کاربری‌های مختلف برای ایجاد امنیت و نظارت از انواع دوربین مداربسته استفاده می‌کنند. آیا نصب دوربین مداربسته جرم است؟ قوانین نصب دوربین مداربسته چیست؟ در ادامه به بررسی قوانین نصب دوربین مدار بسته در مکان‌های مختلف مانند ادارات، آپارتمان، کوچه، محیط‌های عمومی و … می‌پردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

آیا نصب دوربین مداربسته جرم است؟

به طور کلی نصب دوربین مداربسته جرم نیست. بلکه نصب سیستم مداربسته به دلیل ایجاد امنیت و نظارت نقش مثبتی دارد. نکته‌ای که وجود دارد این است که نصب دوربین مداربسته در اماکن مختلف دارای قوانین مخصوص به خود است. همانطور که نصب دوربین مداربسته یک اقدام پیشگیرانه از جرم و جنایت است، در برخی از شرایط، استفاده از تصاویر دوربین مداربسته می‌تواند جرم محسوب شود.

همه‌ی افراد با رعایت برخی نکات می‌توانند نسبت به نصب دوربین‌های مداربسته اقدام کنند. به طور مثال نصب و راه اندازی دوربین مداربسته در محیط‌های مختلف باید با اطلاع رسانی به سایر افراد حاضر در محیط انجام شود. البته توجه داشته باشید نصب دوربین مداربسته در برخی از محیط‌ها مانند منطقه‌های نظامی ممنوع است. توصیه می‌کنیم قبل از خرید و نصب دوربین با قوانین نصب دوربین مداربسته در کاربری‌های مختلف آشنا شوید. همچنین برای مشاوره و خرید دوربین مداربسته داهوا می‌توانید با شماره 88500020-021 تماس بگیرید. 

قوانین نصب دوربین مدار بسته در کوچه

همانطور که می‌دانید محیط‌هایی مانند کوچه و خیابان جزو اماکن عمومی محسوب می‌شوند. به طور کلی نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی نیز ممنوعیتی ندارد. اما قوانین نصب دوربین مدار بسته در کوچه و دیگر اماکن عمومی کمی متفاوت است. برای نصب دوربین در کوچه، ساکنین آن کوچه باید از وجود دوربین مداربسته مطلع باشند. همچنین باید به تمام افرادی که از آن کوچه عبور می‌کنند نیز اطلاع رسانی شود. اما این اطلاع رسانی چگونه است؟ حتما تا به حال در بسیاری از مکان‌های عمومی با تابلوهای مربوط به نصب دوربین مداربسته مواجه شده‌اید. در این مواقع برای اطلاع رسانی به افراد باید از این تابلوهای شماتیک مخصوص دوربین مدار بسته استفاده کنید. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که نصب دوربین مداربسته باید به گونه‌ای باشد که به دیگر ساختمان‌ها و حریم خصوصی افراد دید نداشته باشد.

تابلو نصب دوربین مداربسته

قانون نصب دوربین مداربسته در ادارات

امروزه تقریبا همه‌ی شرکت‌ها و محیط‌های کاری مجهز ه دوربین مداربسته هستند. از دوربین مداربسته در محیط‌های اداری به منظور نظارت بر کارکرد کارکنان، حفظ امنیت، رعایت قوانین، جلوگیری از سوء رفتار و… استفاده می‌شود. قانون نصب دوربین مداربسته در ادارات دولتی و خصوصی می‌گوید نه تنها نصب دوربین منعی ندارد بلکه دارای نقش مثبتی است. با این حال ممکن است باعث ایجاد برخی نگرانی‌ها و حساسیت‌ها شود. برای جلوگیری از این اتفاق و حفظ حریم شخصی افراد چند قانون برای نصب دوربین در محل کار وجود دارد. با رعایت قانون نصب دوربین در اتاق کارمندان و محل کار می‌توانید به راحتی بر محیط و عملکرد کارکنان نظارت داشته باشید. قوانین نصب دوربین مداربسته در محل کار عبارتند از:

  • کارفرما باید کارکنان را از وجود دوربین مداربسته در محیط مطلع کند.
  • حقوق و حریم شخصی کارکنان باید حفظ شود.
  • افراد ملزم به عدم استفاده از اطلاعات خصوصی کارکنان هستند.
  • در صورت امکان برای جلوگیری از حواشی و حساسیت‌ها بهتر است، دلیل نصب دوربین مداربسته اعلام شود.
  • مشخص کردن محوطه تحت پوشش دوربین مداربسته
  • اطلاع کارکنان از نحوه استفاده از تصاویر دوربین برای جلوگیری از نگرانی‌ها
  • نصب دوربین مدار بسته در محیط‌هایی مانند سرویس بهداشتی و رختکن ممنوع است.

