تصاویر توسط دوربین مداربسته ثبت می شوند و سپس به دستگاه ضبط ارسال می شوند. به عبارت دیگر وظیفه دوربین های مداربسته ثبت تصاویر و دستگاه های DVR و NVR ضبط تصاویر است. حال ممکن است با این سوال مواجه شوید که حافظه دوربین مداربسته کجاست؟ محل ذخیره فیلم های دوربین مداربسته کجاست؟ قطعه ای به نام هارد داخل دستگاه های ضبط وجود دارد که تمام اطلاعات و حافظه دوربین مدار بسته در آن ذخیره می شود. این سوال که هارد دوربین مداربسته تا چند روز حافظه دارد و یا بیشترین زمان نگهداری فیلم دوربین مداربسته چقدر است کاملا به ظرفیت هارد دوربین مداربسته بستگی دارد. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر به حافظه دوربین مداربسته بپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
- محل ذخیره فیلم های دوربین مداربسته
- انواع حافظه دوربین مداربسته
- بیشترین زمان نگهداری فیلم دوربین مداربسته
- قابلیت Raid و E-Sata
- حذف حافظه دوربین مداربسته
محل ذخیره فیلم های دوربین مداربسته
تصاویر ذخیره شده در دوربین مداربسته بیشتر از تصاویر زنده مورد اهمیت هستند. زیرا در زمان وقوع حادثه با کمک تصاویر ذخیره شده می توان عاملین حادثه را مورد بررسی قرار داد. از این رو حافظه دوربین مداربسته یکی از مهم ترین بخش های دوربین است. هارد قطعه ای است که به منظور ذخیره اطلاعات در کامپیوتر و دوربین های مداربسته استفاده می شود. هر هارد دارای ظرفیت مشخصی برای ذخیره اطلاعات است. در سیستم دوربین مداربسته هارد در داخل دستگاه های ضبط نصب می شود. برخی از دوربین های مداربسته از یک هارد و برخی دیگر از چندین هارد پشتیبانی می کنند.
انواع حافظه دوربین مداربسته
حافظه داخلی
یکی از انواع حافظه دوربین مداربسته حافظه داخلی است. این نوع حافظه در دوربین های مداربسته تحت شبکه وجود دارد. برخی از دوربین های IP دارای یک پورت برای Micro SD Card هستند. در این دوربین ها باید میزان حافظه قابل پشتیبانی که در دیتاشیت دوربین ذکر شده را بررسی کرد. سپس حافظه مورد نظر را انتخاب کنید و روی پورت Micro SD Card دوربین نصب کنید. همچنین برای تنظیمات مربوط به زمان بندی، قابلیت ها و… باید به بخش تنظیمات وب دوربین مراجعه کنید. محل نصب رم در انواع دوربین های مداربسته متفاوت است. در برخی از دوربین ها برای قرار دادن رم نیاز به باز کردن کیس دوربین داریم. اما در برخی دیگر با باز کردن درب روی کیس می توانیم رم دوربین را نصب کنیم. برخی از دوربین های مداربسته داهوا از این قابلیت پشتیبانی می کنند.
ظرفیت رم های داخلی دوربین مداربسته محدود است. در نتیجه اطلاعات دوربین برای مدت زمان کوتاهی در حافظه ذخیره می شوند. توصیه می شود در کنار این دوربین ها از دستگاه های ضبط نیز استفاده کنید. نکته قابل توجه دیگر این که به دلیل قرارگیری رم داخل دوربین، ممکن است سارقان دوربین مداربسته را به سرقت ببرند. در این صورت امکان دسترسی به اطلاعات دوربین مداربسته وجود نخواهد داشت.
حافظه هارد دستگاه ضبط
همهی دستگاههای ضبط برای ذخیره سازی اطلاعات دوربین مداربسته نیاز به هارد دارند. هر دستگاه ضبط با توجه به مشخصات و ویژگی های خود از تعدادی هارد با ظرفیت مشخص پشتیبانی می کند. هارد نوع دیگر و رایج ترین نوع حافظه دوربین مداربسته است. در این شرایط تنظیمات حافظه دوربین توسط دستگاه ضبط انجام میگیرد. اگر دوربین و دستگاه ضبط شما دارای قابلیت فشرده سازی H.265 باشد، با استفاده از این قابلیت میتوانید اطلاعات دوربین مداربسته را در مدت زمان بیشتری ذخیره کنید. توصیه میشود در زمان انتخاب دستگاه ضبط و هارد دوربین مداربسته خود، ظرفیت هارد مورد نیاز خود را محاسبه کنید. سپس دستگاه ضبط را متناسب با نیازهای خود تهیه نمایید. توجه داشته باشید که معمولا کاربران خواستار ضبط به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته هستند، به همین دلیل باید از هاردهایی با قابلیت ضبط 24 ساعته استفاده کنید.
