با پیشرفت تکنولوژی امروزه انواع دوربین مداربسته با توجه به نوع و تکنولوژی در بازار موجود هستند. دوربین های مداربسته بر اساس تکنولوژی به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شوند. موضوع بحث این مقاله در خصوص دوربین های مداربسته IP است. از مشخصات دوربین مداربسته تحت شبکه می توان به قابلیت های هوشمند گوناگون و کیفیت تصاویر بالا در این دوربین ها اشاره کرد. نحوه کارکرد این دوربین ها در بستر شبکه است. از اجزای دوربین تحت شبکه می توان به دستگاه ضبط تصاویر، کابل شبکه، دوربین مداربسته و… اشاره کرد. در ادامه به مشخصات، نحوه کارکرد و قیمت این دوربین ها می پردازیم.

نحوه کارکرد دوربین تحت شبکه

نحوه کارکرد دوربین تحت شبکه همانطور که از اسم آن مشخص است در بستر شبکه است. دوربین های دیجیتال با دسترسی به آدرس IP خود به سیستم شبکه متصل می شوند. دوربین های IP با استفاده از کابل شبکه به دستگاه ضبط متصل می شوند. دستگاه ضبط در این سیستم NVR نام دارد. دوربین تصاویر را کدگذاری کرده و از طریق کابل شبکه اطلاعات را به دستگاه ضبط منتقل می کند. سپس دستگاه NVR تصاویر را ضبط می کند تا بتوانید به وسیله مانیتور و یا نمایشگر تصاویر را مشاهده کنید.

انواع دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین های مداربسته IP دارای انواع مختلفی هستند. این دوربین ها بر اساس کیفیت تصاویر، قابلیت های دوربین، نوع بدنه و شکل ظاهری دسته بندی می شوند. انواع دوربین مداربسته تحت شبکه بر اساس نوع بدنه به دوربین های دام، بولت، اسپید دام و چشم ماهی تقسیم می شوند.

  • دوربین مداربسته دام: دوربین های مداربسته دام معمولا با توجه به شکل ظاهری شان در محیط های داخلی و مسقف مورد استفاده قرار می گیرند. این دوربین ها دارای ظاهری گنبدی شکل هستند. دوربین های دام دارای بدنه ای از جنس پلاستیک، فلز و یا ترکیبی از هر دو هستند. کیفیت تصاویر در انواع این دوربین ها متفاوت است.
  • دوربین مداربسته بولت: این دوربین ها دارای شکل ظاهری استوانه ای و شبیه به گلوله هستند. از این رو این دوربین ها را بولت می نامند. معمولا از دوربین بولت در کاربری های خارجی استفاده می شود. این دوربین ها به دلیل ساختارشان در مقابل شرایط آب و هوایی نامساعد و گرد و غبار مقاوم هستند. بدنه دوربین های بولت معمولا از جنس فلز هستند.
  • دوربین مداربسته گردان: دوربین تحت شبکه گردان قابلیت چرخش و فیلم برداری در جهات مختلف را دارد. این دوربین ها را دوربین اسپید دام و یا دوربین PTZ نیز می نامند. این دوربین ها در مقایسه با سایر دوربین های مداربسته دارای قیمت بالاتری هستند.
  • دوربین چشم ماهی: یکی از انواع دوربین های مداربسته، دوربین مداربسته چشم ماهی و یا Fish Eye است. دوربین چشم ماهی دارای زاویه دید وسیعی است.  زاویه دید در این دوربین 360 درجه است. این دوربین به دلیل شباهت شکل ظاهری خود به چشم ماهی به دوربین Fish Eye یا چشم ماهی معروف است.

اجزای دوربین تحت شبکه

سیستم دوربین های تحت شبکه از اجزای مختلفی تشکیل شده است. در ادامه این اجزا را بررسی می کنیم.

