نصب دوربین مداربسته در محیطهای داخلی و خارجی بیمارستان به کنترل دقیق محیط، جلوگیری از دعواها، حوادث و… کمک میکند. دوربین مداربسته بیمارستان چه ویژگیهایی دارد؟ در کدام مناطق بیمارستان میتوانیم دوربین نصب کنیم؟ برای اطلاعات بیشتر درباره دوربین مداربسته در بیمارستانها و مراکز درمانی با ما همراه باشید.
در این مقاله میخوانید:
ویژگیهای دوربین مداربسته بیمارستان
دوربین مداربسته بیمارستان همانند سایر پروژهها باید متناسب با محل نصب آن انتخاب شود. برای انتخاب دوربین برای بیمارستان میتوانید از سیستمهای آنالوگ و تحت شبکه استفاده کنید. سیستم مداربسته تحت شبکه دارای کیفیت تصویر بالاتر و قابلیتهای هوشمند بیشتری است. برخی از بیمارستانها هنوز از سیستمهای مداربسته آنالوگ قدیمی استفاده میکنند. سیستمهای مداربسته آنالوگ قدیمی از کیفیت تصویر و امکانات پایینی برخوردار بودند. با جایگزین کردن سیستم مداربسته آنالوگ HD یا تحت شبکه میتوانید از امکانات بسیاری برخوردار شوید. برای نصب دوربین در بیمارستان از دوربین مدار بسته با کیفیت و برندهای معتبر استفاده کنید. برند داهوا یکی از برندهای معتبر در زمینه تولید سیستمهای مداربسته است. با انتخاب دوربین مداربسته داهوا میتوانید از یک سیستم مداربسته با کیفیت بالا استفاده کنید.
برای ذخیره اطلاعات دوربین مداربسته به هارد دستگاه ضبط توجه کنید. تصاویر در بیمارستانها به صورت شبانه روزی و 24 ساعته ضبط میشوند. هر دستگاه ضبط قابلیت پشتیبانی از یک یا چند هارد با ظرفیت مشخص را دارد. این ویژگی در دستگاه ضبط باید با توجه به عواملی مانند تعداد دوربینها، کیفیت تصویر دوربینها و فرمتهای فشرده سازی تصویر انتخاب شوند. به طور کلی معمولا تصاویر دوربین مداربسته بیمارستانها برای مدت زمان 30 روزه در حافظه دستگاه ذخیره میشوند.
محل نصب دوربین مدار بسته در بیمارستان
دوربینهای مداربسته در نقاط مختلفی از بیمارستان نصب میشوند. به طور کلی دوربینهای مداربسته در بیمارستان به منظور حفظ امنیت، نظارت بر پرسنل، جلوگیری از حوادث و… نصب میشوند. از مهمترین و رایجترین نقاط نصب دوربین مدار بسته در بیمارستان عبارتند از:
محل نگهداری داروها: نصب دوربین مداربسته در محل نگهداری داروها باعث محافظت و جلوگیری از به سرقت رفتن داروها، مواد مخدر مانند متادون و… میشود.
داروخانهها: داروخانهها نیز همانند محیطهای نگهداری دارو در بیمارستانها دارای اهمیت هستند. برای کنترل ورود و خروج داروها و نظارت بر پرسنل، داروخانهها نیز مجهز به دوربین مداربسته هستند.
اتاق نوزادان: اتاق نوزادان یکی دیگر از محیطهای حساس در بیمارستانها است. بیمارستانها برای حفاظت از نوزادان و جلوگیری از دزدیده شدن یا جا به جایی نوزاد از دوربین مداربسته در اتاق نگهداری نوزادان استفاده میکنند.
محیطهای پر تردد: ورودیهای بیمارستان، بخشها، پارکینگ، سالن انتظار و راهروها از محیطهای پر تردد در بیمارستان هستند. نصب دوربین مدار بسته در محیطهای پرتردد بیمارستان رایج است.
پذیرش بیمارستان: پذیرش بیمارستان محل حضور افراد مختلف است. نظارت بر فعالیتهای این بخش توسط دوربین مداربسته بیمارستان انجام میشود.
قیمت دوربین مداربسته بیمارستان
قیمت سیستمهای مداربسته با توجه به عوامل مختلفی تعیین میشود. برای تعیین قیمت دوربین مداربسته بیمارستان نیز عواملی مانند برند، کیفیت تصویر، نوع دوربین، تکنولوژی و قابلیتهای آن تاثیرگذار هستند. دوربینهای تحت شبکه در مقایسه با دوربینهای آنالوگ از قیمت بالاتری برخوردار هستند. همچنین هر چه قابلیتهای دوربین افزایش پیدا کند، قیمت آن نیز بالاتر میرود. در ادامه لیستی از قیمت انواع دوربین مداربسته داهوا را میتوانید مشاهده کنید.
