال و دریافت تصویر و صدا، کنترل دوربین PTZ و خروجی رله است.
T: پروفایل T به قابلیت هایی مانند فرمت های فشرده سازی H.264 و H.265، هشدار آلارم، تشخیص حرکت و تنظیمات تصویربرداری می پردازد.
Q: این پروفایل از لایه های امنیتی TLS پشتیبانی می کند. همچنین دارای قابلیت هایی به منظور فراهم امکان جست و جوی راحت، یکپارچه سازی داده ها و تنظیم پارامترها است.
مزایای استاندارد ONVIFE در دوربین مداربسته
این استاندارد با توجه به ارتباط و هماهنگی بین تجهیزات سیستم های تحت شبکه، امکان استفاده از سیستم های مداربسته در برند و مدل های مختلف را برای کاربر فراهم می کند. با استفاده از استاندارد ONVIF می توانید به راحتی و آزادانه تجهیزات سیستم مداربسته خود را انتخاب کنید. در برخی از کاربری ها ممکن است پس از مدتی نیاز به اضافه کردن دوربین مداربسته داشته باشید. در این صورت می توانید دوربین و یا تجهیزات جدید خود را از سایر برندها نیز تهیه کنید. تمامی شرکت ها و تولید کنندگان سیستم مداربسته می توانند از تکنولوژی ONVIF استفاده کنند.
معایب استاندارد ONVIF در دوربین مداربسته
ONVIF علاوه بر تمام مزایا می تواند نقطه ضعف هایی نیز داشته باشد. هنگام انتخاب سیستم های مداربسته با قابلیت ONVIF باید به دو نکته مهم توجه کنید. کیفیت دستورالعمل های استاندارد ONVIF توسط شرکت تولید کننده و کیفیت هماهنگ سازی استاندارد ONVIF و پروتکل تولید کننده. میزان کیفیت این دو نکته در میزان کیفیت و بازدهی استاندارد ONVIF تاثیر گذار هستند. به طور مثال در صورت پایین بودن کیفیت هماهنگ سازی و یا دستورالعمل ها ممکن است بعضی از قابلیت های تجهیزات با برند مختلف عملکرد صحیحی نداشته باشند.
برندهایی که از پروتکل ONVIF استفاده می کنند
اغلب برندهای دوربین مداربسته از این قابلیت پشتیبانی می کنند. می توان گفت تمام برندهای معتبر دارای تجهیزاتی با قابلیت پشتیبانی از استاندارد ONVIF هستند. شرکت داهوا نیز یکی از برندهای معتبر و پرفروش در زمینه سیستم های مداربسته است. داهوا نیز از قابلیت ONVIF در دوربین های مداربسته خود پشتیبانی می کند. دیگر برندهای تولید کننده سیستم مداربسته که دارای استاندارد ONVIFE هستند شامل برند هایک ویژن، مکسرون، تیاندی و آلباترون است. توصیه می کنیم برای عملکرد صحیح تجهیزات مدار بسته خود قبل از هر چیزی عملکرد صحیح ONVIF در قابلیت های مختلف را بررسی کنید.
جهت دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره 88500020-021 تماس بگیرید.
PSIA در دوربین مداربسته چیست؟
یکی دیگر از استانداردهای سیستم مداربسته، استاندارد PSIA نام دارد. این استاندارد نیز با هدف ارتباط بین تجهیزات مختلف سیستم های نظارتی تولید شده است. PSIA قبل از ارائه استاندارد ONVIF در سیستم های مدار بسته شروع به کار کرد. استاندارد PSIA نتواست پشیبانی زیادی از تولید کنندگان سیستم مداربسته را به دست بیاورد. در صورتی که استاندارد ONVIF در دوربین مداربسته پیشتیبانی عظیمی در تولید کنندگان سیستم مدار بسته به دست آورد. بنابراین ONVIF دارای محبوبیت بیشتری در میان تولید کنندگان دوربین مدار بسته است. از استاندارد PSIA اغلب در کنترل تردد و دسترسی استفاده می شود.
لینک های مفید:
ثبت ديدگاه