دوربین مداربسته صنعتی یا دوربین باکس یکی از انواع دوربین‌های مداربسته است. دوربین‌های صنعتی معمولا در کاربری‌های صنعتی مانند کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای خرید دوربین صنعتی باید با ویژگی‌ها و قیمت انواع این دوربین‌ها آشنا باشید. در ادامه به بررسی دوربین صنعتی و قیمت آن می‌پردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

دوربین صنعتی چیست؟

دوربین‌های مدار بسته در انواع و مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند. دوربین صنعتی نیز یکی از مدل‌های دوربین مدار بسته است. دوربین مداربسته صنعتی دارای شکل ظاهری مستطیلی و مشابه جعبه است. به همین دلیل این دوربین‌ها را دوربین مداربسته باکس نیز می‌نامند. همچنین جنس بدنه در دوربین باکس از پلاستیک و فلز است. ویژگی اصلی این دوربین‌ها لنز آن‌ها است. همه‌ی دوربین‌های مداربسته مجهز به لنز هستند. اما دوربین مدار بسته باکس در بدنه خود لنز ندارد. لنز در این دوربین‌ها به صورت جداگانه خریداری و نصب می‌شود. مهم‌ترین تفاوت دوربین باکس با سایر دوربین‌ها در لنز خارجی است.

انواع دوربین‌های صنعتی

دوربین‌های صنعتی دارای انواع و مدل‌های مختلفی هستند. انواع دوربین‌های صنعتی بر اساس تکنولوژی به دو دسته دوربین آنالوگ صنعتی و دوربین تحت شبکه صنعتی تقسیم می‌شوند. دوربین‌های تحت شبکه دارای قابلیت‌های بیشتری هستند. این دوربین‌ها بر اساس ویژگی‌ها نیز به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. دوربین باکس ضد آب، ضد انفجار و ضد زنگ از انواع این دوربین‌ها هستند.

  • دوربین باکس ضد آب: برخی از دوربین‌های باکس دارای استاندارد IP66 و یا IP67 هستند. این دوربین‌ها دارای قابلیت ضد آب هستند. به صورتی که امکان نفوذ آب به داخل بدنه این دوربین‌ها وجود ندارد.
  • دوربین باکس ضد انفجار: دوربین باکس ضد انفجار یکی دیگر از انواع دوربین‌های صنعتی است. این دوربین در مقابل آتش، انفجار و مواد شیمیایی دارای مقاومت بالایی است. در صورت رخ دادن حادثه در محیط، دوربین مداربسته صنعتی ضد انفجار بدون آسیب دیدن همچنان به کار خود ادامه می‎‌دهد.
  • دوربین باکس ضد زنگ: توصیه می‌کنیم در محیط‌هایی که دارای رطوبت بالا هستند از دوربین‌های ضد زنگ استفاده کنید. با استفاده از دو روش الکترواندود کردن بدنه‌ی دوربین و استفاده از کاورهای ضد زنگ می‌توانید دوربین مداربسته خود را ضد زنگ کنید.

کاربرد دوربین باکس

محیط‌های صنعتی مانند کارخانه‌ها و کارگاه‌ها دارای ابزارآلات گران‌قیمت و پیشرفته هستند. همچنین این محیط‌ها به دلیل نوع کاربری از جمله محیط‌های حادثه خیز نیز به شمار می‌آیند. نصب تجهیزات امنیتی و نظارتی مانند دوربین مدار بسته در محیط‌های صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است. دوربین مداربسته صنعتی متناسب با این محیط‌ها ساخته شده است. این دوربین‌ها دارای زاویه دید محدودی هستند. از دوربین باکس می‌توانید در محیط‌هایی که نیاز به تصویربرداری با زاویه دید بسته و کم وجود دارد، استفاده کنید. دوربین مداربسته صنعتی در برخی از پروژه‌های راهنمایی رانندگی نیز استفاده می‌شود.

لنز دوربین مدار بسته صنعتی

در قسمت‌های قبل گفتیم که دوربین‌های مدار بسته صنعتی از لنزهای خارجی استفاده می‌کنند. کاربران می‌توانند با توجه به نیازهای خود لنز متناسب را انتخاب کنند. لنزهای دوربین صنعتی دارای پایه هستند. نوع پایه و کیفیت تصاویر در لنزها متفاوت است.

  • پایه لنز: پایه لنز دوربین‌های باکس به دو نوع C و CS تقسیم می‌شوند. این دو پایه در فاصله بین لنز و سنسور با یکدیگر متفاوت هستند. پایه لنز CS در مقایسه با نوع C دارای فاصله کم‌تری از سنسور تصویر است. نوع پایه لنز باید بر اساس نوع دوربین باکس انتخاب شود. توجه داشته باشید دوربین مدار بسته شما با کدام پایه سازگار است.
  • رزولوشن لنز: لنزهای دوربین مداربسته صنعتی در رزولوشن‌های مختلفی ساخته می‌شوند. هر چه رزولوشن لنز بیشتر باشد، تصاویر با کیفیت بالاتری نمایش داده می‌شوند. برای انتخاب میزان رزولوشن لنز باید به نیازهای خود و دوربین مداربسته توجه کنید. دوربین باکس شما باید از میزان رزولوشن لنز مورد نظر پشتیبانی کند.

