بر اساس آمار بیشتر سرقت ها در شب و تاریکی و زمانی که تردد در سطح شهر کم است انجام می گیرد. به همین دلیل تولید کنندگان سیستم مداربسته شرایطی را فراهم کرده اند که دوربین ها علاوه بر روز قادر به ثبت تصاویر در شب نیز هستند. تفاوت تصاویر دوربین مدار بسته در شب و روز این است که در روز تصاویر به صورت رنگی و در شب به صورت سیاه و سفید ضبط می شوند. برای ارائه تصاویر با کیفیت در شب و روز، دوربین های مداربسته از فیلتری به نام ICR یا IR-CUR استفاده می کنند. ICR دوربین مداربسته دید در شب یک شاتر مکانیکی است که در این مقاله به بررسی و نحوه کارکرد آن می پردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • فیلتر ICR دوربین مداربسته دید در شب
  • نحوه عملکرد فیلتر ICR
  • انواع دوربین مداربسته دید در شب
  • علت کار نکردن دید در شب چیست؟

فیلتر ICR دوربین مداربسته دید در شب

ICR مخفف عبارت Infrared Cutfilter Removal است. این فیلتر بین لنز و سنسور تصویر قرار می گیرد. دوربین های مداربسته دید در شب با استفاده از نور ال ای دی های مادون قرمز تصاویر در شب را تشکیل می دهند. اما نور مادون قرمز در روز باعث افت کیفیت و نویز در تصاویر می شود. به همین دلیل در دوربین های مداربسته دید در شب از فیلتر IR-CUT استفاده می شود. این فیلتر بر روی کیفیت تصاویر دوربین ها تاثیر گذار است. در نتیجه یکی از اصلی ترین اجزای دوربین به شمار می آید که کیفیت تصاویر با وجود فیلتر ICR و عدم وجود ICR با یکدیگر متفاوت است. اجزای تشکیل دهنده فیلتر ICR یا IR-CUT در دوربین مدار بسته عبارتند از یک موتور کوچک، پنل هایی با جنس شیشه و فیلترهای حساس به نور مادون قرمز. دو نوع فیلتر ICR در سیستم مداربسته وجود دارد.

ICR مکانیکی: ICR مکانیکی به شکل یک قطعه فلزی در دوربین مداربسته مانع از ورود نور مرئی در روز می شود.

ICR الکترونیکی: در این نوع از ICR نور مادون قرمز در روز به صورت الکترونیکی است.

نحوه عملکرد فیلتر ICR

سنسورهای دوربین مدار بسته به نورهای مرئی و نامرئی حساس هستند. در روز و محیط های روشن علاوه بر نور مرئی، نور مادون قرمز نیز وجود دارد. اما در شب و محیط های تاریک تنها نور نامرئی مادون قرمز باعث ایجاد تصویر می شود. وجود هر دو نور مرئی و نامرئی در روز باعث افت کیفیت تصاویر می شود. برای جلوگیری از این مشکل از فیلتر IR-CUT در دوربین دید در شب استفاده می شود. عملکرد این فیلتر به این صورت است که در روز با تابیدن نور مرئی به لنز دوربین، فیلتر ICR دوربین مداربسته دید در شب که در بین لنز و سنسور قرار دارد فعال شده و از عبور نور مادون قرمز به سنسور دوربین مداربسته جلوگیری می کند.

با کم شدن نور محیط فیلتر IR-CUT کنار رفته تا نور نامرئی چراغ های مادون قرمز به سنسور دوربین برسند. با غیر فعال شدن و کنار رفتن این فیلتر دوربین مداربسته شروع به ثبت تصاویر به صورت سیاه و سفید می کند. این فیلتر تا زمان تابیده شدن مجدد نور مرئی به لنز دوربین کنار رفته و هنگام روشن شدن محیط مجدد فعال می شود. همچنین فیلتر ICR دوربین مداربسته در محیط هایی با نور زیاد، از عبور نورهای اضافی جلوگیری می کند. از دوربین های مداربسته دارای فیلتر ICR در اغلب دوربین های مداربسته از جمله دوربین های مداربسته معمولی، دوربین های کنترل ترافیک و… نیز استفاده می شود.

انواع دوربین مداربسته دید در شب

دوربین های مداربسته دید در شب بر اساس تصاویر به دو دسته دید در شب رنگی و دید در شب سیاه و سفید تقسیم می شوند. همچنین این دوربین ها نیز در دو نوع با نور مادون قرمز و نور مرئی نیز وجود دارند.

دوربین های مداربسته دید در شب سیاه و سفید:

دوربین هایی که در روز دارای تصاویر رنگی و در شب دارای تصاویر سیاه و سفید هستند را دوربین مدار بسته دید در شب سیاه و سفید می نامند. این دوربین ها در دو نوع IR و EXIR تولید می شوند. دوربین های IR بیشترین تمرکز نور را در قسمت مرکزی تصویر دارند. اما در دوربین های EXIR نور در تمام قسمت های تصویر به صورت یکنواخت پخش می شود. به همین دلیل کیفیت تصاویر در دوربین های دید در شب EXIR بیشتر از دوربین های دید در شب IR است.

دوربین های مداربسته دید در شب رنگی:

دوربین مداربسته دید در شب رنگی، تصاویر در شب را همانند روز به صورت رنگی ثبت می کنند. از انواع این دوربین ها می توان به دوربین های STARLIGHT، Color Vu، Warm Light و Spot Ligh اشاره کرد. دوربین های مداربسته رنگی دارای قیمت بالاتری نسبت به دوربین های سیاه و سفید هستند. همانطور که گفته شد برخی از دوربین های دید در شب برای ثبت تصاویر از نور نامرئی مادون قرمز و برخی دیگر از نور مرئی سفید استفاده می کنند. به دوربین های مداربسته دید در شب با نور سفید، دوربین مداربسته چراغ دار نیز می گویند. دوربین Warm Light جزو دوربین های مداربسته چراغ دار با نور مرئی است.

علت کار نکردن دید در شب چیست؟

برخی از مواقع ممکن است دوربین مداربسته تصاویر را در روز به درستی ثبت کند، اما در ثبت تصاویر در شب با مشکل مواجه شود. حال علت کار نکردن دید در شب دوربین مداربسته چیست؟ اختلال دید در شب سیستم مدار بسته ممکن است دلایل محتلفی داشته باشد. یکی از مهم ترین دلایل این مشکل می تواند خرابی و یا عدم وجود فیلتر ICR باشد. هنگامی که این فیلتر در دوربین مداربسته با خرابی مواجه شود ممکن است در تاریکی و شب نیز این فیلتر فعال باشد. در این صورت مانع از رسیدن نور مادون قرمز به سنسور دوربین می شود. در این شرایط دوربین بدون نور کافی قادر به ارائه تصاویر در شب نیست.

4.7/5 - (3 امتیاز)