کیفیت و وضوح تصاویر دوربین مداربسته برای کاربران سیستم مداربسته از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از شرایط نوری ممکن است باعث افت کیفیت و از بین رفتن جزئیات تصاویر دوربین مدار بسته شود. برای رفع مشکلات تصویر در شرایط نوری مختلف از تکنولوژیهای مختلفی از جمله HLC، BLC و WDR استفاده میشود. در این مقاله به معرفی قابلیت HLC در دوربین مداربسته و کاربرد آن میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
برخی از شرایط نوری ممکن است باعث افت کیفیت و از بین رفتن جزئیات تصاویر دوربین مدار بسته شود. برای رفع مشکلات تصویر در شرایط نوری مختلف از تکنولوژی های مختلفی از جمله HLC، BLC و WDR استفاده میشود. در این مقاله به معرفی قابلیت HLC در دوربین مداربسته و کاربرد آن میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
HLC چیست؟
واژه HLC مخفف عبارت Highlight Compensation به معنای جبران نورهای زیاد است. همانطور که نور کم میتواند باعث افت کیفیت تصاویر شود، نور بیش از حد در محیط نیز باعث افت کیفیت و از دست رفتن بخشی از جزئیات تصاویر میشود. در محیطهایی که نور اضافی وجود دارد، قابلیت HLC باعث ایجاد تعادل و حذف نورهای اضافی میشود. HLC در دوربین مداربسته به صورت خودکار نقاط پر نور در تصویر را میپوشاند. در نتیجه تصاویر خروجی با کیفیت و وضوح مناسب نمایش داده میشوند.
نحوه کار Highlight Compensation
هنگامیکه نور به صورت مستقیم به دوربین مداربسته تابیده شود، این نور باعث افت کیفیت تصاویر میشود. تابیده شدن نور مستقیم در شب و یا محیط تاریک تاثیر منفی بیشتری بر روی کیفیت تصویر دوربین مداربسته دارد. به طور مثال خودرویی را در نظر بگیرید که نور چراغهای آن به صورت مستقیم به دوربین تابیده میشود. این نور باعث عدم خوانایی پلاک خودرو و یا تشخیص سرنشینان آن میشود. در این حالت دوربینهای مدار بسته HLC به صورت خودکار مناطق پر نور در تصویر را تشخیص داده و نور اضافی را کاهش میدهند. به عبارت دیگر نور در همه قسمتهای تصویر یکسان و هماهنگ میشود. قابلیت Highlight Compensation نقاط پر نور تصویر را میپوشاند تا بتوان نقاط کم نور و تاریک را به درستی مشاهده کرد. با اینکار از افت کیفیت تصاویر در دوربین مدار بسته جلوگیری میشود.
کاربرد قابلیت HLC در دوربین مداربسته
تا اینجا متوجه شدیم که وظیفه اصلی قابلیت HLC در دوربین مداربسته، ایجاد تعادل نوری در محیط است. یکی از کاربردهای دوربینهای HLC جلوگیری از اختلال در تصویر بر اثر نور چراغ خودروها است. در تاریکی و شب، برخورد نور چراغ ماشینها باعث ایجاد اختلال در تصاویر دوربین مدار بسته میشود. در بسیاری از کاربریها شناسایی پلاک خودرو و یا سرنشینان دارای اهمیت است. نور چراغ خودروها باعث ایجاد هاله هایی از نور در تصویر و ناخوانا شدن پلاک خودروها میشود. در جایگاههای سوخت، پارکینگهای عمومی یا خصوصی و… از دوربینهای مداربسته با قابلیت HLC استفاده میشود. البته قابل ذکر است که تقریبا همهی دوربینهای امروزی موجود در بازار از قابلیت HLC پشتیبانی میکنند.