مزایای استفاده از دوربین باکس

  • وجود لنز خارجی: یکی از مزایای اصلی در استفاده از دوربین باکس، استفاده از لنز جداگانه است. خرید و نصب لنز جداگانه به کاربر امکان انتخاب انواع لنز بر اساس نیاز و هدف‌های خود را می‌دهد. در این شرایط قدرت انتخاب بیشتری برای کاربر وجود دارد. دیگر مزیت لنزهای این دوربین‌ها، کیفیت تصاویر بالای آن‌ها است.
  • ایجاد امنیت: استفاده از دوربین مداربسته صنعتی در محیط‌های صنعتی باعث جلوگیری از سرقت و ایجاد امنیت بیشتر می‌شود. در صورت بروز حادثه می‌توانید وقایع را توسط فیلم ضبط شده دوربین مداربسته مشاهده کنید. علاوه بر ایجاد امنیت، امکان نظارت بر محیط و کار دستگاه‌ها و کارکنان نیز وجود دارد.
  • دسترسی از راه دور: اغلب دوربین‌های مداربسته دارای قابلیت دسترسی از راه دور هستند. با استفاده از این قابلیت می‌توانید از راه دور کارخانه، کارگاه و محیط‌های مجهز به دوربین مداربسته صنعتی را مشاهده کنید. همچنین در صورت بروز حادثه می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن مطلع شده تا از خسارت جلوگیری کنید.

معایب دوربین باکس

  • عدم وجود دید در شب: یکی از معایب دوربین مداربسته صنعتی، نبود IR و یا همان قابلیت دید در شب است. البته با این وجود دوربین‌های باکس در محیط‌های کم نور قادر به ثبت تصاویر با کیفیت مطلوب هستند.
  • فاصله بین لنز و دوربین: همانطور که لنز جداگانه در این دوربین‌ها به عنوان مزیت محسوب می‌شود، معایبی نیز دارد. در دوربین‌های باکس فاصله‌ای بین دوربین و لنز دوربین وجود دارد. این فاصله ممکن است باعث نفوذ آب، آلودگی و گرد و غبار به داخل دوربین شود.
  • محدودیت در کاربرد: دوربین‌های باکس اغلب در کاربری‌های مخصوص مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از این دوربین‌ها در محیط‌های عمومی کاربردی ندارد.

قیمت دوربین صنعتی

دوربین‌های مداربسته باکس از استانداردهای سازگار با محیط‌ صنعتی برخوردار هستند. ساخت این دوربین‌ها نسبتا پرهزینه است. بنابراین طبیعی است که قیمت دوربین صنعتی در مقایسه با دوربین‌های معمولی بالاتر باشد. این دوربین‌ها دارای قیمت‌های متفاوتی هستند. قیمت دوربین باکس بر اساس قابلیت و ویژگی‌های دوربین تعیین می‌شود. هر چه قابلیت‌های دوربین بیشتر باشد، قیمت دوربین نیز افزایش پیدا می‌کند. دوربین آنالوگ صنعتی در مقایسه با نوع تحت شبکه این دوربین، قیمت کمتری دارد. برای تعیین قیمت دوربین صنعتی باید به هزینه مورد نیاز برای لنز دوربین نیز توجه کنید. لنز دوربین صنعتی به صورت مجزا خریداری شده و هزینه‌ای جداگانه از دوربین دارد. قیمت لنز دوربین باکس نیز به نوع پایه و میزان رزولوشن لنز بستگی دارد.

نصب دوربین مداربسته در واحد صنعتی

نصب دوربین مداربسته در واحد صنعتی با توجه به نوع محیط صنعتی انجام می‌شود. دوربین باکس را باید در مناطق حساس محیط صنعتی نصب کنید. نصب دوربین مداربسته در واحد صنعتی باید توسط متخصصین دوربین مدار بسته انجام شود. اغلب دوربین‌های صنعتی در مناطقی مانند انبارها، خط تولید کارخانه‌ها، درب ورود و خروج و…. نصب می‌شوند. برای راهنمایی و مشاوره رایگان می‌توانید با شماره 88500020-021 تماس بگیرید. همچنین برای اطلاعات بیشتر در خصوص نصب دوربین مداربسته صنعتی به مقاله نصب دوربین مداربسته در واحد صنعتی مراجعه کنید.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

ادامه مطلب
لنز دوربین مداربسته
ادامه مطلب
محافظ دوربین مداربسته
ادامه مطلب
به این مطلب امتیاز دهید 🙂