در سیستم‌های مداربسته از کابل‌های گوناگونی مانند کابل کواکسیال، کابل ترکیبی، شبکه، کابل برق و… استفاده می‌شود. این کابل‎‌ها به منظور انتقال تصاویر و برق مورد استفاده قرار می‌گیرند. نوع کابل دوربین مداربسته بر اساس نوع تکنولوژی سیستم انتخاب می‌شود. در این مقاله به انواع کابل، تفاوت و قیمت آن‌ها می‌پردازیم.

در این مقاله می خوانید:

انواع کابل دوربین مداربسته

یکی از مهم‌ترین تجهیزات در نصب سیستم مداربسته، کابل‌ها هستند. زیرا انرژی مورد نیاز دوربین و تصاویر به وسیله کابل‌ها انتقال پیدا می‌کند. کابل دوربین مداربسته با توجه به نوع و تکنولوژی دوربین متفاوت است. همانطور که گفته شد در دوربین مداربسته از کابل برق و تصویر استفاده می‌شود. از این کابل‌ها برای اتصال دستگاه ضبط به دوربین و نمایشگر استفاده می‌شود. کابل تصویر در دوربین‌های مداربسته انواع مختلفی دارد. انواع کابل تصویر دوربین مدار بسته عبارت است از:

  • کابل شبکه برای دوربین‌های IP
  • کابل کواکسیال برای دوربین‌های آنالوگ
  • کابل ترکیبی
  • فیبر نوری

کابل شبکه

کابل دوربین IP

 

برخی از افراد تصور می‌کنند، همه دوربین‌های مداربسته دیجیتال بی‌سیم و بدون نیاز به کابل هستند. در صورتی که این باور اشتباه است و فقط برخی از دوربین‌های مداربسته بدون نیاز به سیم و کابل کار می‌کنند. به این نوع دوربین‌ها وایرلس و یا بی‌سیم گفته می‌شود. دیگر دوربین‌های مداربسته برای انتقال تصویر به کابل تصویر و برای تامین انرژی به کابل برق نیاز دارند. در دوربین مداربسته ip از کابل شبکه و یا اترنت استفاده می‌شود.

کابل شبکه دارای انواع مختلفی است. کابل‌های شبکه با حرف CAT نمایش داده می‌شوند. از انواع این کابل‌ها می‌توان به CAT1، CAT2، CAT3 و…. اشاره کرد. پرکاربردترین و بهترین کابل شبکه دوربین مداربسته، کابل CAT5 و CAT6 است. قیمت کابل شبکه دوربین مداربسته در مقایسه با کابل دوربین مدار بسته آنالوگ گران‌تر است.

اگر سیستم مداربسته شما دارای قابلیت poe است، می‌توانید از کابل‌های شبکه با قابلیت POE نیز استفاده کنید. در این صورت نیازی به اتصال کابل برق نیست. در این شرایط تصاویر و برق توسط کابل شبکه منتقل می‌شوند.

کابل کواکسیال

کابل دوربین مداربسته آنالوگ

 

در سیستم مداربسته آنالوگ از کابل کواکسیال استفاده می‌شود. کابل‌های کواکسیال دارای کاربردهای بسیاری هستند. به طور مثال در ابتدا از کابل کواکسیال برای اتصال امکانات ماهواره‌ای استفاده می‌کردند. از مشخصات کابل کواکسیال می‌توان به هسته‌ی داخلی عایق شده به وسیله پلاستیک جامد اشاره کرد. کابل کواکسیال از سیم و الیاف غیر فلزی تشکیل شده است. امروزه از کابل کواکسیال در دوربین مدار بسته آنالوگ به منظور انتقال تصویر استفاده می‌شود.

کابل کواکسیال با RG نمایش داده می‌شود. RG از عبارت Radio Gauge به معنای ضخامت کابل گرفته شده است. انواع کابل‌های کواکسیال RG59 ،RG6 ،RG11 و…. هستند. هر چه مقدار عدد کنار RG بزرگتر باشد، هسته مرکزی کابل نازک‌تر است. کابل کواکسیال وظیفه انتقال اطلاعات از دوربین مداربسته به دستگاه DVR را بر عهده دارد. این کابل‌ها در مقایسه با سایر کابل‌های تصویر دوربین مداربسته ارزان‌تر هستند. کابل کواکسیال در مسافت‌های طولانی ممکن است باعث ایجاد نویز در تصویر شود. در نتیجه توصیه می‌کنیم برای پروژه‌هایی که نیاز به کابل کشی طولانی دارند از کابل کواکسیال استفاده نکنید.

