اختلاف سطح نور در محیط باعث افت کیفیت تصاویر دوربین می‌شود. برخی از دوربین‌های مداربسته دارای قابلیتی به نام DWDR هستند. DWDR یا Wide Dynamic Range یکی از قابلیت‌های ضدنور دوربین است که به کیفیت تصاویر در شرایط نوری خاص کمک می‌کند. همچنین در این مقاله به پاسخ سوال DWDR در دوربین مداربسته چیست و تفاوت دو قابلیت DWDR و WDR می‌پردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

DWDR دوربین مداربسته چیست؟

DWDR مخفف عبارت Digitall Wide Dynamic Range به معنای دامنه گسترده دینامیکی دیجیتال است. قابلیت DWDR در دوربین مداربسته همانند WDR باعث بهبود کیفیت تصاویر در محیط‌هایی با اختلاف نور شدید می‌شود. DWDR به صورت نرم‌افزاری عمل می‌کند. دوربین‌های مداربسته دارای دامنه دینامیکی 50db هستند. تکنولوژی dwdr این دامنه دینامیکی را تا 60db الی 70db افزایش می‌دهد. این تکنولوژی برخلاف WDR فاقد CCD یا چیپ پردازنده تصویر است. در تکنولوژی DWDR یک سیستم دیجیتال وجود دارد که عملکرد دو CCD را شبیه سازی می‌کند.

بازه دینامیکی در دوربین مداربسته چیست؟

بازه دینامیکی در تمام وسایل تصویر برداری و فیلم برداری وجود دارد. این بازه تعیین کننده میزان توانایی ثبت تصاویر توسط دوربین در محیط با اختلاف سطح نور است. هر چه بازه دینامیکی در دوربین مداربسته بیشتر باشد، دوربین تصاویر بهتری در محیط دارای اختلاف نور ثبت می‌کند. در نتیجه هر چه بازه دینامیکی در دوربین‌های مداربسته نیز بیشتر باشد، تصاویر در محیط‌هایی که دارای اختلاف نور هستند با کیفیت بالاتری ثبت می‌شوند.

دوربین مداربسته DWDR در چه محیط‌هایی کاربرد دارد؟

در برخی از کاربری‌ها قسمتی از تصویر کم نور و قسمتی دیگر پر نور است. این محیط‌ها دارای اختلاف سطح نوری هستند. برای درک بهتر به این مثال توجه کنید. پارکینگی را در نظر بگیرید که نور قسمت ورودی پارکینگ بسیار بیشتر از نور داخل پارکینگ است. هنگامی که دوربین مداربسته مقابل این نور قرار داشته باشد، قسمتی از تصویر تاریک و قسمتی دیگر پر نورتر نمایش داده می‌شود. در این حالت جزئیات تصاویر به خوبی نمایش داده نمی‌شود. برای رفع این مشکل در تصاویر از تکنولوژی WDR و DWDR در دوربین مداربسته استفاده می‌شود.

تفاوت DWDR و WDR در دوربین مداربسته چیست؟

همانطور که در قسمت‌های قبل نیز به آن اشاره کردیم، هر دو تکنولوژی DWDR و WDR در محیط‌هایی با اختلاف سطح نور کاربرد دارند. اما نوع عملکرد این دو تکنولوژی با یکدیگر متفاوت است. قابلیت DWDR در دوربین مداربسته به صورت نرم افزاری و WDR به صورت سخت افزاری کار می‌کند. دوربین‌های مداربسته با قابلیت WDR دارای دو چیپ تصویر برای پردازش تصاویر هستند. در دوربین‌های مداربسته DWDR بهبود کیفیت تصویر به صورت دیجیتالی انجام می‌شود. کیفیت تصاویر در WDR دوربین مداربسته بسیار بالاتر از دوربین مداربسته DWDR است. البته توجه داشته باشید که دوربین‌های مداربسته با DWDR دارای تصاویر با کیفیت بسیار بالاتری از دوربین‌های مداربسته معمولی هستند. قابلیت DWDR در دیتاشیت دوربین‌ها ذکر شده است.