  • دوربین مداربسته تحت شبکه: از اصلی ترین اجزای سیستم تحت شبکه دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP است. تصاویر توسط دوربین مداربسته IP ثبت می شوند. دوربین های تحت شبکه را دوربین دیجیتال و یا IP نیز می نامند.
  • دستگاه ضبط NVR: یکی دیگر از اجزای دوربین تحت شبکه دستگاه ضبط NVR است. تصاویر پس از ثبت توسط دوربین ها توسط کابل شبکه برای ذخیره سازی به دستگاه ضبط NVR منتقل می شوند.
  • هارد دیسک: تمام دستگاه های ضبط در سیستم دوربین های مداربسته برای ذخیره اطلاعات نیاز به هارد دیسک دارند. هارد دیسک در دستگاه ضبط نصب می شود. هارد دوربین مداربسته دارای ظرفیت های مختلفی است. هر دستگاه ضبط از تعداد و ظرفیت مشخصی از هاردها پشتیبانی می کند.
  • کابل سیستم دوربین های IP: به طور کلی دوربین های مداربسته به دو کابل تصویر و برق نیاز دارند. کابل تصویر وظیفه انتقال اطلاعات و کابل برق وظیفه تامین انرژی مورد نیاز دوربین را برعهده دارد. دوربین های IP برای انتقال تصویر از کابل شبکه استفاده می کنند.
  • صفحه نمایش: از نمایشگر و یا مانیتور برای نمایش تصاویر ثبت شده توسط دوربین استفاده می شود. نمایشگرها نیز مانند دیگر اجزای سیستم مداربسته دارای انواع مختلف در سایزهای گوناگون هستند.
  • آداپتور و یا منبع تغذیه: برای تامین برق دوربین های مداربسته باید از آداپتور و یا منبع تغذیه استفاده کنیم. معمولا دوربین های مداربسته با ولتاژ 12 ولت کار می کنند. آداپتور و منبع تغذیه ولتاژ برق را به 12 ولت تبدیل می کنند.
  • سوئیچ: سوئیچ در سیستم دوربین مداربسته از تجهیزات جانبی این سیستم است. سوئیچ ها به منظور اتصال سیستم ها در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند.

مشخصات دوربین مداربسته IP

  • کیفیت تصاویر: دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای کیفیت تصاویر بالایی هستند.
  • پشتیبانی از قابلیت هوشمند: دوربین های مداربسته IP دارای قابلیت های هوشمندی مانند پلاک خوان، تشخیص چهره، شمارش افراد و… هستند.
  • مشاهده تصاویر از راه دور: تصاویر دوربین مداربسته را می توانید با استفاده از اینترنت از راه دور مشاهده و مدیریت کنید.
  • قابلیت POE: برخی از دوربین های مداربسته دیجیتال دارای قابلیت POE هستند. دوربین هایی که از قابلیت POE پشتیبانی می کنند نیاز به کابل جداگانه برای تامین برق ندارند و برق در این دوربین ها توسط کابل شبکه تامین می شود.
  • وجود قابلیت WIFI: برخی دیگر از دوربین های دیجیتال دارای قابلیت WIFI هستند. از این قابلیت برای اتصال بی سیم دوربین مداربسته به شبکه استفاده می شود.

بهترین دوربین مداربسته تحت شبکه

همانطور که گفته شد دوربین مداربسته IP دارای انواع مختلفی است. برای انتخاب بهترین دوربین مداربسته تحت شبکه باید به کاربری و هدف خود از نصب دوربین توجه کنید. هر یک از دوربین های مداربسته دارای قابلیت و ویژگی خاصی هستند. به طور مثال اگر انتظار شما از نصب سیستم مداربسته خواندن پلاک توسط دوربین است باید یک دوربین پلاک خوان انتخاب کنید. در غیر اینصورت تهیه دوربین پلاک خوان نه تنها کاربردی نبوده بلکه منجر به افزایش هزینه نیز می شود.

آموزش نصب دوربین تحت شبکه

برای نصب دوربین مداربسته ابتدا باید بهترین محل نصب دوربین مداربسته را بررسی کرد. دوربین باید به گونه ای نصب شود که بیشترین کارایی را داشته باشد و نقطه کوری در دوربین وجود نداشته باشد. همچنین به منظور حفظ امنیت، دوربین باید به دور از دسترس عموم افراد قرار داشته باشد. برای نصب دوربین مداربسته دیجیتال باید از کابل شبکه و دستگاه NVR استفاده کرد. دوربین به وسیله کابل شبکه به دستگاه NVR متصل می شود. همچنین برای استفاده از چندین دوربین می توان از سوئیچ نیز استفاده کرد.

به این مطلب امتیاز دهید 🙂