کابل ترکیبی دوربین مدار بسته

کابل ترکیبی

 

یکی از انواع کابل در سیستم مداربسته آنالوگ، کابل دوربین مداربسته ترکیبی اشاره کرد. کابل‌های ترکیبی از دو کابل تشکیل شده‌اند. این کابل، ترکیبی از یک کابل کواکسیال و یک کابل برق با یکدیگر است. کابل ترکیبی علاوه بر انتقال تصویر قابلیت انتقال برق در سیستم دوربین مداربسته را نیز دارد. به همین منظور دیگر نیازی به کابل کشی جداگانه برای تامین برق دوربین مداربسته وجود ندارد. حداکثر طول در این نوع کابل‌ها به جنس کابل بستگی دارد. اگر کابل شما از جنس تمام مس است می‌توانید حداکثر بین 60 الی 70 متر کابل کشی کنید.

نقطه ضعفی که در کابل ترکیبی وجود دارد، عدم امکان استفاده از آن‌ها در پروژه‌های بزرگ است. در مقابل ساختار این کابل‌ها به گونه‌ای است که بدون هیچ‌گونه تداخلی تصویر و برق را منتقل می‌کنند.

فیبر نوری

فیبر نوری

 

فیبر نوری یکی دیگر از کابل‌های مورد استفاده در دوربین مدار بسته است. این کابل از شیشه خالص تشکیل شده است. عملکرد فیبر نوری به شکل یک هدایت کننده نور در فاصله‌های طولانی است. در سیستم مداربسته دیجیتال می‌توان در مسافت‌های طولانی، برای کابل کشی از کابل فیبر نوری استفاده کرد. در این شرایط، استفاده از کابل فیبر نوری نسبت به کابل شبکه به صرفه‌تر است. سرعت انتقال اطلاعات در کابل‌های فیبر نوری بسیار بالا است. از سوی دیگر حجم اطلاعات قابل انتقال در این کابل بسیار بیشتر از سایر کابل‌ها است. فیبر نوری یک انتخاب بسیار مناسب برای فاصله‌های بسیار طولانی است. یکی از نکته‌های مهم در کابل‌های نوری قیمت بسیار بالای آن‌ها است.

بهترین کابل دوربین مداربسته

در نصب دوربین مداربسته باید به نوع و کیفیت کابل مورد نظر توجه داشته باشید. کابل‌های دوربین مدار بسته به دلیل انتقال اطلاعات دارای اهمیت ویژه‌ای هستند. برای انتخاب بهترین کابل دوربین مداربسته باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید. کابل دوربین باید بر اساس نکاتی مانند نوع دوربین، مسافت کابل‌کشی، فاصله بین دوربین با دستگاه و… انتخاب شود. در ادامه نکات مهم در انتخاب بهترین کابل را بررسی می‌کنیم.

  • اولین نکته در انتخاب نوع کابل دوربین، نوع تکنولوژی دوربین مدار بسته است. همانطور که گفته شد برای انتقال اطلاعات، دوربین‌های تحت شبکه به کابل شبکه یا اترنت و دوربین‌های آنالوگ به کابل کواکسیال نیاز دارند.
  • سرعت مورد نیاز در انتقال اطلاعات یکی دیگر از نکات مهم است. به طور مثال در پروژه‌های بزرگ مانند کارخانجات و یا بیمارستان‌ها در مقایسه با خانه‌ها نیاز به سرعت بیشتری برای انتقال اطلاعات وجود دارد.
  • هنگام انتخاب کابل دوربین مدار بسته به مسافت کابل کشی توجه کنید. مسافتی که نیاز به کابل کشی است را بررسی کرده و بر اساس آن نوع کابل مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
  • یکی از مسائل مهم در هر خریدی، مقدار هزینه و بودجه مورد نیاز آن است. کابل‌ها را بر اساس مقدار بودجه در نظر گرفته شده مقایسه کنید.

قیمت کابل دوربین مداربسته

قیمت کابل دوربین مداربسته با توجه به نوع و جنس آن متغیر است.

توجه: قیمت‌ها مربوط به تاریخ انتشار مقاله است

کابل کواکسیال ویسمن مدل RG59-CU

قیمت: 6.000 تومان

  • کابل RG۵۹
  • طول: 305 متر
  • اندازه: 1 متر
  • جنس روکش: PVC
  • شیلد: CCA ۹۶ رشته

کابل RG59 ترکیبی بلدن مدل RG+2C

قیمت: 9.000 تومان

  •  کابل RG۵۹ ترکیبی
  • طول: 305 متر
  • اندازه: 10 متر
  • جنس روکش: روکش پلی اتیلن
  • شیلد : ۹۶ رشته

کابل شبکه CAT6 مدل STb25-6

قیمت: 18.000 تومان

  • کابل CAT6
  • اندازه: 1 متر
  • فرکانس: ۲۵۰ MHZ
  • تمام مس
  • جنس روکش: PVC مقاوم

مطالب پیشنهادی مخاطبین

استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته
ادامه مطلب
محافظ کابل دوربین مداربسته
ادامه مطلب
تفاوت کابل HDMI و VGA
ادامه مطلب
5/5 - (1 امتیاز)