قوانین نصب دوربین مداربسته در آپارتمان

آپارتمان‌ها شامل فضاهای عمومی و خصوصی هستند. برای نصب دوربین در آپارتمان باید قوانین نصب دوربین مداربسته در آپارتمان را رعایت کنید. اگر قصد نصب دوربین مداربسته در محیط‌های عمومی آپارتمان مانند پارکینگ، حیاط، لابی و… را دارید، باید به آیین نامه نصب دوربین در آپارتمان توجه کنید. برای جلوگیری از شکایت نصب دوربین در مشاعات، نیاز به رضایت و تایید کتبی تمام ساکنین آپارتمان دارید. در برخی از موارد ممکن است با مخالفت با نصب دوربین مدار بسته در آپارتمان توسط یک یا چند نفر از ساکنین مواجه شوید. در این شرایط باید برای نصب دوربین مداربسته اقدام به کسب مجوز کتبی کنید. توجه داشته باشید که محل نصب دوربین مداربسته در آپارتمان نیز باید به گونه‌ای باشد که به محیط‌های شخصی و خصوصی افراد دید نداشته باشد.

نصب دوربین مداربسته در محیط‌های شخصی و خصوصی از حساسیت بیشتری برخوردار است. معمولا نصب دوربین در محیط‌های شخصی مانند منازل نیاز به دریافت مجوز رسمی دارد. قانون نصب دوربین در منزل به این صورت است که برای نصب دوربین در داخل منزل باید تمام اعضای خانواده از آن مطلع بوده و رضایت داشته باشند. همچنین این اطلاع رسانی هنگام حضور سایر افراد در خانه مانند میهمانان نیز باید انجام شود.

قانون نصب دوربین در بیمارستان

همه‌ی بیمارستان‌ها ملزم به نصب دوربین مداربسته هستند. محل نگهداری دارو‌ها، بخش نوزادان، اتاق زایمان، اتاق عمل، ورودی‌های بیمارستان، پارکینگ و راهروها از جمله محیط‌های نصب دوربین مداربسته در بیمارستان است. دوربین مدار بسته در بیمارستان به منظور ثبت وقایع، جلوگیری از تخلف، نظارت بر جراحی‌ها و عملکرد پزشکان انجام می‌شود. قانون نصب دوربین در بیمارستان به رعایت حفظ حریم خصوصی بیماران تاکید دارد. نصب دوربین مدار بسته در اتاق بیماران ممنوع است. اتاق بیماران یکی از نقاط خصوصی محسوب می‌شود. به همین دلیل برای حفظ حریم شخصی بیمار، اجازه نصب دوربین در اتاق بیماران داده نمی‌شود. همچنین همه‌ی تصاویر ثبت شده در بیمارستان با رعایت حقوق بیمار و پزشک حفظ می‌شوند.

قانون نصب دوربین در کلاس درس

قوانین نصب دوربین مداربسته در مراکز آموزشی چگونه است؟ مدارس و آموزشگاه‌ها یکی دیگر از محیط‌هایی هستند که نصب دوربین مدار بسته در آن‌ها رایج است. دوربین مدار بسته در مدارس را می‌توانید در راهروها، حیاط مدرسه و مقابل درب‌های ورود و خروج نصب کنید. قانون نصب دوربین در کلاس درس متفاوت است. در واقع نصب دوربین مدار بسته در کلاس‌ها و سرویس‌های بهداشتی ممنوع است. دوربین در مدارس با هدف محافظت از اموال مدرسه، امنیت دانش آموزان، جلوگیری از جرایم، کنترل ورود و خروج و امنیت بیشتر نصب می‌شود.

قوانین دوربین مخفی

وسایلی مانند دوربین مخفی، دستگاه شنود و… از جمله تجهیزات جاسوسی محسوب می‌شوند. به همین دلیل قوانین درباره نصب دوربین مخفی با دوربین‌های مدار بسته معمولی کاملا متفاوت است. برای نصب دوربین مخفی باید مجوزهای لازم را دریافت کنید. به طور کلی نصب دوربین مخفی بدون مجوز جرم است و شخص خاطی شامل مجازات نصب دوربین مداربسته مخفی می‌شود. همچنین در چنین شرایطی مدارک دوربین مخفی قابل استناد نیست. بنابراین اگر قصد نصب دوربین مخفی را دارید باید نسبت به اخذ مجوز از مراجع مربوطه اقدام کنید. برای دریافت مجوز نیز به دلیل موجه و منطقی برای نصب دوربین مخفی نیاز است.

