BLC مخفف عبارت “Backlight Compensation” به معنای جبران کننده نور پس زمینه است. این ویژگی مهم در دوربینهای مداربسته به بهبود کیفیت تصویر در شرایط نوری مختلف کمک میکند. BLC در دوربین مداربسته باعث میشود تا سوژهها به خوبی در تصاویر ضبط شده و ظاهر شوند. ثبت و نمایش تصاویر با کیفیت و وضوح بالا یکی از مهمترین وظایف دوربینهای مداربسته است. در نتیجه قابلیتهایی همانند BLC از اهمیت بالایی برخوردار هستند. در این مقاله به معرفی و کاربرد قابلیت BLC میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
BLC مخفف عبارت “Backlight Compensation” به معنای جبران کننده نور پس زمینه است. این ویژگی مهم در دوربینهای مداربسته به بهبود کیفیت تصویر در شرایط نوری مختلف کمک میکند. در این مقاله به معرفی و کاربرد قابلیت BLC میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
BLC چیست؟
در واقع قابلیت BLC در دوربین مداربسته وظیفه تنظیم نور تصاویر دوربین مداربسته در شرایط نوری مختلف را بر عهده دارد. وقتی یک سوژه در معرض نور مستقیم قرار دارد و پس زمینه تاریک است، ممکن است دوربین به خوبی قادر به ثبت جزئیات سوژه نباشد. این اتفاق وقتی رخ میدهد که نور مستقیم از پشت سوژه به دوربین وارد میشود و سوژه به صورت سیاه و سفید در تصویر ظاهر میشود.
ویژگی BLC در دوربینهای مداربسته به عنوان یک راه حل برای این مشکل عمل میکند. زمانی که BLC فعال است، دوربین سعی میکند نور از نقاط نورانی (مانند پس زمینه روشن) کاهش یابد تا نور مناسبی به سوژه برساند. این کار باعث میشود که سوژه به خوبی نمایش داده شده و جزئیات آن به خوبی ضبط شود.
کاربرد BLC در دوربین مداربسته چیست؟
کاربرد اصلی BLC در دوربینهای مداربسته (CCTV)، بهبود کیفیت تصاویر در شرایط نوری دشوار است. هنگامیکه که دوربین مداربسته با چالشهای نوری مواجه میشود، از جمله مواردی که نور مستقیم از پشت سوژه به دوربین وارد میشود (که باعث تار شدن سوژه و از دست رفتن جزئیات میشود)، BLC به جلوگیری از این مشکل کمک میکند.
در برخی از کاربریها ممکن است شدت نور دو محیط با یکدیگر بسیار زیاد باشد. در این شرایط دوربین قادر به نمایش همزمان هر دو سطح نوری نیست. تصور کنید دوربین مداربسته شما در مقابل پنجره نصب شده است. در این صورت نور با شدت زیاد به اتاق و دوربین میتابد. دیافراگم دوربین با توجه به میزان نور زیاد در محیط بسته میشود. در نتیجه قسمتی از تصویر بسیار روشن و قسمتی دیگر بسیار تاریک میشود. دوربینهای مداربستهای که دارای قابلیت BLC هستند از بروز این مشکل جلوگیری میکنند. BLC باعث میشود تا تصاویر محیط داخل با وضوح و جزئیات کامل ثبت شوند. اما محیط بیرونی سفید شده و قابل رویت نیست. به طور کلی در محیطهایی که دارای اختلاف نور زیاد هستند و تصاویر در محیط بیرونی برای کاربر فاقد اهمیت است از تکنولوژی BLC استفاده میشود.
نحوه کار و بهبود کیفیت تصاویر با قابلیت BLC
این تکنولوژی در محیطهایی با اختلاف شدت نور، محیطی که دارای نور زیادی است را نادیده گرفته و محیط با نور کمتر را به عنوان مرجع در نظر میگیرد. بنابراین دیافراگم دوربین مداربسته با توجه به نور محیط داخلی باز میشود. این کار باعث میشود تا نور مورد نیاز برای ثبت تصاویر محیط داخلی تامین شود. البته توجه داشته باشید که در باز شدن میزان دیافراگم محدودیت وجود دارد و این به این معنی نیست که میتوانید محیط های بسیار کم نور را پر نور کنید. یکی از مشکلاتی که در تکنولوژی BLC وجود دارد این است که تصاویری که در محیط پر نور وجود دارند به صورت کاملا سفید و اشباع شده نمایش داده میشوند.
