یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها و سوالات هنگام خرید سیستم‌های مداربسته این است که دوربین مداربسته آنالوگ بهتر است یا تحت شبکه؟ برای پاسخ به این سوال باید تفاوت‌های دوربین آنالوگ و تحت شبکه، کیفیت دوربین و نوع کاربری خود را در نظر بگیرید. اگر شما هم در انتخاب بین دوربین مداربسته آنالوگ یا دیجیتال مردد هستید با ما همراه باشید تا در ادامه به تفاوت‌های این دو سیستم بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

دوربین مداربسته آنالوگ بهتر است یا تحت شبکه؟ برای پاسخ به این سوال باید تفاوت‌های دوربین آنالوگ و IP، کیفیت دوربین و نوع کاربری خود را در نظر بگیرید. اگر شما هم در انتخاب بین دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال مردد هستید با ما همراه باشید تا در ادامه به تفاوت‌های این دو سیستم بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

دوربین آنالوگ چیست؟

دوربین آنالوگ اولین نسل دوربین مداربسته است. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی دوربین‌های آنالوگ قدیمی دیگر قابلیت رفع نیازهای مشتریان را نداشتند. همچنین به دلیل قیمت بالای سیستم‌های تحت شبکه، شرکت‌های تولید کننده به دنبال ابداع دوربین‌هایی با قابلیت بیشتر و قیمت مناسب بودند. سپس نسل پیشرفته‌تر دوربین‌های آنالوگ با نام آنالوگ HD وارد بازار شدند. این تکنولوژی از نسل دوربین‌های آنالوگ است. در سیستم آنالوگ HD ضعف‌ها و کاستی‌های سیستم آنالوگ مشاهده برطرف شده است. همچنین کیفیت تصاویر در دوربین‌های HD بیشتر از دوربین‌های آنالوگ قدیمی است. امروزه سیستم‌های آنالوگ از رده خارج شده و جای خود را به آنالوگ HD داده‌اند. دوربین مداربسته آنالوگ hd به وسیله کابل کواکسیال به دستگاه DVR متصل می‌شود. تصاویر در سیستم آنالوگ توسط دستگاه ضبط DVR ضبط می‌شوند.

دوربین مداربسته دیجیتال

دوربین تحت شبکه را دوربین دیجیتال و IP نیز می‌نامند. این دوربین‌ها در بستر شبکه کار می‌کنند. دستگاه ضبط در سیستم دیجیتال NVR نام دارد. در سیستم تحت شبکه تصاویر توسط دوربین ثبت و پردازش می‌شوند. سپس تصاویر پردازش شده توسط کابل شبکه به دستگاه ضبط NVR منتقل می‌شود. دوربین‌های مداربسته تحت شبکه دارای کیفیت تصاویر بالایی هستند. یکی دیگر از نکات مهم در سیستم‌های IP وجود قابلیت‌ها و امکانات بسیار مانند خواندن پلاک، تشخیص چهره، تشخیص حرکت دوربین مداربسته، تعقیب هوشمند و… است. انواع دوربین تحت شبکه در مدل‌های بولت، اسپید دام، دام و… ساخته می‌شوند.

تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه در نحوه عملکرد

دوربین‌های مداربسته آنالوگ و تحت شبکه دارای انواع مختلفی هستند. این دو نوع سیستم دارای تفاوت‌های مختلفی هستند. مهم‌ترین تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه در نحوه عملکرد با یکدیگر است. نحوه عملکرد دوربین تحت شبکه در بستر شبکه و به وسیله سیگنال‌های دیجیتال است. در سیستم مداربسته تحت شبکه، تصاویر در داخل دوربین پردازش شده و سپس به دستگاه ضبط برای ذخیره ارسال می‌شوند. سیستم آنالوگ تصاویر را به صورت سیگنال‌های آنالوگ منتقل می‌کند. بر خلاف سیستم تحت شبکه در سیستم آنالوگ تصاویر برای پردازش به دستگاه ضبط ارسال می‌شوند. در سیستم دیجیتال انتقال اطلاعات به دلیل پهنای باند بالا با سرعت بیشتری ارسال می‌شوند.

تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال در نصب و کابل کشی

دیگر تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال در کابل‌کشی این سیستم‌ها است. دوربین‌های مداربسته آنالوگ برای اتصال به دستگاه ضبط و مانیتور از کابل کواکسیال استفاده می‌کنند. اما در سیستم دیجیتال برای کابل‌کشی از کابل شبکه استفاده می‌شود. برخی از سیستم‌های مداربسته تحت شبکه دارای قابلیت POE هستند. برق مورد نیاز در این سیستم‌ها بدون نیاز به کابل جداگانه به وسیله کابل شبکه تامین می‌شود. برخی از دوربین‌های مداربسته از نوع بی‌سیم هستند. این دوربین‌ها بدون نیاز به کابل کشی و به وسیله Wifi کار می‌کنند.

در بررسی تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه می‌تان به نصب آن‌ها اشاره کرد. سیستم‌های تحت شبکه دارای پیچدگی بیشتری هستند. در نتیجه نصب دوربین‌های آنالوگ در مقایسه با دوربین‌های دیجیتال بسیار ساده و راحت‌تر است.

