تقریبا تمام دوربین های مداربسته امروزی مجهز به چراغ های LED هستند. این دوربین ها را دوربین مداربسته دید در شب یا دوربین مداربسته چراغ دار نیز می نامند. چراغ های دوربین مداربسته باعث می شود تا تصاویر در شب نیز با کیفیت و وضوح مناسب ثبت شوند. برخی از دوربین های مداربسته دید در شب دارای نور مادون قرمز و برخی دیگر دارای نور مرئی هستند. دوربین مداربسته با نور سفید دارای انواع و مدل های مختلفی است. در ادامه قصد داریم تا دوربین های مداربسته چراغ دار را بررسی کنیم.
در این مقاله می خوانید:
- انواع دوربین مداربسته چراغ دار
- کاربرد دوربین مداربسته چراغ دار
- تفاوت دوربین مداربسته چراغ دار و مادون قرمز
- مزایا و معایب دوربین های دارای نور سفید
انواع دوربین مداربسته چراغ دار
دوربین های مداربسته ای که دارای نور مادون قرمز هستند از نور نامرئی برای ایجاد تشکیل در شب استفاده می کنند. اما ممکن است با برخی از دوربین های مداربسته برخورد کرده باشید که در شب نور سفیدی را از خود منتشر می کنند. این نور در دوربین های مداربسته باعث می شود تا محیط روشن شود و نور کافی برای ایجاد تصویر داشته باشیم. از این دوربین ها می توان در محیط های تاریک استفاده کرد. در ادامه انواع دوربین مداربسته چراغ دار را معرفی می کنیم.
دوربین مداربسته Spotlight
یکی از انواع دوربین مداربسته دارای نورافکن یا چراغ، دوربین Spotlight است. چراغ های این دوربین در روز و یا در صورت وجود نور کافی در محیط خاموش هستند. زمانی که محیط تاریک و کم نور شود، چراغ های دوربین Spotlight روشن شده و نور محیط را برای تصویر برداری تامین می کنند. چراغ های این دوربین از نوع متحرک هستند. هنگامی که در محیط دمای مشکوک و یا حرکتی توسط چراغ ها حس شود، دوربین مداربسته شروع به ثبت تصاویر می کند. نورافکن در دوربین مداربسته اسپات لایت قابلیت تنظیم به صورت دستی را نیز دارد. به عبارتی چراغ ها را می توانید به صورت دستی خاموش کنید و یا مشخص کنید که چراغ ها چه زمانی روشن و چه زمانی خاموش شوند.
دوربین مداربسته چراغ دار ColorVU
دوربین های مداربسته ColorVU قادر به تامین نور محیط در شب و تاریکی به منظور ثبت تصاویر رنگی هستند. در نتیجه ثبت تصاویر در شب در این دوربین ها به صورت رنگی است و تصاویر در شب با همان کیفیت روز ثبت می شوند. این دوربین قادر به ایجاد تعادل در روشنایی است. برای ضبط تصاویر در دوربین مداربسته ColorVU نیاز به دستگاه ضبط DVR توربو AcuSense دارید. دوربین های مداربسته کالر ویو دارای لنزهای پیشرفته و سنسورهایی با حساسیت بالا نسبت به نور هستند. از این دوربین ها می توان در کاربری هایی مانند پارکینگ، فروشگاه ها، کارخانه و… استفاده کرد.
دوربین مداربسته دارای چراغ Warmlight
دوربین های مداربسته Warmlight از ال ای دی های Ultra-bright array استفاده می کنند. نور محیط در سایر دوربین ها به وسیله فیلتر IR-Cut تنظیم می شود اما این دوربین به وسیله سنسورهای موجود در خود نور محیط را تنظیم می کند. تصاویر دوربین مداربسته وارم لایت نسبت به سایر دوربین های مداربسته دید در شب از کیفیت و وضوح بیشتری برخوردار است. یکی از معایب استفاده از دوربین مداربسته Warmlight جلب توجه کردن آن به وسیله نور زیاد است. در نتیجه در کاربری هایی که به دنبال دیده نشدن دوربین مداربسته هستند نمی توان از این دوربین استفاده کرد.
کاربرد دوربین مداربسته چراغ دار
همانطور که می دانید تصویر در دوربین مداربسته به وسیله نور تشکیل می شود. در روز نور محیط توسط خورشید و یا چراغ تامین می شود. اما در شب یا در محیط های تاریک دوربین مداربسته بدون وجود نور نمی تواند تصاویر را ثبت کند. به همین منظور تولید کنندگان سیستم های مداربسته به منظور تامین نور مورد نیاز برای ثبت تصویر در داخل دوربین ها از چراغ استفاده کردند. دوربین های مداربسته چراغ دار با استفاده از نور مرئی چراغ های داخل دوربین نور محیط را تامین می کنند. در نتیجه با استفاده از این دوربین ها می توان تصاویر را در محیط های تاریک با جزئیات و وضوح مطلوب ثبت کرد. به طور کلی کاربرد این دوربین ها در محیط های تاریک و کاربری هایی که تصاویر در شب نیز همانند روز دارای اهمیت است.
توجه داشته باشید که اغلب از دوربین مدار بسته چراغ دار در محیط های خارجی استفاده می شود. در محیط های بیرونی به دلیل احتمال شرایط جوی نامساعد مانند باران، برف، گرد و غبار و… توصیه می شود کابل و تجهیزات دوربین مداربسته را در داخل رک و جعبه های ضد آب قرار دهید. این کار باعث جلوگیری از آسیب دیدن و به سرقت رفتن کابل و تجهیزات دوربین می شود.
تفاوت دوربین مداربسته چراغ دار و مادون قرمز
در قسمت های قبل به این مورد اشاره کردیم که برخی از دوربین های دید در شب دارای نور مرئی و برخی دیگر دارای نور نامرئی هستند. دوربین مدار بسته چراغ دار با استفاده از نور سفید محیط را روشن کرده تا تصاویر ثبت شوند. نورهای سفید قسمتی از طیف الکترومغناطیسی هستند که توسط چشم انسان قابل مشاهده است. نور سفید با استفاده از ترکیب نور با طول موج 400-700 نانومتر تشکیل می شود. از نور سفید در سیستم مداربسته، روشنایی خیابان ها و… استفاده می شود.
در مقابل نور مادون قرمز یک نور نامرئی است که تنها در دوربین های مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد. چشم انسان قادر به مشاهده نور این ال ای دی ها نیست.
مزایا و معایب دوربین های دارای نور سفید
مزایا دوربین مدار بسته با نور سفید عبارت است از:
- ثبت و نمایش تصاویر با کیفیت و وضوح مطلوب در شب
- اغلب سارقین و خرابکاران با مشاهده نور این دوربین ها از اقدام خود منصرف می شوند.
- این دوربین ها در مقایسه با دوربین های دیگر نور بیشتری در محیط ایجاد می کنند.
معایب دوربین مدار بسته با نور سفید عبارت است از:
- تنها مشکل این دوربین ها همان مرئی بودن نور آن ها و جلب توجهشان است. در پروژه های حساس و امنیتی که جلب توجه کردن دوربین یک نکته منفی است، نمی توان از دوربین مداربسته چراغ دار استفاده کرد.
ثبت ديدگاه