بیشترین زمان نگهداری فیلم دوربین مداربسته
مدت زمان نگهداری فیلم دوربین مداربسته به عوامل مختلفی بستگی دارد. از عوامل تاثیر گذار در مدت زمان حافظه می توان به ظرفیت هارد، تعداد هارد، تعداد دوربین و… اشاره کرد.
- تعداد و ظرفیت هارد: همانطور که گفته شد تمام دستگاه های ضبط برای ذخیره سازی نیاز به هارد دارند. توجه داشته باشید که هارد به صورت جداگانه تهیه و بر روی دستگاه ضبط نصب می شود. تعداد و ظرفیت هارد بر اساس قابلیت پشتیبانی دستگاه ضبط انتخاب می شود. هر چه فضای ذخیره سازی و تعداد هارد بیشتر باشد، اطلاعات دوربین مداربسته برای مدت زمان طولانی تری در دسترس هستند.
- تعداد دوربین ها: یکی دیگر از موارد مهم تعداد دوربین های پروژه است. هر چه تعداد دوربین ها بیشتر باشد، تصاویر و اطلاعات برای ذخیره سازی نیز بیشتر است. در نتیجه فضای بیشتری از هارد اشغال می شود. به همان نسبت که دوربین ها افزایش می یابند، ظرفیت و تعداد هارد نیز باید افزایش پیدا کند.
- فرمت فشرده سازی: فرمت های فشرده سازی باعث فشرده سازی و کاهش حجم اطلاعات دوربین مداربسته می شوند. این کاهش حجم بدون افت کیفیت تصاویر انجام می شود. با استفاده از این فرمت ها می توان اطلاعات دوربین مداربسته را برای مدت زمان بیشتری ذخیره کرد.
- کیفیت تصویر دوربین: هر چه کیفیت تصاویر دوربین مداربسته بیشتر باشد، جزئیات بیشتری از تصویر ذخیره می شود. در نتیجه فضای بیشتری از هارد اشغال می شود.
- نوع ضبط تصاویر: دوربین های مداربسته دارای حالت های ضبط گوناگونی هستند. حالت های ضبط در دوربین مداربسته عبارتند از: ضبط 24 ساعته، Motion Detection و… اگر دوربین مداربسته در حالت Motion Detection باشد، تنها هنگامی که حرکتی در جلوی دوربین انجام شود، دوربین شروع به ضبط می کند. در نتیجه دوربین با حالت ضبط 24 ساعته در مقایسه با Motion Detection به فضای بیشتری نیاز دارد.
قابلیت Raid و e-sata
قابلیت Raid در برخی از دستگاه های ذخیره ساز حرفه ای وجود دارد. این قابلیت انواع مختلفی دارد که بر اساس نیازهای خود می توانید نوع آن را انتخاب کنید.
قابلیت دیگری که در برخی از دستگاه های حرفه ای وجود دارد، قابلیت e-sata است. استفاده از این قابلیت امکان ظرفیت بیشتر ذخیره سازی اطلاعات را فراهم می کند. پورت esata در پشت دستگاه ضبط قرار دارد. این قابلیت در برخی از برندهای دوربین مداربسته از جمله داهوا وجود دارد.
حذف حافظه دوربین مداربسته
برای حذف حافظه دوربین مداربسته باید از طریق دستگاه های ضبط DVR و NVR و یا کامپیوتر اقدام کنید. توجه داشته باشید که حذف قسمتی از فیلم دوربین مداربسته غیر ممکن است. اگر قصد حذف کردن فیلمی را دارید باید تمام حافظه دوربین مدار بسته را پاک کنید. برای اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه پاک کردن حافظه به مقاله پاک کردن حافظه دوربین مدار بسته dahua مراجعه کنید.
دوربین درحال گردش 360درجه صدای تق تق میدهد و کارت حافظه را فرمت کردم دیگر saveنمیکند
سلام وقت بخیر
اگر کارت حافظه را از طریق کامپیوتر یا دستگاههای دیگر فرمت کرده باشد، ممکن است این مشکل پیش بیاید. کارت حافظه را از طریق تنظیمات خود دوربین مداربسته فرمت کنید. همچنین با تست کارت حافظه توسط کامپیوتر یا رم ریدر، مطمئن شید کارت حافظه سالم است.