تصاویر دوربین های مداربسته به دلیل کاربرد امنیتی و نظارتی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. دوربین مداربسته همانند سایر لوازم الکتریکی برای ثبت تصاویر و کار کردن نیاز به برق و منبع انرژی دارد. به طور کلی سیستم مداربسته بدون برق و انرژی قادر به کار کردن نیست. دستگاه ups (یو پی اس) دوربین مداربسته یک دستگاه برق اضطراری است. با استفاده از دستگاه ups، هنگام قطع برق نیز می توان تصاویر دوربین مدار بسته را ثبت و مشاهده کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این دستگاه می پردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • یو پی اس دوربین مداربسته چیست؟
  • عملکرد دستگاه ups دوربین مداربسته
  • بهترین یو پی اس برای دوربین مداربسته
  • کاربرد دستگاه ups دوربین مداربسته
  • مزایای استفاده از ups در سیستم مدار بسته
  • افزایش طول عمر باتری دستگاه یو پی اس

یو پی اس دوربین مداربسته چیست؟

Ups برگرفته از عبارت Uninterruptible power supply به معنای منبع تغذیه اضطراری است. قطعی برق باعث از دست رفتن بسیاری از تصاویر دوربین مداربسته می شود. در پروژه های بزرگ و مهم استفاده از دستگاه ups در دوربین مداربسته ضروری است. زمانی که برق وصل است، انرژی مورد نیاز سیستم و تجهیزات مداربسته توسط برق شهری تامین می شود. همچنین باتری های موجود در ups نیز شارژ می شوند. اما در صورتی که برق قطع شود، انرژی سیستم مداربسته توسط باتری های دستگاه یو پی اس دوربین مداربسته تامین می شود.

عملکرد دستگاه ups دوربین مداربسته

ولتاژ دستگاه های ups در دوربین مداربسته 12 و یا 220 ولت است. اغلب دوربین های مداربسته با ولتاژ 12 ولت کار می کنند. دستگاه یو پی اس دارای باتری هایی هستند که با استفاده از برق شهری شارژ می شوند. توجه داشته باشید که باتری ها با استفاده از ولتاژ dc شارژ می شوند. در نتیجه برای شارژ باتری ابتدا باید برق شهری به dc تبدیل شود. تجهیزات مداربسته برای تامین انرژی به برق AC نیاز دارند. در نتیجه پس از شارژ باتری ها، برق DC به برق شهری یا AC تبدیل می شود. سپس برق AC به تجهیزات سیستم مداربسته ارسال می شود.

بهترین یو پی اس برای دوربین مداربسته

UPS دوربین مداربسته انواع مختلفی دارد. به طور کلی انواع یو پی اس به سه دسته UPS آنلاین، UPS آفلاین و یو پی اس Line interactive تقسیم می شود.

یو پی اس آنلاین (Online) دوربین مداربسته: برق خروجی این یو پی اس ها توسط اینورتر تامین می شود. در این نوع ups تجهیزات مداربسته برق را به صورت دائم از باتری دستگاه تغذیه می کنند. به عبارت دیگر برق سیستم مداربسته از منبع اولیه دریافت نمی شود. در پروژه هایی که از ups آنلاین استفاده می شود، هنگامی که برق قطع شود، هیچ تاخیری در انتقال برق به وجود نمی آید. در این شرایط تنها باتری های دستگاه دیگر شارژ نمی شوند.

یو پی اس آفلاین (Offline) دوربین مداربسته: در یو پی اس های آفلاین دوربین مداربسته، تجهیزات به صورت مستقیم از برق شهری تغذیه می کنند. پس از قطع شدن برق، دستگاه ups برای تامین برق تجهیزات فعال می شود. این دستگاه ها هنگام قطع و یا اختلال در برق تا اتصال باتری و تامین برق تجهیزات دارای تاخیر بسیار کوتاهی هستند. اغلب در ادارات و شرکت ها از این ups ها استفاده می شود.

یو پی اس تعامل بین خطوط (Line interactive): این نوع ups در دوربین مداربسته از ترانسفورماتور استفاده می کند. نحوه کار این یو پی اس به این صورت است که هنگامی که ولتاژ ورودی از ولتاژ تعیین شده کم تر باشد، ترانسفورماتور فعال شده و تجهیزات از باتری دستگاه UPS تغذیه می کنند.