مزایای نصب دوربین در مراکز درمانی
نصب دوربین مداربسته در بیمارستان مانند سایر محیطها دارای مزایای بسیاری است. در ادامه به بررسی مزایای نصب دوربین مداربسته در مراکز درمانی و بیمارستانها میپردازیم.
ایجاد امنیت: بیمارستانها از جمله محیطهایی با حساسیت بالا هستند. گاهی ممکن است به دلیل شرایط بیماران و همراهان آنها، اتفاقات و حوادث غیر قابل پیش بینی رخ دهد. با استفاده از دوربین مداربسته میتوان از بروز خشونت و اتفاقات پیش بینی نشده جلوگیری کرد.
نظارت بر عملکرد پرسنل: یکی دیگر از مزایای نصب دوربین مداربسته بیمارستان، نظارت بر عملکرد پرسنل است. با نظارت بیشتر بر عملکرد کارکنان میتوان به افزایش بهرهوری آنان نیز کمک کرد.
ثبت وقایع: با ثبت وقایع توسط دوربین مداربسته میتوان از برخی سوء رفتارها جلوگیری کرد. همچنین ممکن است برخی از افراد مدعی شوند که تجهیزات بیمارستان و یا خطای پزشکان موجب حادثه شده است. در این شرایط با بازبینی تصاویر دوربین مداربسته میتوانید از جزئیات وقایع مطلع شوید.
نحوه نظارت بر دوربینهای بیمارستان
بیمارستانها از پروژههای بزرگ سیستمهای امنیتی به شمار میآیند. کنترل تصاویر همهی دوربینهای مداربسته بیمارستان توسط یک نفر، کاری غیر ممکن است. نظارت بر تصاویر دوربینهای مداربسته در بیمارستانها نیاز به کنترل دقیقتری دارد. نظارت بر دوربین مداربسته در این محیطها معمولا توسط اتاق مانیتورینگ انجام میشود. در پروژههای بزرگ مانند بیمارستان، همهی تجهیزات ضبط و نمایش تصاویر دوربین در یک اتاق مجهز قرار دارد. این اتاق را اتاق مانیتورینگ مینامند. نظارت بر تصاویر دوربین مداربسته در اتاق مانیتورینگ، توسط اپراتورها انجام میشود. تنظیمات دوربینها، نظارت بر وقایع مشکوک، کنترل تصاویر و… توسط اپراتورهای اتاق مانیتورینگ انجام میشود.
قوانین نصب دوربین در بیمارستان
قوانین نصب دوربین مداربسته در بیمارستان مانند محیطهای دیگر به حفظ حریم شخصی افراد تاکید دارد. نصب دوربین باید به گونهای باشد که حریم شخصی بیماران حفظ شود. اتاق بیماران جزو حریم شخصی است. به همین دلیل نصب دوربین مداربسته در اتاقهای بیماران ممنوع است. این قانون یک قانون بین المللی است که باید در همهی کشورها رعایت شود. این موضوع برای حفظ آرامش و امنیت خاطر بیماران است. با توجه به این مسئله به غیر از اتاق بیماران، تقریبا همهی نقاط بیمارستان باید به دوربین مداربسته مجهز باشند.
نکته دیگری که درباره قوانین نصب دوربین مداربسته بیمارستان وجود دارد، حفظ اطلاعات و تصاویر است. مشاهده و نمایش تصاویر و اطلاعات دوربین مداربسته توسط عموم افراد ممنوع است. دسترسی به تصاویر دوربین مداربسته در بیمارستانها محدود به افراد خاصی است. این نکته برای جلوگیری از سوءاستفاده و حفظ حریم شخصی انجام میشود.
یکپارچه سازی سیستم در بیمارستان
سیستمهای امنیتی موجود در بیمارستان، فقط به سیستم مداربسته محدود نمیشوند. بیمارستانها از سیستمهای ضد حریق، دزدگیر و… نیز استفاده میکنند. یکپارچه سازی یا ادغام همهی این سیستمها در بیمارستانها رایج نیست. کمتر بیمارستانی نسبت به یکپارچه سازی همهی این سیستمها اقدام میکند. برخی از قسمتها مانند مدیریت بخش نوزادان و تماس با پرستاران از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل در برخی از بیمارستانها، سیستم مداربسته با سیستمهای بخش نوزادان و تماس با پرستاران یکپارچه میشود.
مطالب پیشنهادی مخاطبین
ثبت ديدگاه