دوربین های مداربسته برای ضبط تصاویر به دستگاه ضبط نیاز دارند. انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته بر اساس نوع تکنولوژی دوربین تعیین می شود. به طور کلی دوربین های مداربسته دارای دو نوع تکنولوژی آنالوگ و تحت شبکه هستند. نام دستگاه ضبط دوربین مدار بسته آنالوگ، دستگاه dvr و نام دستگاه ضبط دوربین های IP، دستگاه NVR است. در ادامه به معرفی انواع دستگاه ضبط و بهترین آن ها می پردازیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- دستگاه ضبط دوربین مداربسته چیست؟
- دستگاه ضبط DVR در دوربین مداربسته
- دستگاه ضبط NVR
- دستگاه ضبط XVR
- دستگاه ضبط یا سرور؟
دستگاه ضبط دوربین مداربسته چیست؟
دوربین های مداربسته تنها قادر به ثبت تصاویر محیط هستند. ضبط، ذخیره و تنظیمات تصاویر به عهده دستگاه ضبط در سیستم مداربسته است. دستگاه های ضبط دارای انواع مختلفی هستند. از انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته می توان به دستگاه XVR، DVR و NVR اشاره کرد. نوع دستگاه ضبط بر اساس نوع دوربین مداربسته کاربر انتخاب می شود. دوربین های مداربسته پس از ثبت تصاویر آن ها را به دستگاه ضبط ارسال می کنند. دوربین مداربسته و دستگاه ضبط به وسیله کابل به یکدیگر متصل می شوند. بهترین دستگاه ضبط دوربین مدار بسته بر اساس نوع دوربین و نوع کاربری انتخاب می شود.
دستگاه ضبط DVR در دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته آنالوگ از اولین نسل سیستم های مداربسته هستند. امروزه سیستم های مداربسته آنالوگ HD جایگزین سیستم های آنالوگ شده اند. دستگاه ضبط در سیستم مداربسته آنالوگ HD دستگاه ضبط DVR نام دارد. DVR مخفف عبارت Digital Video Recorder به معنای ضبط کننده فیلم دیجیتال است. دستگاه DVR به وسیله کابل کواکسیال به دوربین مدار بسته متصل می شود. تصاویر به صورت آنالوگ توسط دوربین مدار بسته ثبت می شوند. سپس تصاویر از دوربین مدار بسته آنالوگ به DVR منتقل می شود. دستگاه DVR پس از دریافت تصاویر آن ها را به دیجیتال تبدیل می کند. توجه داشته باشید که DVR برای ذخیره تصاویر نیاز به هارد دیسک دارد. هنگام خرید سیستم مدار بسته باید هارد را به صورت جداگانه تهیه و در DVR نصب کنید.
علاوه بر ضبط و ذخیره تصاویر، عملیاتی مانند تنظیمات روشنایی، رنگ، حالت ضبط و… نیز در دستگاه DVR انجام می شود. انواع DVR ها بر اساس تعداد کانال، کیفیت تصویر، فرمت فشرده سازی و تعداد هارد تقسیم می شوند.
تعداد کانال: هر دستگاه دی وی آر دارای تعداد کانال متفاوتی است. تعداد کانال ها در دی وی آر نشان دهنده تعداد دوربین های قابل اتصال به دستگاه است. به طور مثال یک دستگاه 4 کانال دوربین مداربسته قابلیت اتصال 4 دوربین را دارد.
کیفیت تصویر دستگاه: کیفیت تصویر ضبط در دی وی ار باید با کیفیت تصویر دوربین مدار بسته هماهنگ باشد. هر چه کیفیت تصاویر بالاتر باشد، تصاویر با وضوح و جزئیات بیشتری نمایش داده می شوند.
فرمت فشرده سازی: فرمت فشرده سازی در دستگاه ضبط باعث کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت می شود. انواع فرمت فشرده سازی عبارتند از H264، H265، H264+ و H265+ که باعث صرفه جویی در فضای هارد می شوند.
تعداد هارد: دستگاه های DVR از تعداد و ظرفیت هارد مختلفی پشتیبانی می کنند.
