فلیکر یکی از مشکلات مربوط به تصویر دوربین مداربسته است. فلیکر باعث لرزش و سوسو زدن تصویر در سیستم مدار بسته می شود. مشکلات در تصویر دوربین، افت کیفیت تصویر را نیز به همراه دارند. ایجاد flicker در دوربین مدار بسته دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم. همچنین قصد داریم تا شما را با روش های رفع فلیکر در دوربین مداربسته و قابلیت Anti flicker نیز آشنا کنیم.
در این مقاله می خوانید:
فلیکر چیست؟
همانطور که گفته شد فلیکر باعث ایجاد مشکل و افت کیفیت در تصاویر دوربین مداربسته می شود. در نتیجه یکی از مشکلات تصویر دوربین مداربسته فلیکر است. فلیکر همان چشمک زدن، سوسو زدن و لرزش در تصاویر دوربین مداربسته است. دوربین های مدار بسته به منظور ایجاد امنیت، جلوگیری از سرقت، جرم و نظارت بیشتر در محیط نصب می شوند. از این رو یکی از مهم ترین قسمت ها در سیستم مداربسته کیفیت و وضوح تصاویر دوربین است. فلیکر در دوربین باعث از دست رفتن بخشی از تصاویر و افت کیفیت تصاویر می شود. بنابراین باید از ایجاد فلیکر جلوگیری کنید.
دلیل فلیکر در دوربین مداربسته چیست؟
فلیکر در دوربین های عکاسی و دوربین های مداربسته باعث ایجاد مشکل در تصاویر می شود. اغلب مشکل لرزش و سوسو زدن تصاویر در دوربین مداربسته به دلیل مشکلات مربوط به نور و برق ایجاد می شود. به طور مثال در صورتی که انرژی جریان برق دوربین مداربسته کافی نباشد، باعث سو سو زدن تصویر در دوربین مداربسته می شود. در نتیجه یکی از مهم ترین عوامل برای جلوگیری از مشکلات تصویر دوربین مداربسته، تامین برق و انرژی مورد نیاز دوربین است.
در بسیاری از کشورها، شبکه برق از فرکانس AC با مقدار 50 یا 60 هرتز استفاده می کند. لامپ های الکتریکی سنتی نیز بر اساس این فرکانس کار می کنند. این لامپ ها با سرعت بالا روشن و خاموش می شوند و در نتیجه فلیکر در تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته ایجاد می شود. با توجه به تطابق نامناسب بین فرکانس سیستم روشنایی شبکه برق و سیستم تصویربرداری دوربین مداربسته، فلیکر در دوربین مداربسته ایجاد می شود. سرعت شاتر دوربین مداربسته نیز می تواند عاملی در ایجاد فلیکر باشد. اگر سرعت شاتر دوربین با فرکانس روشنایی محیط هماهنگ نشود، فلیکر در تصاویر ضبط شده ظاهر خواهد شد.
عامل دیگر در ایجاد flicker، نور محیط است. نور محیطی که بر دوربین مداربسته تأثیر می گذارد نیز می تواند عاملی در ایجاد فلیکر باشد. به طور مثال در صورت استفاده از منابع نوری ناپایدار و نامناسب مانند لامپ های فلورسنت، ممکن است باعث ایجاد فلیکر در دوربین مداربسته شود.
Anti Flicker چیست؟
Anti Flicker در دوربین های مداربسته یک ویژگی است که برای کاهش یا حذف فلیکر در تصاویر ضبط شده توسط دوربین استفاده می شود. این ویژگی به صورت خودکار تنظیم می شود و با تطابق بین سیستم روشنایی دوربین و فرکانس نور محیط، فلیکر را به حداقل ممکن می رساند.
زمانی که Anti Flicker فعال است، دوربین مداربسته با استفاده از سیستم تشخیص فرکانس روشنایی، سرعت شاتر خود را هماهنگ می کند تا با فرکانس نور محیط سازگاری داشته باشد. به عبارت دیگر، دوربین مداربسته در هر فریم از تصویر، در زمانی که نور وجود دارد، شاتر را باز و زمانی که نور وجود ندارد، شاتر را می بندد. این هماهنگی با فرکانس نور محیط، فلیکر را به حداقل می رساند و تصاویری با کیفیت و بدون لرزش و سوسو زدن را ثبت می کند. استفاده از ویژگی Anti Flicker در دوربین های مداربسته به معنی حذف کامل فلیکر نیست، اما این قابلیت باعث کاهش قابل توجه flicker در تصاویر می شود. این ویژگی معمولاً در دوربین های مداربسته با کیفیت بالا و پیشرفته تر استفاده می شود. قابلیت Anti Flicker به کاربر این امکان را می دهد تا تصاویر با کیفیت و بدون فلیکر را ضبط و مشاهده کند.
