از سیستم های مداربسته در کاربری های مختلف برای ایمنی و نظارت بیشتر استفاده می شود. محیط های صنعتی مانند کارخانجات نیز به منظور افزایش بهره وری پرسنل و امنیت از دوربین مداربسته استفاده می کنند. نصب دوربین مداربسته در واحد صنعتی باید متناسب با محیط انجام شود. در این مقاله قصد داریم تا درباره دوربین مداربسته محیط صنعتی و نصب آن صحبت کنیم.

در این مقاله می خوانید:

  • نکات مهم در نصب دوربین مداربسته در واحد صنعتی
  • انواع دوربین های مدار بسته صنعتی
  • مزایای نصب دوربین مداربسته در محیط صنعتی
  • محل مناسب نصب دوربین مداربسته صنعتی
  • تار شدن و نویز در تصویر دوربین های صنعتی

نکات مهم در نصب دوربین مداربسته در واحد صنعتی

برای نصب دوربین مدار بسته در محیط صنعتی باید از دوربین های متناسب با محیط مورد نظر استفاده کنید. محیط های صنعتی به دلیل وجود دستگاه ها، ابزار گران قیمت و ماشین آلات مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. برخی از این محیط ها دارای دمای بالایی هستند. در چنین پروژه هایی باید از دوربین مداربسته با مقاومت بالا در برابر دما استفاده کنید زیرا تاثیر دما در دوربین مداربسته باعث خرابی و کاهش طول عمر دوربین می شود. در کارخانجات ممکن است قسمتی مربوط به بخش باسکول باشد که برای نصب دوربین مدار بسته در این قسمت باید از دوربین هایی با قابلیت خواندن پلاک استفاده کنید.

نکته دیگری که در نصب دوربین مداربسته باید در نظر بگیرید، ارتفاع نصب دوربین مداربسته در واحد صنعتی است. معمولا دوربین های مداربسته برای جلوگیری از خرابکاری توسط افراد و سارقین در ارتفاع 3 متری نصب می شوند. همچنین توجه داشته باشید تا دوربین های مداربسته به گونه ای نصب شوند که تمام محیط را پوشش دهند.

انواع دوربین های مدار بسته صنعتی

دوربین های مداربسته صنعتی دارای انواع مختلفی هستند. این دوربین ها از نظر شکل ظاهری به شکل باکس و مستطیل شکل هستند. به همین دلیل دوربین های صنعتی را دوربین باکس نیز می نامند. از مهم ترین ویژگی این دوربین ها می توان به لنز آن ها اشاره کرد. لنز در دوربین های صنعتی به صورت جداگانه نصب می شود. هنگام تهیه لنز این دوربین ها باید به دو نکته نوع پایه لنز و رزولوشن لنز توجه کنید. همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم برخی از محیط های صنعتی دارای دمای بالایی هستند. در این محیط ها می توانید از دوربین های ضد انفجار و حرارتی استفاده کنید. این دوربین ها معمولا دارای قابلیت هایی هستند که با فعال کردن آن ها می توان هنگام بروز حادثه و یا رویداد از طریق آلارم و هشدار مطلع شد.

محیط های صنعتی، محیط های بزرگ و وسیعی هستند که برای نظارت دقیق باید تمام محیط توسط دوربین های مداربسته پوشش داده شود. توصیه می کنیم در محیط های صنعتی از سیستم مداربسته تحت شبکه استفاده کنید. دوربین مداربسته آنالوگ به دلیل کابل کشی های طولانی انتخاب مناسبی برای محیط های صنعتی نیستند.

مزایای نصب دوربین مداربسته در محیط صنعتی

نصب دوربین مداربسته در محیط های صنعتی دارای مزایای بسیاری است. مزایای نصب دوربین مداربسته در کارخانجات و محیط های صنعتی عبارت است از:

نظارت بر عملکرد پرسنل: نظارت بر عملکرد پرسنل و کارکنان کارخانه باعث افزایش بازدهی در کار می شود. با استفاده از سیستم مداربسته می توان بر روی روند کنترل کیفیت نظارت بیشتری داشت.

پیشگیری از سرقت، جرم و جنایت: نصب دوربین مداربسته در واحد صنعتی از وقوع سرقت و جرم و جنایت جلوگیری می کند. علاوه بر این می توان بر تردد پرسنل، ماشین ها و کالاها نیز نظارت داشت. در صورت وقوع سرقت می توان تصاویر دوربین مداربسته را به عنوان مدرک استفاده کرد.

ایمنی بیشتر در محیط کار: با نصب دوربین های مداربسته در محیط های صنعتی می توان بر ایمنی بیشتر کارخانه ها نظارت داشت. همانطور که گفته شد دوربین های مداربسته با استفاده از قابلیت های خود می توانند در زمان وقوع خطر و یا حوادث، کاربر را مطلع کنند.

محل مناسب نصب دوربین مداربسته صنعتی

مهم ترین بخش نصب دوربین مداربسته واحد صنعتی، انتخاب بهترین محل برای نصب است. قبل از هر چیزی تعداد دوربین های مورد نظر باید با توجه به وسعت محیط و نوع مکان نصب دوربین تعیین شود. به طور کلی بهترین محل مناسب برای نصب دوربین مداربسته صنعتی عبارت است از:

انبار: یکی از مهم ترین نقاط در هر واحد صنعتی، انبار آن است. انبارها محل نگهداری کالاهای تولید شده در کارخانه هستند. با نصب دوربین مداربسته در انبار می توانید از سرقت جلوگیری کرده و نظارت بیشتری بر محیط انبار داشته باشید.

درب های ورود و خروج: درب های ورودی و خروجی به دلیل رفت و آمد افراد و ماشین ها یکی دیگر از نقاط حساس در هر پروژه ای هستند. با نصب دوربین مدار بسته در مقابل درب های ورود و خروج می توانید بر رفت و آمد ها نظارت بیشتری داشته باشید.

خط تولید کارخانه: با نصب دوربین مداربسته در خط تولید کارخانه می توان بر عملکرد کارکنان و پرسنل نظارت بیشتری داشت. این کار باعث افزایش کارآیی و کیفیت کار می شود.

نصب دوربین در محیط اطراف: دوربین مداربسته را می توان در محیط اطراف واحد صنعتی نصب کرد. این کار علاوه بر نظارت بر محیط به نگهبانان نیز کمک می کند. توصیه می کنیم در اطراف واحد صنعتی از دوربین های دید در شب استفاده کنید تا تصاویر در شب نیز با کیفیت مطلوب ثبت شوند.

تار شدن و نویز در تصویر دوربین های صنعتی

محیط های صنعتی اغلب در معرض گرد و غبار و آلودگی ها قرار دارند. این آلودگی و گرد و غبار می تواند باعث تار شدن تصاویر دوربین مداربسته شود. یکی از نکات مهم نگهداری دوربین مداربسته، تمیز کردن لنز دوربین به صورت دوره ای است.

در واحدهای صنعتی معمولا برای دستگاه ها از کابل های برق فشار قوی استفاده می شود. این کابل ها ممکن است باعث پرش تصویر و یا نویز در تصاویر شوند. برای رفع این مشکل کابل های برق و کابل های دوربین را از یکدیگر جدا کرده و از قرار دادن آن ها در یک مسیر خودداری کنید. همچنین اگر کابل برق و دوربین در یک مسیر هستند می توانید از سینی و داکت برای جلوگیری از این مشکل استفاده کنید.

4/5 - (1 امتیاز)