مزایای استفاده از قابلیت BLC در دوربین مداربسته
حفظ جزئیات سوژه: یکی از مهمترین مزایای BLC این است که به دوربین امکان مواجهه با نور مستقیم از پشت سوژه را میدهد. در این شرایط جزئیات سوژه مورد نظر نیز همچنان حفظ میشود.
کاربری آسان: استفاده از این قابلیت بسیار آسان است. زیرا قابلیت BLC به صورت اتوماتیک فعال میشود و نیازی به تنظیمات دستی توسط کاربر ندارد. این به کاربران این امکان را میدهد تا بدون نگرانی از تغییرات نوری متغیر استفاده کنند.
هزینه کم: این تکنولوژی در دوربینهای مداربسته از هزینه نسبتا پایینی برخوردار است. در واقع کم هزینه بودن این قابلیت باعث استفاده رایج آن در دوربینها شده است.
کیفیت بالا تصاویر: به طور کلی، استفاده از ویژگی BLC در دوربینهای مداربسته به کاربران این امکان را میدهد تا در شرایط نوری مختلف تصاویر با کیفیت و واضحی ضبط و مشاهده کنند.
تفاوت دو قابلیت BLC و WDR
مهم ترین تفاوت دو تکنولوژی BLC و WDR نحوه عملکرد آنها است. تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته بهبود کیفیت تصاویر را به صورت سخت افزاری انجام میدهد. در صورتی که این عمل توسط BLC به صورت نرمافزاری انجام میشود. WDR در مقایسه با BLC از قدرت بیشتری برخوردار است. به عبارت دیگر تصاویری که توسط دوربینهای مداربسته با قابلیت WDR ثبت میشوند از کیفیت و وضوح بالاتری برخوردار هستند. البته توجه داشته باشید، تصاویر دوربین مداربسته با تکنولوژی BLC بسیار با کیفیتتر از دوربینهای فاقد این قابلیت است. تفاوت دیگری که میتوان در مقایسه این دو تکنولوژی بیان کرد، هزینه آنها است. دوربینهای مداربسته با تکنولوژی WDR از قیمت بالاتری نسبت به دوربینهای BLC برخوردار هستند.

تفاوت BLC و HLC چیست؟
HLC و BLC هر دو وظیفه بهبود کیفیت تصویر در شرایط نوری مختلف را بر عهده دارند. HLC نیز مانند BLC یک مکانیزم نرم افزاری است. قابلیت HLC دوربین مداربسته برای کاهش نور در منبع نورهای بسیار قوی مانند چراغ ماشینها، نورافکن و… استفاده میشود. از کاربردهای HLC میتوان به دوربینهای کنترل ترافیک اشاره کرد. در مقابل BLC یک جبران کننده نور پس زمینه است تا از سیاه شدن تصویر سوژهای که در مقابل نور قرار دارد جلوگیری شود.
DNR در دوربین مداربسته
تکنولوژی DNR در دوربین مداربسته نیز با کاهش نویز دیجیتالی تصویر باعث افزایش کیفیت تصویر و وضوح بیشتر آن میشود. نویز دیجیتالی اغلب به صورت مجموعهای از پیکسلهای ناخواسته و تاریک در تصویر ظاهر میشود. این نویز ممکن است به دلیل عوامل مختلفی از جمله شرایط نوری ضعیف، حساسیت بالای دوربین یا تنظیمات نادرست دوربین ایجاد شود.
ویژگی DNR به دوربین این امکان را میدهد تا نویزهای دیجیتالی را در تصاویر حذف کرده و یا کاهش دهد. این عمل به بهبود کیفیت تصاویر کمک میکند. این ویژگی در شرایط نوری دشوار یا در مواقعی که تصویر با نویز زیادی روبرو است، کاربرد دارد.
لینکهای مفید:
ثبت ديدگاه