تفاوت WDR و DWDR چیست

قیمت دوربین DWDR داهوا

در بین دوربین‌های مداربسته داهوا می‌توانید دوربین مداربسته DWDR و دوربین مداربسته WDR را مشاهده کنید. دوربین‌های مداربسته با قابلیت wdr دارای قیمت بالاتری در مقایسه با دوربین‌های dwdr هستند. در ادامه لیست قیمت دوربین‌های مداربسته داهوا قرار داده شده است. با کلیک بر روی لینک زیر و مشاهده مشخصات محصول می‌توانید قیمت دوربین مداربسته DWDR داهوا را مشاهده کنید. همچنین برای مشاوره رایگان و خرید می‌توانید با شماره 88500020-021 تماس گرفته تا کارشناسان مربوطه به شما در خرید بهتر کمک کنند.

لیست قیمت دوربین مداربسته داهوا

چرا تصاویر DWDR نسبت به WDR کیفیت پایین‌تری دارند؟

تا این قسمت متوجه شدیم که دامنه دینامیکی دوربین میزان توان دوربین در ضبط تصاویر محیط با اختلاف نوری را نشان می‌دهد. دوربین‌های مداربسته با DWDR دارای دامنه دینامیکی 60 تا 70 دسیبل هستند. در صورتی که دامنه دینامیکی در دوربین‌های مداربسته WDR بالاتر از این مقدار است. دوربین مداربسته WDR دارای حداقل 100db دامنه دینامیکی است. به همین دلیل قدرت تکنولوژی wdr در مقایسه با dwdr در دوربین مداربسته بالاتر است. این موضوع باعث می‌شود تا کیفیت تصاویر در دوربین‌های dwdr در مقایسه با wdr پایین‌تر باشد.

HDR در دوربین مداربسته چیست و چه تفاوتی با DWDR دارد؟

تکنولوژی دیگری که در دوربین مداربسته وجود دارد، قابلیت HDR است. HDR مخفف عبارت High Dynamic Range به معنای بالاترین رنج دینامیک است. این فناوری نیز همانند WDR و DWDR وظیفه بهبود کیفیت تصویر را برعهده دارد. تکنولوژی HDR نیز به صورت نرم افزاری کار می‌کند. این تکنولوژی 3 تصویر با سه سطح نوری مختلف را ثبت و با یکدیگر ادغام می‌کند. کیفیت تصاویر با HDR بسیار پایین‌تر از تصاویر با WDR است. این تکنولوژی در دوربین‌های مداربسته با رزولوشن بالا استفاده می‌شود. اغلب دوربین‌های مداربسته از قابلیت WDR و DWDR استفاده می‌کنند. زیرا برای دریافت تصاویر مناسب توسط قابلیت HDR باید دوربین رزولوشن بسیار بالایی داشته باشد.

قابلیت‌های بهبود تصاویر دیگر در دوربین مدار بسته

دوربین‌های مداربسته از قابلیت‌های مختلفی برای بهبود کیفیت تصاویر استفاده می‌کنند. حتما هنگام خرید و یا مطالعه درباره دوربین مداربسته علاوه بر اصطلاحات گفته شده با اصطلاحاتی مانند HLC و BLC نیز مواجه شده‌اید. این دو قابلیت نیز به منظور بهبود کیفیت تصاویر در شرایط نوری خاص استفاده می‌شوند. در ادامه به تعریف هر یک از این فناوری‌ها می‌پردازیم.

تفاوت hlc روشن و خاموش در دوربین مداربسته

فناوری HLC :HLC مخفف عبارت Highlight Compensation به معنای جبران نورهای شدید است. به طور مثال تابیده شدن نور چراغ‌های ماشین به دوربین باعث از بین رفتن بخشی از جزئیات تصویر می‌شود. فناوری HLC این نورهای اضافی را حذف کرده و باعث ایجاد سطح نوری یکسان در تصویر می‌شود. اغلب از این تکنولوژی در پارکینگ‌ها، جایگاه‌های سوخت و… استفاده می‌شود.

تفاوت blc در دوربین مداربسته

فناوری BLC: دیگر فناوری که برای بهبود کیفیت تصویر دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می‌گیرد، فناوری BLC است. این فناوری در کاربری‌هایی که دارای شدت نوری متفاوت در دو محیط با یکدیگر هستند، استفاده می‌شود. به طور مثال دوربینی که در مقابل پنجره نصب شده باشد، نور با شدت زیاد به داخل می‌تابد. در نتیجه می‌تواند باعث تار شدن سوژه شود. فناوری BLC در دوربین مداربسته این مشکل را در تصاویر برطرف می‌کند.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

HLC در دوربین مداربسته
ادامه مطلب
مشکلات تصویر دوربین مداربسته
ادامه مطلب
نویز دوربین مداربسته
ادامه مطلب
4.5/5 - (2 امتیاز)