یکی از انواع دوربین های مداربسته، دوربین مدار بسته حرارتی است. دوربین های حرارتی انسان و اجسام را بر اساس گرما تشخیص می دهند. در نتیجه دوربین مدار بسته حرارتی می تواند تصاویر را در محیط های کاملا تاریک نیز ثبت کند. دوربین های مداربسته حرارتی با تکنولوژی آنالوگ و تحت شبکه تولید می شوند. این دوربین ها دارای کاربردهای گسترده ای هستند. کاربرد دوربین حرارتی کنترل بیماری کرونا، مدیریت انرژی، کنترل تردد و… است. در این مقاله قصد داریم به کاربرد دوربین مداربسته حرارتی در کنترل تردد بپردازیم.
در این مقاله می خوانید:
- دوربین مداربسته حرارتی چیست؟
- دوربین مداربسته حرارتی در کنترل تردد چه نقشی دارد؟
- کنترل ترافیک
- ارائه گزارشات جهت کنترل تردد
- کنترل تردد در مکان های پر تردد
- کاربرد دوربین مداربسته حرارتی در اعلان حریق
- مزایای استفاده از دوربین ترمال در کنترل تردد
- معایب دوربین مداربسته Thermal
دوربین مداربسته حرارتی چیست؟
دوربین های مداربسته معمولی بر اساس نور، تصاویر را ثبت می کنند. اما دوربین مداربسته حرارتی بر اساس حرارت محیط و اجسام تصاویر را ثبت می کند. این دوربین ها از چیپ تصویر گرمایی استفاده می کنند. دیودهای حساس به پرتوهای گرمایی در این چیپ ها جایگزین دیودهای حساس به نور هستند. اجسام از خود پرتوهای گرمایی را منتشر کرده و این پرتوها به سنسور حرارتی دوربین برخورد می کنند و باعث ایجاد مقداری ولتاژ می شوند.
این ولتاژها به اطلاعات دیجیتال و یا آنالوگ تبدیل می شوند تا تصاویر در نمایشگرها به نمایش درآیند. در این تصاویر اجسام با حرارت زیاد به رنگ قرمز و اجسام با حرارت متوسط به رنگ نارنجی و زرد نمایش داده می شوند. همچنین نقطه هایی در محیط، که دارای حرارت بسیار کم باشند با رنگ آبی نمایش داده می شوند. به این دوربین ها دوربین مداربسته Thermal نیز گفته می شود.
دوربین مداربسته حرارتی در کنترل تردد چه نقشی دارد؟
قطعا شما هم مشاهده کرده اید که برخی از دوچرخه سواران، موتورسواران، عابران پیاده و یا خودروها در حالی که چراغ قرمز است از آن عبور می کنند. این کار علاوه بر خلاف قانون بودن خطر آفرین نیز است. با افزایش چشم گیر جمعیت و اتومبیل ها کنترل این حجم از تردد نیازمند سیستم هوشمند و یکپارچه است. دوربین مداربسته حرارتی در کنترل تردد نقش بسیاری داشته است. این دوربین ها قادر به ثبت تصاویر دوربین مداربسته در شرایط آب و هوایی نامساعد، محیط های کم نور و حتی تاریک هستند. به همین جهت از این دوربین ها در بزرگراه ها، تقاطع ها، چهارراه ها، خیابان و پیاده روها استفاده می کنند.
کنترل ترافیک
یکی از کاربردهای دوربین مدار بسته حرارتی در کنترل ترافیک است. این دوربین ها قادر به تشخیص تردد عابران پیاده و دوچرخه سواران در شرایط آب و هوایی و نوری مختلف هستند. به طور مثال زمانی که عابرین بسیاری بر پشت چراغ راهنمایی و رانندگی منتظر هستند و در مقابل تردد اتومبیل ها کم است، این دوربین ها می توانند با استفاده از مدیریت زمان چراغ عابر پیاده را سبز کنند. همچنین در زمانی که تردد وسایل نقلیه زیاد است و در مقابل با تردد کم عابران پیاده روبرو هستیم می توانند چراغ راهنمایی رانندگی را برای مدت طولانی تری برای اتومبیل ها سبز نگه دارند. این دوربین ها در چنین شرایطی با ارسال سیگنال، زمانبندی مناسب را تعیین می کنند. در نتیجه دوربین مداربسته حرارتی در کنترل تردد در ترافیک نقش مهمی دارد.
