کیفیت تصویر در دوربینهای مداربسته از اهمیت بالایی برخوردار است. عوامل مختلفی مانند نور، تنظیمات، کیفیت دوربین، کیفیت تجهیزات و… بر روی کیفیت تصویر تاثیرگذار هستند. Min. Illumination در دوربین مداربسته نشان دهنده حداقل نوری است که دوربین برای تشکیل تصویر به آن نیاز دارد. در ادامه به حداقل نور مورد نیاز دوربین مداربسته برای تشکیل تصویر میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
- Min. Illumination در دوربین مداربسته چیست؟
- حداقل نور مورد نیاز دوربین مداربسته چقدر است؟
- میزان Lux مناسب در دوربین مداربسته چقدر است؟
- ضبط تصاویر دوربین های مداربسته در محیط کاملا تاریک
- حساسیت سنسور تصویر به نور
- دوربین با حساسیت به نور بیشتر بهتر است یا کمتر؟
- نکات مهم هنگام انتخاب دوربین بر اساس Min. Illumination
Min. Illumination در دوربین مداربسته چیست؟
نیاز به نور مناسب برای ثبت تصاویر توسط دوربینهای مداربسته بسیار مهم است. نور مورد نیاز برای دوربین مداربسته به عوامل مختلفی مانند نوع دوربین، اندازه حسگر، کیفیت (رزولوشن) دوربین و فناوریهای حذف نویز در دوربین بستگی دارد. عبارت “Min. Illumination” بیانگر حداقل نور مورد نیاز برای تشکیل تصاویر است. Min. Illumination یا حداقل نور مورد نیاز، معمولاً با واحد “لوکس” یا “Lux” اندازهگیری میشود. به عبارت دیگر Min. Illumination نشان دهنده حساسیت سنسور تصویر به نور است. هر چه حساسیت سنسور تصویر در برابر نور بیشتر باشد، دوربین مداربسته به نور کمتری برای تشکیل تصاویر نیاز دارد. این موضوع عملکرد بهتر دوربین مدار بسته را نشان میدهد.
حداقل نور مورد نیاز دوربین مداربسته چقدر است؟
مقدار حداقل نور مورد نیاز در انواع دوربین مداربسته با یکدیگر متفاوت است. حداقل نور مورد نیاز دوربین مداربسته باید به گونهای باشد که تصاویر با کیفیت و واضحی از اشیا، حیوانات، انسان و… نشان داده شود. به عنوان مثال، یک دوربین با مقدار Min. Illumination 0.01 Lux قادر است در شرایط بسیار کم نوری تصاویری با کیفیت مناسب ضبط کند. میتوانید با مراجعه به دیتاشیت هر دوربین از میزان حداقل نور مورد نیاز دوربین مداربسته اطلاع پیدا کنید.
در انتخاب دوربین مداربسته برای محیطهای کم نور، باید به مقدار Min. Illumination دقت کنید. در این شرایط دوربینی با حسگر بزرگتر و فناوریهای پیشرفته جهت بهبود کیفیت تصاویر در شرایط کم نوری انتخاب کنید. توجه داشته باشید که در عملکرد واقعی، تأثیر دیگر عوامل مانند تکنولوژی دید در شب (IR) و قدرت پردازش تصویر توسط دوربین نیز مهم است.
میزان Lux مناسب در دوربین مداربسته چقدر است؟
مقدار حداقل Lux مورد نیاز برای دوربین مداربسته وابسته به شرایط نوری محیطی است که دوربین در آن قرار دارد. در شرایط نوری معمولی و روز، معمولاً مقداری بین 0.1 Lux تا 1 Lux کافی است. این مقدار در دوربینهای مداربسته با حسگرهای خوب و تکنولوژیهای حذف نویز دوربین مداربسته، میتواند تصاویر با کیفیتی را در روز ضبط کند.
اما در شرایط نوری کم، مقدار Min. Illumination باید پایینتر باشد. به طور کلی، مقادیر پایینتر از 0.1Lux یا حتی در مواردی مقادیر پایینتر از 0.01 Lux در شرایط بسیار کم نور مورد نیاز هستند تا دوربین قادر به ضبط تصاویری با کیفیت باشد.