قوانین بازبینی دوربین مداربسته

یکی از نکات مهم در دوربین‌های مداربسته بازبینی فیلم‌های دوربین مداربسته است. هنگامی که جرم و یا حادثه‌ای رخ می‌دهد، یکی از راه‌های پیدا کردن مجرم و مشاهده وقایع، استفاده از تصاویر دوربین مداربسته است. قوانین بازبینی دوربین مداربسته چگونه است؟ اگر محل وقوع حادثه به دوربین مداربسته مجهز است، می‌توانید از صاحب دوربین مداربسته بخواهید تا فیلم‌های زمان حادثه را چک کنید. در برخی از موارد ممکن است شخص از در اختیار گذاشتن فیلم دوربین مداربسته خود ممانعت کند. در این شرایط برای بازبینی فیلم دوربین، می‌توانید به مراجع قانونی مراجعه کنید. مراجع قانونی به شما کمک می‌کند تا با دستور قاضی از فرد بخواهید، فیلم‌های دوربین مداربسته مربوط به زمان حادثه را در اختیار شما قرار دهد.

نصب دوربین مداربسته در چه محیط‌هایی ممنوع است؟

در برخی از شرایط و محیط‌ها به دلیل وجود حساسیت، نصب دوربین مداربسته ممنوع است. نصب دوربین مداربسته در مناطق نظامی، امنیتی، محیط‌های شخصی مانند رختکن‌ها، استخرها و… ممنوع و غیر قانونی است. در صورت نصب دوربین در این محیط‌ها فرد مرتکب جرم شده و مورد مجازات قرار می‌گیرد. قوانین نصب دوربین مداربسته، فرد را ملزم می‌کند تا در صورت ضرورت نصب دوربین در این اماکن اقدام به دریافت مجوز کتبی کند. همچنین همه‌ی افرادی که در این محیط‌ها رفت و آمد دارند، باید از مجهز بودن محیط به دوربین مداربسته مطلع باشند.

اخذ مجوز نصب دوربین مداربسته

همانطور که در قسمت قبل گفته شد، نصب دوربین مداربسته در برخی از مناطق نیاز به مجوز دارد. حال اخد مجوز نصب دوربین مداربسته چگونه است؟ اگر قصد نصب دوربین مداربسته در محیط‌های غیر مجاز و یا نصب دوربین مخفی را دارید باید به نیروی انتظامی و یا مراجع قضایی مراجعه کنید. برای این منظور باید شکایت خود را از تخریب، تهدید و ضرورت نصب دوربین در آن محل به مراجع قضایی ارائه دهید. سپس بعد از دریافت مجوز کتبی نصب دوربین مداربسته، می‌توانید اقدام به نصب دوربین کنید.

قوانین عمومی

برخی از قوانین نصب دوربین مداربسته به صورت عمومی برای همه‌ی کاربری‌ها در نظر گرفته شده است. به طور کلی استراق سمع و ورود به حریم خصوصی افراد ممنوع است. اگر نصب دوربین مداربسته باعث ورود و نقض حریم خصوصی افراد شود این کار جرم است. این ممنوعیت تنها در شرایط خاص و با حکم قانون از بین می‌رود. نکته دیگری که درباره قوانین نصب دوربین مداربسته وجود دارد، حفظ آبرو افراد است. فیلم دوربین‌های مداربسته نباید در فضای مجازی و محیط‌های عمومی منتشر شود. نصب دوربین در محیط‌هایی مانند پارک‌ها فقط با اخذ مجوز امکان پذیر است. این کار برای جلوگیری از به خطر افتادن امنیت افراد انجام می‌شود.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

زوم اپتیکال دوربین
ادامه مطلب
دوربین مداربسته دام چیست
ادامه مطلب
بازیابی رمز DVR داهوا
ادامه مطلب

نمایندگی دوربین داهوا

خرید دوربین مداربسته از نمایندگی رسمی داهوا این اطمینان را به مشتریان می دهد که هم کالای اصلی را تحویل بگیرند و هم از خدمات پس از فروش بهره مند شوند. به سایت داهوا مراجعه کنید و لیست قیمت محصولات را دریافت کنید. داهوا از برندهای برتر دنیاست بنابراین کیفیت و مرغوبیت محصولات Dahua بر هیچکس پوشیده نیست. وجود نمایندگی در ایران و شهرهای مختلف از جمله نمایندگی داهوا در تهران بهترین فرصت خرید را برای مشتریان فراهم آورده است. جهت دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید با ما تماس بگیرید.

نمایندگی دوربین داهوا

خرید دوربین مداربسته از نمایندگی رسمی داهوا این اطمینان را به مشتریان می دهد که هم کالای اصلی را تحویل بگیرند و هم از خدمات پس از فروش بهره مند شوند. داهوا از برندهای برتر دنیاست بنابراین کیفیت و مرغوبیت محصولات Dahua بر هیچکس پوشیده نیست. وجود نمایندگی در ایران و شهرهای مختلف از جمله نمایندگی داهوا در تهران بهترین فرصت خرید را برای مشتریان فراهم آورده است. جهت دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید با ما تماس بگیرید.

شماره تماس نمایندگی داهوا

4.7/5 - (4 امتیاز)