تفاوت دوربین IP و HD در کیفیت تصویر

کیفیت تصاویر در دوربین‌های مداربسته دارای اهمیت بسیاری است. دوربین‌های مداربسته آنالوگ دارای کیفیت تصاویر خوب و مطلوبی هستند. دوربین‌های آنالوگ با کیفیت تصاویر مختلفی تولید می‌شوند. حتی برخی از دوربین‌های HD دارای کیفیت تصاویر 4K هستند. با این حال دوربین‌های مداربسته تحت شبکه به دلیل ضبط و انتقال تصاویر به صورت دیجیتال در مقایسه با دوربین‌های آنالوگ دارای تصاویر با کیفیت بالاتری هستند. با استفاده از این دوربین‌ها می‌توان به راحتی جزئیاتی مانند پلاک خودرو، چهره افراد و… را تشخیص داد.

تفاوت قابلیت‌های دوربین آنالوگ و تحت شبکه

دوربین‌های مداربسته تحت شبکه در مقایسه با دوربین‌های آنالوگ از امکانات بیشتر و پیشرفته‌تری برخوردار هستند. به طور کلی سیستم دیجیتال دارای دوربین‌های مداربسته پیشرفته برای کاربری‌های پیشرفته نیز است. سیستم مداربسته تحت شبکه دارای قابلیت‌های مختلفی از جمله خواندن پلاک، تشخیص چهره، شمارش افراد و… هستند. هر چه قابلیت‌های موجود در دوربین مدار بسته بیشتر باشد، قیمت دوربین نیز افزایش پیدا می‌کند. در تفاوت دوربین IP با HD می‌توان به قیمت آن‌ها اشاره کرد. همانطور که گفته شد دوربین‌های تحت شبکه از تکنولوژی‌های بیشتری برخوردار هستند، به همین دلیل قیمت دوربین IP نیز بالاتر از دوربین‌های آنالوگ است.

مزایا و معایب دوربین تحت شبکه

مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه

  • کیفیت تصاویر بالا
  • پشتیبانی از قابلیت POE و قابلیت بی سیم در برخی از دوربین‌ها
  • پشتیبانی از انواع قابلیت‌های هوشمند
  • امکان استفاده از سوئیچ برای کابل کشی کمتر

معایب دوربین مداربسته تحت شبکه

  • قیمت بالا
  • پیچیدگی در نصب
  • نیاز به پهنای باند بیشتر

مزایا و معایب دوربین آنالوگ

مزایای دوربین مداربسته آنالوگ

  • نصب ساده و راحت‌تر
  • قیمت مناسب
  • نیاز به پهنای باند کم‌تر
  • کیفیت تصاویر مطلوب

معایب دوربین مداربسته آنالوگ

  • محدودیت در پشتیبانی از قابلیت‌های پیشرفته
  • عدم استفاده در کابل کشی‌های طولانی
  • نویز پذیری

دوربین مداربسته آنالوگ بخریم یا دیجیتال؟

پاسخ به این سوال که دوربین آنالوگ بهتر است یا دیجیتال و کدام یک را بخریم باید گفت این موضوع بستگی به نوع کاربرد و نیازهای کاربر دارد. برخی از دوربین‌های مداربسته تحت شبکه دارای قابلیت‌هایی مانند تشخیص چهره، تشخیص نفوذ، شمارش افراد و… هستند. این دوربین‌ها از قیمت بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل اغلب دوربین‌های تحت شبکه با قابلیت‌های پیشرفته در کاربری‌های پیشرفته و خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند. در نتیجه استفاده از این دوربین‌ها برای کاربری‌های ساده‌تر مانند منازل به صرفه نیست.

اگر پروژه به گونه‌ای است که نیاز به کابل کشی‌های طولانی دارید، توصیه می‌شود از سیستم‌های تحت شبکه استفاده کنید. کابل‌های کواکسیال دارای نویزپذیری هستند. استفاده از سیستم مداربسته آنالوگ در مسافت‌های طولانی باعث افت کیفیت تصاویر و ایجاد نویز می‌شود. کابل کشی‌های طولانی در دوربین‌های آنالوگ علاوه بر افت کیفیت، دارای هزینه‌های بالایی نیز هستند. کابل‌های شبکه در مقابل نویز مقاوم هستند و کم‌ترین تاثیرپذیری را دارند. در سیستم‌های تحت شبکه برای اتصال دوربین و دستگاه می‌توان از سوئیچ استفاده کرد. با استفاده از سوئیچ می‌توان چندین دوربین را به وسیله کابل شبکه به دستگاه ضبط متصل کرد. در سیستم‌های تحت شبکه می توان از فیبر نوری و آنتن رادیویی نیز استفاده کرد. به دلیل حذف سیستم‌های تقویت کننده، استفاده از این روش‌ها باعث کاهش هزینه می‌شود.

بنابراین به طور کلی در انتخاب دوربین آنالوگ و تحت شبکه باید به نیازها، بودجه و نوع کاربری خود توجه کنید. برای مشاوره رایگان قبل از خرید می‌توانید با شماره 88500020-021 تماس بگیرید.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
4.7/5 - (3 امتیاز)