دوربین های مداربسته به منظور نظارت و ایجاد امنیت مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه دوربین های مداربسته با انواع تکنولوژی، قیمت، شکل ظاهری و قابلیت ها تولید می شوند. اولین نسل دوربین های مداربسته از نوع آنالوگ بوده است. دوربین مداربسته آنالوگ چیست؟ دوربین های آنالوگ در دو نوع قدیمی و آنالوگ HD هستند. با پیشرفت تکنولوژی و ظهور دوربین های آنالوگ HD و دیجیتال، امروزه دیگر دوربین آنالوگ قدیمی مورد استفاده قرار نمی گیرند. دوربین های آنالوگ و دیجیتال دو تکنولوژی متفاوت هستند که تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. در ادامه قصد داریم تا شما را با اجزای سیستم آنالوگ و تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال بیشتر آشنا کنیم.

دوربین مداربسته آنالوگ HD چیست؟

دوربین مداربسته آنالوگ HD نسل جدیدتر دوربین های آنالوگ قدیمی است. کیفیت تصویر در دوربین های آنالوگ قدیمی بسیار پایین بوده است. به همین دلیل تولید کنندگان سیستم مداربسته به دنبال ارتقا کیفیت تصویر در دوربین های مداربسته، دوربین مداربسته آنالوگ HD را جایگزین دوربین مداربسته آنالوگ کردند. به عبارت دیگر دوربین مداربسته HD نوعی دوربین مداربسته آنالوگ با کیفیت است. دوربین های قدیمی از دستگاه ضبطی به نام VCR استفاده می کردند. اما با پیشرفت دوربین های مداربسته، دستگاه ضبط نیز در این دوربین ها تغییر کرد. دوربین آنالوگ HD از دستگاه ضبط DVR برای ضبط تصویر استفاده می کند.

نحوه عملکرد دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین های آنالوگ به وسیله امواج آنالوگ کار می کنند. کیفیت تصاویر در این دوربین ها به سیگنال های آنالوگ بستگی دارد. همانطور که می دانید نویز بر روی سیگنال های آنالوگ تاثیر گذار است. به همین دلیل کیفیت کابل های مورد استفاده در سیستم آنالوگ رابطه مستقیمی بر روی کیفیت تصاویر دارد. دوربین های HD تصاویر را به صورت آنالوگ ثبت می کنند و سپس توسط کابل کواکسیال به دستگاه ضبط DVR منتقل می کنند. تصاویر در سیستم آنالوگ داخل دستگاه ضبط پردازش می شوند.

اجزای دوربین آنالوگ

  • دوربین مداربسته: دوربین مداربسته آنالوگ تصاویر را به شکل آنالوگ به DVR ارسال می کند.
  • کابل تصویر: تصاویر در سیستم دوربین مداربسته توسط کابل تصویر منتقل می شوند. در سیستم آنالوگ، از کابل کواکسیال به عنوان کابل تصویر استفاده می شود.
  • کابل برق: تمام دوربین های مداربسته علاوه بر کابل تصویر به کابل برق نیز نیاز دارند. انرژی مورد نیاز دوربین ها به وسیله کابل برق منتقل می شود.
  • دستگاه ضبط: دوربین های مداربسته برای نمایش و ضبط تصاویر به دستگاه ضبط نیاز دارند. دستگاه ضبط DVR تصاویر را به صورت آنالوگ دریافت کرده و سپس به دیجیتال تبدیل می کند. تنظیمات مربوط به ضبط و نمایش نیز در این دستگاه انجام می شود.
  • منبع تغذیه یا آداپتور: برق و انرژی مورد نیاز دوربین ها توسط منبع تغذیه تامین می شود. اغلب دوربین های مداربسته برای روشن شدن به برق 12 ولت نیاز دارند. آداپتور برق شهری را به 12 ولت تبدیل کرده و به دوربین ارسال می کند.
  • هارد دیسک: اطلاعات دوربین مداربسته در قطعه ای به نام هارد دیسک ذخیره می شود. هارد در داخل دستگاه ضبط DVR قرار دارد.
  • فیش های مخصوص: برای اتصال کابل به دستگاه ضبط و دوربین مداربسته از فیش های مخصوصی به نام فیش BNC استفاده می شود.
  • صفحه نمایش یا مانیتور: مانیتور به منظور نمایش تصاویر ثبت شده مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد دوربین مداربسته آنالوگ چیست؟

دوربین های مداربسته آنالوگ در کاربری های کوچک مانند منازل و یا ادارات کوچک مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه این دوربین ها به دلیل قیمت مقرون به صرفه و کیفیت مطلوب تصاویر مورد استفاده کاربران قرار گرفته اند. دوربین های مداربسته آنالوگ برای پروژه های بزرگ و نیازمند به کابل کشی های طولانی پیشنهاد مناسبی نیستند. زیرا همانطور که گفته شد در سیستم آنالوگ امکان نویز پذیری وجود دارد. از این رو با کابل کشی های طولانی ممکن است نویز بر روی کیفیت تصویر دوربین مداربسته تاثیر بگذارد. در نتیجه توصیه می شود از سیستم آنالوگ در پروژه های کوچک و بدون نیاز به کابل کشی های طولانی استفاده شود.

انواع دوربین مداربسته Analog HD

دوربین های مداربسته آنالوگ بر اساس شکل و بدنه، تکنولوژی، کیفیت تصاویر و… دارای انواع مختلفی هستند. در ادامه انواع شکل ظاهری و تکنولوژی دوربین های مداربسته آنالوگ را شرح می دهیم.