نکات مهم هنگام استفاده از دوربین HLC
هنگام استفاده از دوربینهای HLC باید به چند نکات توجه داشته باشید. اگر قصد نصب دوربین مداربسته به سمت پنجره و یا منبع نوری را دارید، توجه داشته باشید که فضای بیرونی توسط دوربینهای HLC پوشانده میشود. بنابراین اگر تصاویر بیرونی نیز برای کاربر دارای اهمیت است، توصیه میکنیم از دوربینهای مداربسته با تکنولوژی BLC یا WDR استفاده کنند. همچنین توجه داشته باشید که برای تشخیص پلاک خودرو توسط قابلیت HLC در دوربین مداربسته باید نور IR خاموش شده و یا کاهش یابد. زیرا پلاک خودروها به گونهای است که نور از پلاک به دوربین منعکس شده و باعث پوشانده شدن پلاک خودرو میشود.
کدام دوربین مداربسته مجهز به HLC است؟
دوربینهای مداربستهای که دارای قابلیت HLC هستند در کاتالوگ و دیتاشیت این دوربینها به قابلیت HLC اشاره شده است. اگر به دیتاشیت دوربین مدار بسته دسترسی ندارید و به دنبال راهی برای تشخیص دوربین HLC هستید، میتوانید از یک چراغ قوه استفاده کنید. چراغ قوه روشن را از فاصله 5 متری در مقابل لنز دوربین نگه دارید. در این حالت تصاویر دوربین مداربسته تعیین کننده وجود قابلیت HLC و یا عدم وجود آن است. اگر تصاویر از کیفیت و وضوح مناسبی برخوردار باشند، این به معنی وجود قابلیت HLC در دوربین مداربسته است. اما اگر تصاویر واضح نباشند و دارای کیفیت پایینی باشند به معنی عدم وجود قابلیت HLC است.
تفاوت HLC با قابلیتهای BLC و WDR
BLC و WDR در دوربین مداربسته نیز همانند قابلیت HLC به کیفیت تصویر در شرایط نوری خاص کمک میکند. اما هر یک از این قابلیتها در نحوه عملکرد با یکدیگر متفاوت هستند. HLC و BLC هر دو به صورت نرمافزاری عمل میکنند. قابلیت WDR برخلاف دو قابلیت دیگر به صورت سخت افزاری عمل میکند. تصاویری که با قابلیت WDR گرفته میشود به دلیل سخت افزاری بودن از کیفیت بالاتری برخوردار است. البته تصاویر در قابلیتهای BLC و HLC نیز از کیفیت مطلوب و مناسبی برخوردار هستند.
در بحث تفاوت HLC و BLC میتوان به کاربرد آنها اشاره کرد. HLC در دوربین مداربسته برای کاربریهایی که دوربین در مقابل منبع نور بسیار قوی همانند چراغ خودرو، نورافکن و… قرار دارد، استفاده میشود. اغلب در دوربینهای کنترل ترافیک راهنمایی و رانندگی از قابلیت HLC استفاده میشود. قابلیت BLC دوربین مداربسته در پروژهها از سیاه شدن تصویر سوژه در مقابل نور جلوگیری میکند. در واقع BLC را میتوان یک جبران کننده نور پس زمینه در نظر گرفت.
مشکلات تصویر دوربین مداربسته
تصاویر در دوربین مداربسته از اهمیت بالایی برخوردار هستند. در نتیجه کیفیت تصاویر نیز از نکات مهم در سیستم مداربسته است. مشکلات تصویر دوربین مداربسته دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایل مشکلات و افت کیفیت تصویر نور محیط است. اختلاف نوری در محیط باعث افت کیفیت تصاویر میشود. در یک محیط ممکن است نور در نقطهای از تصویر نسبت به قسمت دیگر بیشتر باشد. دوربین مداربستهای را در نظر بگیرید که در مقابل پنجره و یا درب ورودی قرار دارد. با باز شدن درب و تابیده شدن نور خورشید به دوربین مداربسته، تصویر سوژه سیاه میشود. برای رفع این مشکل دوربینهای مداربسته نیاز به قابلیتهایی برای جبران این مشکل دارند. این قابلیتها در دوربین مداربسته شامل BLC، HLC، DWDR و WDR میشود. هر یک از این قابلیتها با توجه به کاربریهای مختلف استفاده میشوند.
ثبت ديدگاه