برخی از مواقع ممکن است تصاویر اشیاء متحرک در دوربین مداربسته تار شوند. تار شدن تصاویر یکی از مشکلات تصویر دوربین مداربسته است. زمانی که تصاویر تار و مات شوند دیگر قادر به مشاهده جزئیات کامل تصاویر نخواهید بود. حال چرا اشیا متحرک در دوربین مداربسته تار دیده می شوند؟ برای رفع این مشکل ابتدا باید علت آن را پیدا کنید. در ادامه به علت تار شدن تصویر متحرک در دوربین مداربسته می پردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • تار شدن اشیا متحرک در دوربین مداربسته
  • نوردهی چیست؟
  • تنظیمات نوردهی برای جلوگیری از تار شدن اشیا متحرک در دوربین مداربسته
  • تاثیر تنظیمات نوردهی در تار شدن اشیا متحرک
  • کاهش و افزایش زمان نوردهی و تار شدن اشیا متحرک

تار شدن اشیا متحرک در دوربین مداربسته

یکی از فاکتورهای مهم در کیفیت تصاویر دوربین مداربسته نور است. به طور مثال یک فرد در تصویر وجود دارد که مدام در حال حرکت و تغییر مکان از سویی به سوی دیگر است. با حرکت فرد به سمت دیگر، مبدا نوری که به آن شخص می تابد نیز تغییر می کند. مبدا نوری که به بدن فرد می تابد، از بدن او نیز منعکس می شود. در حالت حرکت سوژه، نور منعکس شده از بدن فرد نیز حرکت می کند.

زمانی که فرد برای اولین بار وارد تصویر می شود، تصویر و نوری که از شخص منعکس می شود، پردازش می شود. حال زمانی که فرد از سمتی به سمت دیگر حرکت می کند، نور منعکس شده از شخص در نقطه های مختلف مسیر حرکت او وجود دارد. همین امر باعث تار شدن تصویر دوربین مداربسته می شود. این تار شدن تصویر باعث از بین رفتن جزئیات در تصویر می شود.

به طور کلی عوامل تاثیر گذار بر روی تار شدن اشیا متحرک در دوربین مداربسته عبارتند از:

  • میزان نوری که به دوربین تابیده می شود.
  • موقعیت مکانی سوژه نسبت به دوربین و نور
  • سرعت حرکت سوژه

نوردهی چیست؟

میزان نوری که قبل از تولید یک تصویر پردازش می شود را نوردهی می گویند. میزان نوردهی در دوربین مدار بسته توسط شاتر انجام می شود. سرعت شاتر دوربین مداربسته به صورت اتوماتیک تنظیم شده و در تار شدن اشیا متحرک در دوربین مداربسته تاثیر گذار است. به طور کلی نور ابتدا باید از شاتر عبور کند و سپس به درون لنز برسد. هر چه سرعت شاتر کم تر باشد، تار شدن اشیا متحرک در دوربین مداربسته نیز کم تر می شود. در نتیجه در مکان هایی که دارای تردد و حرکت بالا هستند از شاتر با سرعت پایین استفاده کنید. توصیه می کنیم در این مکان ها سرعت شاتر را به صورت دستی تنظیم کنید.

تنظیمات نوردهی برای جلوگیری از تار شدن اشیا متحرک در دوربین مداربسته

به تصویر زیر دقت کنید تا تفاوت اجسام متحرک و ثابت در تصویر را مشاهده کنید. در تصویر زیر تلفن عمومی که یک شی بی حرکت است، به صورت واضح ثبت شده است. اما اشیا دیگر که در حال حرکت هستند به صورت تار و غیر واضح نمایش داده می شوند. برای جلوگیری از تار شدن سوژه های متحرک در تصویر می توانید تنظیمات نوردهی را تغییر دهید. تنظیمات نوردهی در دوربین مداربسته توسط دستگاه های ضبط dvr و nvr انجام می شود. برای انجام تغییرات در نوردهی به قسمت منو دستگاه ضبط بروید. سپس از قسمت تنظیمات و تنظیمات تصویر، نوردهی را از حالت اتوماتیک خارج کرده و به صورت دستی تغییر دهید.