به طور کلی ups های آنلاین انتخاب بهتری برای پروژه های حساس و بزرگ هستند. زیرا این یو پی اس ها بدون وقفه در حال تامین برق تجهیزات هستند. بهترین یو پی اس برای دوربین مداربسته بستگی به عوامل مختلفی دارد. به طور کلی بهترین یو پی اس بر اساس ظرفیت باتری و میزان توان خروجی تعیین می شود.

کاربرد دستگاه ups دوربین مداربسته

کاربردهای دستگاه ups در دوربین مداربسته مختلف است. به طور کلی وظیفه اصلی این دستگاه ها تامین برق مورد نیاز تجهیزات هنگام قطعی و یا اختلال در برق است. به طور کلی کاربرد دستگاه ups عبارت است از:

  • تامین برق هنگام قطع برق: هنگام قطع شدن برق، دستگاه یو پی اس برق سیستم را تامین کرده و تصاویر همچنان ضبط و نمایش داده می شوند.
  • افت ولتاژ: هنگامی که شبکه برق با افت ولتاژ ناگهانی مواجه شود، دستگاه ups فعال شده و برق مورد نیاز را تامین می کند. همچنین اگر افت ولتاژ طولانی باشد، دستگاه یو پی اس همانند زمان قطع شدن برق عمل می کند.
  • افزایش شدید ولتاژ: معمولا هنگام برخورد رعد و برق های شدید با ساختمان، افزایش ولتاژ ناگهانی و شدید رخ می دهد. افزایش ناگهانی و شدید ولتاژ می تواند باعث سوختن و یا خرابی دوربین مداربسته شود. دستگاه ups از رسیدن ولتاژ زیاد به سیستم مداربسته در این مواقع جلوگیری می کند.
  • کاهش نویز: ups دوربین مداربسته دارای فیلتری است که تاثیر ناشی از نویز موجود در جریان الکتریکی را کاهش می دهد.

مزایای استفاده از ups در سیستم مدار بسته

  • تامین برق دوربین مداربسته هنگام قطعی برق (مدت زمان تامین برق توسط ups به ظرفیت باتری، تعداد دوربین ها، تغذیه مورد نیاز دوربین ها و… بستگی دارد.)
  • جلوگیری از خرابی و سوختن دوربین ها و دستگاه های ضبط بر اثر اختلالات برق
  • قابلیت تثبیت ولتاژ
  • پشتیبانی از باتری با ظرفیت های متفاوت
  • جلوگیری از خرابکاری هایی مانند قطع برق توسط سارقین
  • برخی از دستگاه های یو پی اس علاوه بر باتری داخلی قابلیت اتصال باتری خارجی را نیز دارند.

افزایش طول عمر باتری دستگاه یو پی اس

عوامل مختلفی بر روی طول عمر باتری تاثیر گذار هستند. در ادامه هر یک از عواملی که می تواند باعث افزایش و تاثیر بر روی طول عمر باتری شود را بررسی می کنیم.

  • دمای محیط: یکی از عواملی که باعث کاهش عمر باتری می شود، دمای بالا محیط است. توصیه می کنیم دمای محیط بیشتر از 20 یا 30 درجه نباشد.
  • تعداد دفعات شارژ باتری: هر باتری قابلیت شارژ به تعداد دفعات مشخصی را دارد. این قابلیت در کاتالوگ باتری ها مشخص است. شارژ و دشارژ شدن باتری بر روی عمر باتری تاثیرگذار است. هر بار شارژ و خالی شدن شارژ از عمر باتری می کاهد.
  • شارژر و کیفیت شارژر باتری: همانطور که گفته شد جریان برق شهری AC است و باتری ها برق DC تولید می کنند. در UPS دوربین مداربسته، قسمتی وجود دارد که وظیفه تبدیل برق DC به AC را دارند. این قسمت را شارژر می نامند. شارژر یو پی اس باید متناسب با نوع باتری باشد.
5/5 - (1 امتیاز)