یکی از مشکلات تصویر در دوربین مداربسته وجود نویز در تصویر است. نویز در تصاویر باعث افت کیفیت تصویر و از بین رفتن جزئیات می شود. نویزهای مختلفی در دوربین مداربسته وجود دارد. یکی از معمول ترین نویزها در دوربین مداربسته بر اثر کم نور بودن محیط ایجاد می شود. این نویز نسبت سیگنال به نویز دوربین است و به شکل نقطه های ریز در تصویر نمایش داده می شود. یکی از تکنولوژی ها در سیستم مداربسته که باعث کاهش اثر نویز در دوربین مداربسته می شود تکنولوژی DNR است. در این مقاله قصد داریم به بررسی تکنولوژی DNR در دوربین مداربسته بپردازیم.
تکنولوژی DNR در دوربین مداربسته
همانطور که گفته شد نویز در تصویر دوربین مداربسته بر روی کیفیت تصویر، شناسایی افراد، مشاهده جزئیات و… تاثیرگذار است. نویز در دوربین مداربسته به دو شکل الکترونیکی و الکترومغناطیسی وجود دارد. نویز الکترونیکی در نور کم و در اثر تقویت بیش از حد سیگنال های تصویر به وجود می آید. این نویز به شکل نقطه های کوچک در تصویر ظاهر می شود. نویز های الکترومغناطیسی در اثر افت کیفیت سیگنال تصویر به وجود می آیند. نویز الکترومغناطیسی به شکل موج در تصویر نمایش داده می شود. DNR مخفف چیست؟ تکنولوژی DNR مخفف عبارت Digital Noise Reduction به معنای کاهش نویز دیجیتال است. این تکنولوژی با مکانیزم دیجیتال کار می کند. به عبارت دیگر DNR تنها بر روی نویزهای دیجیتالی تاثیر گذار است و به دلیل عدم وجود مکانیزم نویزگیری مغناطیسی، تاثیری بر روی نویزهای الکترومغناطیسی ندارد.
انواع تکنولوژی DNR در دوربین مداربسته چیست؟
انواع DNR در دوربین مداربسته به دو دسته، DNR دو بعدی و DNR سه بعدی تقسیم می شود.
DNR دو بعدی: این نوع DNR جزء دی ان آرهای قدیمی محسوب می شود. عملکرد این دی ان آر به این گونه است که فریم و تصاویر به صورت جداگانه پردازش شده و سپس با یکدیگر ترکیب می شوند. تصاویر به دست آمده از این تکنولوژی از کیفیت خوبی برخوردار هستند. یکی از معایب در این نوع تکنولوژی DNR تصاویر متحرک است. در تصاویر متحرک تکنولوژی Digital Noise Reduction دو بعدی، پشت اجسام یک سایه تیره ایجاد می شود.
DNR سه بعدی: این نوع دی ان آر پیشرفته تر از دی ان آر دو بعدی است. در این تکنولوژی امکان تشخیص چهره، تشخیص حرکت در دوربین مداربسته و… به راحتی وجود دارد. کیفیت تصاویر سه بعدی در مقایسه با دو بعدی بالاتر است. همچنین در این تکنولوژی ظرفیت کمتری از هارد توسط تصاویر اشغال می شود. 3D-DNR برخلاف 2D-DNR در تصاویر متحرک مشکل ایجاد سایه را ندارد.
نحوه از بین بردن نویز در دوربین مداربسته توسط Digital Noise Reduction
در قسمت قبل به این موضوع اشاره کردیم که نویزهای الکترونیکی در محیط های کم نور ایجاد می شوند. در محیط کم نور دوربین برای جبران نور و واضح تر شدن تصویر از مکانیزم AGC استفاده می کند. قابلیت AGC در دوربین مداربسته باعث تقویت سیگنال تصویر می شود. هنگامی که سیگنال تصویر افزایش پیدا کند، متقابلا نویز نیز افزایش پیدا می کند و زمانی که سیگنال تصویر بیش از حد تقویت شود، باعث افزایش نویز می شود. Digital Noise Reduction، نویزهای دیجیتالی موجود در تصویر را با استفاده از پردازش زنده تصویر شناسایی می کند. سپس برای کاهش نویز و افزایش کیفیت تصاویر شروع به یکسان سازی نویزهای شناسایی شده با رنگ قسمت های کناری تصویر می کند. در این صورت تصاویر با وضوح و کیفیت بالا نمایش داده می شوند.