انواع دوربین آنالوگ بر اساس شکل ظاهری

  • دوربین مداربسته دام: دوربین های دام به شکل کروی و گنبدی شکل هستند. از این دوربین ها معمولا در محیط های مسقف و داخلی مانند فروشگاه ها، منازل و… استفاده می شود.
  • دوربین مداربسته اسپید دام: این دوربین ها مانند دوربین های دام به شکل کروی هستند. یکی از پیشرفته ترین دوربین های مداربسته دوربین مداربسته اسپید دام است. دوربین اسپید دام را PTZ نیز می نامند. مهم ترین مشخصات این دوربین قابلیت چرخش و حرکت در جهات مختلف (افقی و عمودی) است.
  • دوربین مداربسته بولت: از انواع دوربین های آنالوگ بر اساس شکل ظاهری می توان به دوربین بولت اشاره کرد. دوربین بولت دارای شکل ظاهری مشابه گلوله است. این دوربین ها دارای استانداردهای IP و IK هستند. این استانداردها باعث محافظت و مقاومت دوربین در برابر ضربه، آب و گرد و غبار می شوند. اغلب از این دوربین ها در کاربری های خارجی استفاده می شود.

انواع دوربین مداربسته آنالوگ بر اساس تکنولوژی

  • دوربین مداربسته HDTVI: این تکنولوژی برای نخستین بار توسط شرکت هایک ویژن تولید شده است. تصاویر در این تکنولوژی دارای کیفیت بالایی است. HDTVI مخفف عبارت High Defibition Transport Video Interface است.
  • دوربین مداربسته HDCVI :HDCVI تکنولوژی مورد استفاده در دوربین های مداربسته آنالوگ شرکت داهوآ است. HDCVI مخفف عبارت Hight Definition Composite Video Interface است.
  • دوربین مداربسته AHD :AHD تکنولوژی است که توسط برندهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. AHD مخفف عبارت Analog High Definition است

مزایای دوربین مداربسته HD

استفاده از سیستم دوربین مداربسته آنالوگ مزایای بسیاری دارد که این مزایا عبارتند از:

  • قیمت پایین و مقرون به صرفه: یکی از مزایای استفاده از سیستم های آنالوگ، قیمت پایین و مقرون به صرفه آن ها است.
  • نصب آسان و راحت: سیستم آنالوگ در مقایسه با دیجیتال بسیار ساده تر بوده و دارای نصب آسان و راحت تری است.
  • کیفیت تصاویر مطلوب: سیستم های HD در عین حال که از قیمت مناسبی برخوردار هستند، دارای کیفیت تصاویر مطلوبی نیز هستند.
  • قابلیت کنترل از راه دور: در هر مکان و هر زمان می توانید دوربین های خود را از راه دور کنترل کنید و یا تصاویر دوربین را مشاهده کنید.
  • تنوع دوربین های مداربسته آنالوگ: انواع مختلفی از دوربین های HD در بازار وجود دارد. هر یک از انواع این دوربین ها برای کاربری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال

دوربین های مداربسته آنالوگ و دیجیتال تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. این تفاوت ها عبارتند از:

  • قیمت: دوربین های مداربسته آنالوگ در مقایسه با دوربین های مداربسته دیجیتال قیمت بسیار پایین تری دارند.
  • کیفیت تصویر: تفاوت دیگر دوربین های آنالوگ و دیجیتال در کیفیت تصاویر این دو دوربین است. کیفیت تصاویر در دوربین های دیجیتال بالاتر از دوربین های آنالوگ است.
  • دستگاه ضبط: دستگاه ضبط در دوربین های آنالوگ DVR و در دوربین های تحت شبکه NVR نام دارد.
  • کابل تصویر: برای انتقال تصویر در سیستم آنالوگ از کابل کواکسیال استفاده می شود. در سیستم دوربین مداربسته IP از کابل شبکه برای انتقال تصویر استفاده می شود.

قیمت دوربین مداربسته آنالوگ

نمایندگی دوربین داهوا

خرید دوربین مداربسته از نمایندگی رسمی داهوا این اطمینان را به مشتریان می دهد که هم کالای اصلی را تحویل بگیرند و هم از خدمات پس از فروش بهره مند شوند. به سایت داهوا مراجعه کنید و لیست قیمت محصولات را دریافت کنید. داهوا از برندهای برتر دنیاست بنابراین کیفیت و مرغوبیت محصولات Dahua بر هیچکس پوشیده نیست. وجود نمایندگی در ایران و شهرهای مختلف از جمله نمایندگی داهوا در تهران بهترین فرصت خرید را برای مشتریان فراهم آورده است. جهت دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید با ما تماس بگیرید.

نمایندگی دوربین داهوا

خرید دوربین مداربسته از نمایندگی رسمی داهوا این اطمینان را به مشتریان می دهد که هم کالای اصلی را تحویل بگیرند و هم از خدمات پس از فروش بهره مند شوند. داهوا از برندهای برتر دنیاست بنابراین کیفیت و مرغوبیت محصولات Dahua بر هیچکس پوشیده نیست. وجود نمایندگی در ایران و شهرهای مختلف از جمله نمایندگی داهوا در تهران بهترین فرصت خرید را برای مشتریان فراهم آورده است. جهت دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید با ما تماس بگیرید.

شماره تماس نمایندگی داهوا

به این مطلب امتیاز دهید 🙂