دوربین حرارتی و ارائه گزارشات جهت کنترل تردد
دوربین های مداربسته Thermal می توانند در ارائه گزارشات به مسئولین نقش مهمی داشته باشند. با ارائه تصاویر دوربین مداربسته حرارتی می توان زمانبندی چراغ های راهنمایی رانندگی را تنظیم کرد و همچنین می توان تردد را کنترل کرده و نقاط حساس را به منظور جلوگیری از جرم و جنایت شناسایی کرد. همچنین می توان با استفاده از گزارش ها راهکارهای لازم را در جهت کنترل ترافیک در مناطق مختلف اعمال کرد.
از دیگر کاربردهای دوربین مدار بسته Thermal در کنترل تردد این است که شهروندان می توانند از ساعات اوج ترافیک مناطق مختلف به صورت آنلاین مطلع شوند.
دوربین مداربسته حرارتی در کنترل تردد مکان های پر تردد
این دوربین ها می توانند موتورسیکلت ها، دوچرخه سواران و عابران را شناسایی کرده و به وسیله تابلوهای روان به رانندگان اعلام کنند. این عمل باعث دقت بیشتر رانندگان هنگام عبور از آن محیط می شود. همچنین می توان عابران و دوچرخه سواران را با استفاده از تابلوهای روان از وجود تردد وسایل نقلیه بسیار مطلع کرد.
کاربرد دوربین مداربسته حرارتی در اعلان حریق
از دوربین های مداربسته حرارتی می توان در نیروگاه ها و کارخانجات نیز استفاده کرد. با استفاده از این دوربین ها در صورت نشتی گاز و یا حوادثی مانند حریق می توان به سرعت از حادثه مطلع شد. این دوربین ها اگر از محل حریق نیز فاصله ای داشته باشند می توانند به وسیله دمای اجسام آن را تشخیص دهند. جالب است بدانید که در شرایطی مانند برف و باران، نور خورشید، نور اتومبیل ها و… دوربین دچار ارسال هشدار کاذب دوربین مداربسته نمی شود.
مزایای استفاده از دوربین مداربسته حرارتی در کنترل تردد
از مزایای استفاده از دوربین مداربسته ترمال عبارتند از:
- امکان تشخیص موجودات زنده و وسایل نقلیه تا برد بالا
- امکان شناسایی موجودات زنده و خودرو ها در شرایط آب و هوایی و نوری نامطلوب
- امکان دسترسی به اطلاعات حرارتی محیط برای اهدافی مانند تشخیص زنده بودن جسم و…
- این دوربین ها حتی در تاریکی مطلق نیز قادر به ثبت تصاویر همانند تصاویر محیط پر نور هستند.
معایب دوربین مداربسته Thermal
دوربین های حرارتی همانند تمام وسایل دیگر نیز دارای معایبی هستند. این معایب عبارتند از:
- این دوربین ها دارای وضوح تصویر و رزولوشن بسیار محدودی هستند. در نتیجه تشخیص جزئیات در تصاویر دوربین های حرارتی مشکل است.
- دوربین های Thermal تصاویر صورت را به صورت حرارتی ارائه می دهند. بنابراین تشخیص هویت در تصاویر این دوربین ها ممکن نیست.
- این دوربین ها در مقایسه با سایر دوربین ها از قیمت بالاتری برخوردار هستند. این قیمت بالا به دلیل استفاده از قطعات و نحوه ساخت متفاوت است.
کلام آخر
در این مقاله به مزایا، معایب و کاربرد دوربین مداربسته در کنترل تردد پرداختیم. بهتر است بدانید که در بحث ایجاد امنیت شهری تنها استفاده از یک نوع دوربین نمی تواند به طور کامل موثر باشد. بلکه برای این منظور علاوه بر دوربین مداربسته حرارتی نیاز به دوربین های پلاک خوان، دوربین اسپید دام و… نیز است.
ثبت ديدگاه