مزایا تکنولوژی DNR چیست؟
دوربین های مداربسته با هدف ایجاد امنیت در محیط نصب می شوند. در نتیجه تصاویر و کیفیت تصاویر دوربین مداربسته از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر تصاویر دوربین دچار افت کیفیت شوند، جزئیات در تصویر نیز به سختی قابل تشخیص است. در این حالت ممکن است باعث از بین رفتن بخشی از تصاویر، مشخص نبودن پلاک خودروها، عدم تشخیص چهره افراد و… شود. یکی از مهم ترین مزایا تکنولوژی DNR در دوربین مداربسته افزایش کیفیت تصاویر دوربین مداربسته است. با استفاده از این تکنولوژی می توان تصاویر با کیفیت بهتر و جزئیات بیشتری را مشاهده کرد. همچنین تصاویر دارای نویز فضای بیشتری از هارد را پر می کنند. این تکنولوژی باعث صرفه جویی در فضای اشغال شده هارد نیز می شود.
هنگامی که نویز در تصاویر به وجود می آید جریان ویدئو نیز افزایش می یابد. این اتفاق باعث ایجاد هشدار کاذب در دوربین مداربسته می شود. تکنولوژی Digital Noise Reduction باعث جلوگیری از هشدار کاذب در دوربین مداربسته می شود.
مشکلات تصویر دوربین مداربسته
از مشکلات رایج در تصویر دوربین مداربسته عبارتند از:
- سیاه و سفید شدن تصاویر
- تغییر رنگ تصویر در دوربین مداربسته
- کار نکردن دید در شب تصویر
- نویز در تصاویر دوربین مداربسته
- عدم نمایش تصاویر دوربین مداربسته
در برخی از مواقع ممکن است با سیاه و سفید شدن و یا تغییر رنگ در تصویر دوربین مداربسته مواجه شوید. تصاویر در تمام دوربین های مداربسته در روز به صورت رنگی ثبت می شوند. با استفاده از رنگ ها در تصاویر جزئیات بیشتری از محیط قابل مشاهده هستند. ممکن است شما هم با تغییر رنگ دوربین مداربسته به رنگ های بنفش، صورتی، قرمز و… مواجه شده باشید. عوامل مختلفی ممکن است باعث تغییر در رنگ تصاویر شوند. دلایل این مشکل عبارتند از: مشکل در تنظیم رنگ دوربین مداربسته، مشکل در سخت افزار دوربین مداربسته، مشکل در تراشه دوربین و….
برای اطلاع بیشتر از مشکل در رنگ دوربین مداربسته و رفع آن می توانید به مقاله علت تغییر رنگ تصویر در دوربین مداربسته چیست مراجعه کنید.
دوربین های مداربسته امروزی دارای قابلیت دید در شب هستند. این دوربین ها تصاویر را در شب نیز با کیفیت ثبت می کنند. برخی از دوربین های مدار بسته دارای دید در شب رنگی و برخی دیگر دارای دید در شب سیاه و سفید هستند. یکی از رایج ترین علت های کار نکردن دید در شب دوربین مداربسته خرابی فیلتر IR-CUT است. دید در شب در دوربین های مداربسته با استفاده از فیلتر IR-CUT کار می کند. یکی از علت های کار نکردن دید در شب دوربین مدار بسته خرابی و یا کار نکردن این فیلتر است.
ثبت ديدگاه