تار شدن اشیا متحرک در تصویر دوربین مداربسته

تاثیر تنظیمات نوردهی در تار شدن اشیا متحرک

در این بخش می خواهیم تاثیر تنظیمات نوردهی بر روی تار شدن تصاویر را بررسی کنیم. کیفیت تصاویر اشیا در حال حرکت در حالت های بط مختلف متنفاوت است. البته توجه داشته باشید که عوامل مختلف می تواند بر نتیجه این آزمایشات تاثیر گذار باشد. اما به طور کلی تنظیمات نوردهی می تواند به طور چشمگیری از تار شدن اجسام متحرک در تصویر دوربین مدار بسته جلوگیری کند. در ادامه حالت های مختلف تنظیمات نوردهی را بررسی می کنیم.

  • تنظیمات اتومات نوردهی:

زمانی که تنظیمات نوردهی بر روی حالت اتومات قرار دارد، تصاویر اشیا متحرک در دوربین مداربسته تار می شوند. در نتیجه یکی از مهم ترین دلایل برای تار شدن اشیا متحرک در دوربین مداربسته، تنظیمات اتومات دوربین مداربسته است. برای جلوگیری از تار شدن اشیا متحرک، تنظیمات نوردهی را از حالت اتومات دربیاورید.

اشیا متحرک در حالت اتومات تنظیمات نوردهی
  • تنظیمات نوردهی دستی 1.2:

یکی از حالت های تنظیم میزان نوردهی تنظیم دستی آن به صورت 1.2 است. با اعمال این تنظیمات بر روی دوربین، تار شدن تصویر تا حد قابل قبولی کاهش پیدا می کند.

اشیا متحرک در حالت 1.25 تنظیمات نوردهی
  • تنظیمات نوردهی دستی 1.5:

در این حالت تنظیمات نوردهی، تصاویر اشیا متحرک واضح تر و با جزئیات بیشتری نمایش داده می شوند. در این حالت نیز ممکن است کمی نویز وجود داشته باشد.

اشیا متحرک در حالت 1.5 تنظیمات نوردهی

کاهش و افزایش زمان نوردهی و تار شدن اشیا متحرک

در قسمت های قبل نیز به این نکته اشاره کردیم که تغییر در میزان نوری که برای ثبت تصویر اولیه پردازش می شود، در تار شدن شدن اشیا متحرک در دوربین مداربسته تاثیرگذار است. هنگامی که زمان نوردهی کاهش پیدا کند، دوربین مداربسته نور کمتری را دریافت و پردازش می کند. در نتیجه تصویر کم نور و تاریک می شود. هنگامی که با کمبود نور در تصویر مواجه باشیم، نویز در تصویر نیز افزایش می یابد که این اتفاق باعث افت کیفیت تصویر می شود.

حال اگر زمان نوردهی افزایش پیدا کند، دوربین مداربسته نور بیشتری را دریافت و پردازش می کند. همچنین تصویر روشن تر و واضح تر شده و نویز در تصویر نیز کاهش می یابد. اما توجه داشته باشید که هنگامی که اشیا در تصویر در حال حرکت هستند، افزایش زمان نوردهی باعث کاهش کیفیت و تار شدن تصویر دوربین مداربسته می شود. همانطور که در قبل نیز اشاره کردیم علت این کاهش کیفیت تغییر مکان نور منعکس شده از سوژه است. با تغییر مکان سوژه، نور منعکس شده نیز در تصویر پخش می شود. پخش شدن نور در نقاط مختلف تصویر دوربین مداربسته باعث تار شدن تصویر دوربین مداربسته می شود.

4.7/5 - (3 امتیاز)