در محیطهایی که کمبود نور وجود دارد، بهتر است دوربین مداربستهای با Min. Illumination کمتر انتخاب کنید. هر چه حداقل نور مورد نیاز دوربین کمتر باشد در شرایط نوری کم هم تصاویر با کیفیت مناسب مشاهده خواهید کرد. با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی، دوربینهای مداربسته با حسگرهای بزرگتر و فناوریهای بهبود کیفیت در شرایط نوری کم در بازار موجود هستند.
ضبط تصاویر دوربینهای مداربسته در محیط کاملا تاریک
ممکن است این سوال برای کاربران پیش آید که چگونه برخی از دوربینهای مداربسته، تصاویر را در محیطهای کاملا تاریک ضبط میکنند؟ دوربینهایی که قادر به ثبت تصاویر در محیط تاریک هستند از قابلیت دید در شب برخوردار هستند. این دوربینها برای تشکیل تصاویر در شب یا نور کم از ال ای دیهای مادون قرمز استفاده میکنند. دوربینهایی که در شب و محیطهای تاریک نیز قادر به ثبت تصاویر هستند را دوربین مداربسته دید در شب مینامند. دوربینهای مداربسته دید در شب دارای انواع مختلفی هستند. انواع دوربینهای دید در شب شامل EXIR ،IR ،STARLIGHT ،WARMLIGHT و… هستند. توجه داشته باشید که نور مادون قرمز چراغهای ال ای دی به صورت نامرئی بوده و با چشم قابل رویت نیست.
حساسیت سنسور تصویر به نور
سنسور تصویر در دوربینهای مداربسته نقش بسیار مهمی در عملکرد و کیفیت تصاویر ایفا میکند. حساسیت سنسور به نور، توانایی سنسور در دریافت نور و تبدیل آن به اطلاعات تصویری را مشخص میکند. این حساسیت به عبارت دقیقتر میزان نوری است که سنسور میتواند به منظور تولید تصاویر با کیفیت دریافت کند. در نتیجه حداقل نور مورد نیاز دوربین مداربسته به سنسور بستگی دارد. حسگر تصویر در دوربینهای مداربسته به دو دسته تقسیم میشوند.
- CMOS (Complementary Metal-Oxide-Semiconductor): حسگرهای CMOS کم توان و ارزانتر هستند. به طور کلی این حسگرها در مقایسه با حسگرهای CCD حساسیت کمتری به نور دارند. CMOS برای محیطهای با نور مناسب و روز کارایی خوبی دارد.
- CCD (Charge-Coupled Device): حسگرهای CCD دارای حساسیت به نور بالاتری هستند و در شرایط نوری کم، عملکرد بهتری دارند. این حسگرها به طور کلی در تولید تصاویر با کیفیت در شرایط نوری محدود بهتر عمل میکنند. به همین دلیل برای کاربردهایی که نیاز به ضبط تصاویر در شرایط کم نوری دارند، دوربینها با حسگر CCD معمولاً مناسبتر هستند.
دوربین با حساسیت به نور بیشتر بهتر است یا کمتر؟
قطعا هر چه حساسیت به نور در سنسور تصویر بیشتر باشد، دوربین در شرایط نوری مختلف قادر به ارائه تصاویر با کیفیت است. دوربینهای مداربسته با حساسیت به نور بیشتر، دارای کمترین نویز و افت کیفیت هستند. در مقابل این دوربینها دارای قیمت بالاتری در مقایسه با سایر دوربینها هستند. همچنین مصرف انرژی آنها نیز بالاتر است. دوربینهای مداربستهای که حساسیت کمتری در برابر نور داشته باشند، عملکرد ضعیفتری در شرایط نوری کم دارند.
نکات مهم هنگام انتخاب دوربین بر اساس Min. Illumination
- دوربین خود را با توجه به نور محیط انتخاب کنید. اگر قصد نصب دوربین در محیطی کاملا تاریک را دارید، از دوربین با Lux0 و نور مادون قرمز استفاده کنید.
- اگر محیط شما دارای نور کمی است از دوربین با Lux0.01 استفاده کنید.
- اگر قصد نصب دوربین در محیط با نور کافی را دارید میتوانید از دوربینهایی با Lux 0.1 تا Lux 1 استفاده کنید.
ثبت ديدگاه