سرعت شاتر دوربین مداربسته چیست؟
در قسمت قبل اشاره کردیم یکی از عوامل ایجاد فلیکر در دوربین مداربسته، سرعت شاتر دوربین مداربسته است. سرعت شاتر در دوربین مداربسته چیست؟ تصاویر با استفاده از نور تشکیل می شوند. شاتر اجازه تابیدن نور به حسگر دوربین برای تشکیل تصویر را می دهد. مدت زمانی که شاتر اجازه عبور نور به حسگر را می دهد و یا به عبارت دیگر مدت زمان تشکیل تصویر در دوربین مداربسته را سرعت شاتر دوربین مداربسته می نامند.
علت قطع و وصل شدن تصویر دوربین مداربسته
در برخی از مواقع ممکن است با مشکل قطع و وصل شدن تصویر دوربین مداربسته مواجه شوید. علت قطع و وصل شدن تصویر دوربین مداربسته چیست؟ قطع شدن تصویر در سیستم مدار بسته می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از دلایل این مشکل می توان به اشکال و خرابی در منبع تغذیه یا آداپتور، اتصالات نادرست دوربین و ایجاد مشکل و خرابی در دوربین مدار بسته اشاره کرد. در سیستم های تحت شبکه اتصالات بین سوئیچ و کابل شبکه را برسی کنید. اگر اتصالات به درستی انجام شده بود به سراغ منبع تغذیه و دوربین مداربسته بروید.
در سیستم مداربسته آنالوگ نیز اتصالات مربوط به فیش bnc و کابل کواکسیال را بررسی کنید. ممکن است علت قطع و وصل شدن تصویر، قطعی و یا شل بودن اتصالات دوربین مداربسته باشد. اگر از نحوه صحیح اتصالات دوربین مدار بسته اطمینان حاصل کردید به سراغ تست منبع تغذیه و دوربین مداربسته بروید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم فلیکر و anti flicker را بررسی کنیم. حال با شناخت عوامل ایجاد کننده فلیکر در دوربین مداربسته می توانید از ایجاد این مشکل جلوگیری کنید. همچنین برای کاهش فلیکر در تصاویر دوربین مداربسته، می توان از روش هایی مانند تنظیم سرعت شاتر، استفاده از منابع روشنایی پایدار (مثل لامپ های LED)، و تنظیم نور محیطی مناسب استفاده کرد. همچنین، در صورت لزوم، می توان با تولید کننده یا تأمین کننده دوربین مداربسته خود در ارتباط بوده و مشکل را مطرح کرد تا راهنمایی و راه حل مناسب دریافت کنید.
سلام کدام مدل دوربین های داهوا آنتی فلیکر رو ساپورت میکنند
با سلام و درود
سری Pro: بسیاری از دوربینهای سری پرو داهوا (مانند دوربینهای HDCVI، IP) ویژگیهای پیشرفتهای از جمله همین ویژگی مانند IPC-HDW4631C-A
سری Ultra: اینها دوربینهای سطح بالایی هستند که دارای ویژگیهای جامع برای نظارت حرفهای، در بسیاری از آنها آنتی فلیکر پشتیبانی میشه مانند DH-IPC-HDBW5830E-Z5E
سری Lite: برخی از مدلهای این سری ممکن است دارای ضد سوسو زدن باشن، اما در مدلهای میانرده تا رده بالا رایجتر هستش. مانند HAC-HFW1200R
برای خرید میتونین با کارشناس مشورت کنید تا در مورد مشخصات دوربین انتخابی، شما رو راهنمایی کنن
سلام
متأسفانه این آنتی فلیکر رو اگر بالا ببریم سفیدی زیاد میشه و اگر کم کنیم پر پر شدن تصویر زیاد میشه
کلا برای طلا فروشی ها نمیدونم باید چیکار کرد کلافه شدم
سلام وقت بخیر
میتوانید از دوربینهای مداربسته دارای قابلیت WDR که با لوکس نوری کمی کار میکنند استفاده کنید.