جهت دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره 88500020-021 تماس بگیرید.
دستگاه ضبط NVR
یکی دیگر از انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته، دستگاه NVR است. دستگاه ضبط NVR در سیستم مداربسته تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. NVR برگرفته از عبارت Network Video Recorder به معنای ضبط کننده تصاویر شبکه است. دستگاه nvr در مقایسه با دستگاه ضبط dvr دارای قابلیت های پیشرفته بیشتری است. در سیستم تحت شبکه تصاویر توسط دوربین مدار بسته تحت شبکه ثبت و پردازش می شوند. سپس تصاویر پردازش شده به دستگاه nvr ارسال می شوند. دستگاه NVR به وسیله کابل شبکه به دوربین مداربسته تحت شبکه متصل می شود. از قابلیت های هوشمند در دستگاه های NVR می توان به تشخیص چهره، پلاک خوانی، تشخیص حرکت و… اشاره کرد.
دستگاه های NVR نیز دارای انواع مختلفی هستند. انواع دستگاه های ان وی آر بر اساس تعداد کانال، کیفیت ضبط تصویر، تعداد هارد، فرمت فشرده سازی و پهنای باند تقسیم بندی می شوند. همچنین برخی از دستگاه های ضبط NVR دارای قابلیت POE هستند. دوربین های مداربسته معمولا از یک کابل تصویر و یک کابل برق جداگانه استفاده می کنند. اما اگر دستگاه ضبط NVR شما از قابلیت POE پشتیبانی کند، برای تامین برق دستگاه نیاز به کابل جداگانه نیست. در این شرایط برق دوربین نیز توسط کابل تصویر شبکه و NVR تامین می شود.
دستگاه ضبط XVR
یکی دیگر از انواع دستگاه ضبط در سیستم مداربسته XVR نام دارد. این دستگاه ابتدا با نام دستگاه هیبرید شناخته می شد. در واقع XVR یک نسخه پیشرفته از دستگاه ضبط DVR است. این دستگاه قادر به پشتیبانی از انواع دوربین مدار بسته با انواع فرمت ویدئویی است. به عبارت دیگر تمام دوربین های مدار بسته تحت شبکه، AHD، CVI، CVBS و… قابلیت اتصال و استفاده از دستگاه ضبط XVR را دارند.
در برخی از پروژه ها به طور همزمان از دوربین های مدار بسته آنالوگ و دیجیتال استفاده می شود. در این پروژه ها می توان به جای دو دستگاه ضبط DVR و NVR از یک دستگاه XVR استفاده کرد. استفاده از دستگاه XVR باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود. دستگاه XVR را HVR نیز می نامند. HVR مخفف عبارت Hybrid Video Recorder به معنای ضبط کننده تصاویر ترکیبی است.
دستگاه XVR نیز همانند دستگاه های DVR و NVR به انواع مختلفی تقسیم می شوند. این دستگاه ها نیز بر اساس تعداد کانال، کیفیت، تعداد هارد و فرمت فشرده سازی دسته بندی می شوند.
دستگاه ضبط یا سرور؟
در سیستم مداربسته تحت شبکه از سرور نیز می توان برای ضبط و ذخیره تصاویر دوربین مدار بسته استفاده کرد. در اصل سرور همان کامپیوترها با سرعت پردازش بالا هستند. سرورها به عنوان دستگاه های ضبط حرفه ای با قابلیت های بسیار متعدد شناخته می شوند. به همین دلیل معمولا در پروژه های بزرگ به جای دستگاه NVR از سرور برای ضبط تصاویر دوربین مداربسته تحت شبکه استفاده می شود. در این پروژه ها تصاویر ثبت شده توسط دوربین به وسیله شبکه به سرور منتقل می شود. برای مشاهده تصاویر به وسیله سرور باید از نرم افزار مخصوص استفاده کنید. سرورها به عنوان دستگاه ضبط تنها در سیستم مدار بسته تحت شبکه قابل استفاده هستند و در سیستم مدار بسته آنالوگ کارایی ندارند.
ثبت ديدگاه