دوربین های مداربسته به منظور حفظ امنیت و نظارت مورد استفاده قرار می گیرند. وجود هر گونه مشکل در سیستم های مداربسته باعث ایجاد خسارت و حتی از دست رفتن اطلاعات می شود. از عیوب دوربین مداربسته می توان به خاموش و روشن شدن، قطع و وصل شدن دوربین، سیاه شدن تصویر و… اشاره کرد. عیب یابی دوربین مداربسته می تواند در زمان ایجاد مشکل و رفع آن بسیار کمک کننده باشد. در این مقاله قصد داریم تا نحوه عیب یابی و تشخیص عیب دوربین مداربسته و راه حل های رفع آن را بررسی کنیم.

عیب یابی دوربین مدار بسته

در عیب یابی دوربین مدار بسته ممکن است به یکی از مشکلات رایج دوربین مداربسته یعنی عدم نمایش تصاویر دوبین برخورد کنید. این اتفاق می تواند به دلیل مشکل در اتصالات و یا منبع تغذیه باشد. برای رفع عیب دوربین مداربسته در این حالت ابتدا اتصالات دوربین را چک کنید. از محکم بودن و اتصال صحیح کابل ها اطمینان حاصل کنید. اگر از سیستم مداربسته آنالوگ استفاده می کنید باید اتصالات کابل کواکسیال و فیش BNC را بررسی کنید. اگر از سیستم های تحت شبکه استفاده می کنید، باید اتصال کابل شبکه، سوئیچ و پورت ها را چک کنید. همچنین منبع تغذیه را نیز بررسی کنید.

توجه داشته باشید اگر از دوربین های بی سیم استفاده می کنید، اتصال مودم به دوربین را نیز چک کنید.

سیاه شدن تصویر دوربین مداربسته

برخی از مواقع ممکن است با سیاه شدن تصویر دوربین مداربسته مواجه شوید. سیاه شدن تصویر دوربین مدار بسته می تواند علت های مختلفی داشته باشد. عامل اصلی ثبت رنگ در تصاویر، نور است. حتی دوربین های مداربسته ای که دارای قابلیت دید در شب هستند، تصاویر را در شب و با استفاده از نور مادون قرمز به صورت سیاه و سفید ثبت می کنند. در نتیجه ممکن است دلیل ایجاد این مشکل نور محیط باشد. در این حالت دوربین مداربسته در حالت دید در شب قرار می گیرد و تصاویر را به صورت سیاه و سفید ثبت می کند. برای رفع این مشکل می توانید نور محیط را بررسی کنید.

علت دیگر این مشکل می تواند در تنظیمات و یا مشکلات فنی دوربین باشد. برای تشخیص عیب دوربین مداربسته در این حالت تنظیمات دوربین را بررسی کنید و مطمئن شوید که دید در شب دوربین در حالت خودکار قرار دارد. همچنین در صورت عدم تغذیه برق کافی دوربین، تصاویر دوربین مداربسته در حالت دید در شب ثبت می شوند. برای رفع این مشکل می توانید دوربین مداربسته را به برق دوربین دیگری که مشکل ندارد متصل کنید. اگر با این کار تصاویر دوربین به صورت رنگی ثبت شوند متوجه می شویم که مشکل از برق دوربین مداربسته است.

تشخیص عیب دوربین مداربسته در dvr

در برخی از موارد ممکن است دوربین مداربسته به درستی کار کرده اما دستگاه DVR قادر به ضبط تصاویر نباشد. همانطور که می دانید ضبط و ذخیره تصاویر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای عیب یابی و تعمیر DVR توصیه می کنیم ابتدا از سالم بودن هارد دیسک اطمینان حاصل کنید. در برخی از موارد ممکن است هارد دیسک به دلایلی مانند نوسان برق دچار خرابی و یا سوختن شده باشد. یکی دیگر از دلایل عدم ضبط تصاویر توسط دستگاه ضبط، پر شدن حافظه هارد دیسک است. البته معمولا تنظیمات دستگاه ها به گونه ای است که با پر شدن حافظه هارد، اطلاعات جدید بر روی اطلاعات قدیمی تر ثبت می شوند. سپس به سراغ کابل های HDMI، VGA و AVI بروید. بررسی کنید که کابل های متصل به دستگاه سالم باشند.

حالت های ضبط گوناگونی در سیستم مداربسته وجود دارد. اگر دستگاه ضبط شما به صورت مداوم تصاویر را ثبت نمی کند، ممکن است تنظیمات ضبط بر روی حالت تشخیص حرکت دوربین مداربسته (Motion Detection) قرار داشته باشد. در این حالت تنها زمانی که در مقابل لنز دوربین حرکتی رخ دهد، دستگاه شروع به ثبت وقایع می کند.

مشکل در تصاویر دید در شب و تشخیص عیب دوربین مداربسته

همانطور که می دانید اغلب سارقان و خرابکاران شب را برای سرقت و ایجاد خرابکاری انتخاب می کنند. به همین دلیل ثبت تصاویر در شب توسط دوربین مداربسته از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر دوربین مداربسته شما تصاویر را در شب به خوبی ثبت نمی کند باید به دنبال یافتن مشکل و راه حل آن باشید. این مشکل ممکن است بر اثر بر هم خوردن تنظیمات دید در شب دوربین و یا مشکل در آداپتور دوربین به وجود بیاید. در برخی از موارد ممکن است به دلیل عدم رعایت فاصله استاندارد آداپتور از دوربین مداربسته در تصاویر ثبت شده توسط دوربین در شب مشکل ایجاد شود. دوربین مداربسته در شب به دلیل روشن شدن ال ای دی های مادون قرمز نیاز به انرژی بیشتری دارد. از تامین برق مورد نیاز دوربین در شب اطمینان حاصل کنید.

راه اندازی مجدد دوربین مداربسته

اگر با مشکلی در دوربین مداربسته مواجه شدید و قادر به تشخیص عیب یابی و رفع آن نبودید می توانید از روش راه اندازی مجدد دوربین مداربسته استفاده کنید. در این حالت می توانید دوربین مداربسته خود را خاموش و روشن کنید. این کار را اصطلاحا ریبوت کردن نیز می نامند. می توانید با ورود به منوی دستگاه و یا قطع و وصل کردن تغذیه، دوربین مداربسته خود را ریبوت کنید.

جهت دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره 88500020-021 تماس بگیرید.

برگرداندن تنظیمات دوربین به حالت ریست فکتوری

می توانید با ورود به منوی دستگاه، تنظیمات دستگاه را به حالت کارخانه و یا ریست فکتوری بازگردانید. در برخی از موارد که دوربین مداربسته با مشکلات نرم افزاری و یا کند شدن مواجه می شود می توان از این روش استفاده کرد. البته قبل از انجام این کار توجه داشته باشید با برگرداندن تنظیمات دوربین به حالت کارخانه تمام اطلاعات و تصاویر دستگاه حذف می شوند.

کلام آخر

دوربین مداربسته نیز همانند سایر لوازم الکترونیکی ممکن است پس از مدتی با مشکلاتی مواجه شود و نیاز به تعمیر داشته باشد. در این مقاله سعی کردیم تا انواع مشکلات رایج دوربین مداربسته را بررسی کرده و شما را با راهکارهای رفع آن آشنا کنیم. توجه داشته باشید که رعایت نکات مهم در نصب و نگهداری دوربین مداربسته می تواند در طول عمر آن نقش بسیاری داشته باشد. همچنین در هنگام خرید سیستم مداربسته از دوربین های مداربسته با برندهای معتبر و شناخته شده استفاده کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)