یکی از اجزای دستگاه ضبط، پورت sata و esata است. اطلاعات دستگاه، توسط رابط ساتا و ESATA بین دستگاه ضبط و هارد دیسک منتقل میشود. اطلاعات در این پورتها با سرعت بالا و بدون کوچکترین وقفهای به هارد منتقل میشوند. برای آشنایی بیشتر با کابل SATA و eSATA، تفاوت آنها و نحوه تبدیل ESATA به USB با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
پورت ساتا چیست؟
در پاسخ به سوال ساتا چیست، ابتدا باید بگوییم رابط SATA برگرفته شده از عبارت Serial Advanced Technology Attachment است. این عبارت به معنی تکنولوژی ارتباطی پیشرفته است. وظیفه این پورت انتقال اطلاعات از مادر برد به هارد دیسک و درایورها است. یکی از مهمترین نکات در دوربین مداربسته، ذخیره تصاویر است. ذخیره تصاویر در دوربینهای مداربسته باید با سرعت بالایی انجام شود تا اطلاعاتی از دست نرود. برای عملکرد صحیح دوربین در ذخیره تصاویر باید از هارد مناسب، کابلهای مناسب برای تامین برق، پورت SATA استفاده کنیم. پورت ساتا اطلاعات را به منظور ذخیره سازی با سرعت بالا منتقل میکند. سرعت این تکنولوژی از هم گروهیهای دیگر مانند USB 2.0 و FireWire 400 بیشتر است.
نسخههای جدیدتر در ساتا دارای سرعت انتقال اطلاعات بیشتری هستند. ساتای اولیه یعنی SATA 150 با سرعت انتقال 150 مگابایت بر ثانیه و نسخه جدیدتر ساتا یعنی SATA 35 یا SATA 300 با سرعت انتقال دو برابر یعنی 300 مگابایت بر ثانیه کار میکنند.
پورت esata چیست ؟
در این بخش به پاسخ سوال پورت esata چیست میپردازیم. ESATA برگرفته از عبارت External SATA است. تکنولوژی ESATA نیز برگرفته شده از SATA است. در این تکنولوژی انتقال دادهها بر روی هارد دیسکهای اکسترنال انجام میشود. اطلاعات در ESATA کدگذاری نمیشوند. به همین دلیل سرعت انتقال اطلاعات برای ذخیره سازی در این پورت بسیار بالا است. به صورتی که سرعت انتقال دادهها در این پورت حدود سه برار USB 2.0 و FireWire 400 است. یکی از مزیتهای پورت ESATA امکان دسترسی از فضای بیرونی به این پورت است. این پورت قابلیت اتصال و انتقال داده با دستگاههای ذخیره خارجی را دارد.
تفاوت پورت sata و esata
مهمترین تفاوت پورت SATA و eSATA به نوع داخلی و خارجی بودن آنها مربوط است. پورت SATA یک پورت داخلی است در صورتی که ESATA یک پورت خارجی محسوب میشود. امکان ذخیره و پشتیبانی از اطلاعات به صورت خارجی در پورت ESATA وجود دارد. همچنین به دلیل خارجی بودن ESATA، امکان دسترسی خارجی و تعویض این پورت به سادگی است. پورت esata را همانند درایو USB میتوانید به راحتی جدا کرده و مجدد وصل کنید. این قابلیت باعث میشود تا انتقال دادهها بین درایوهای مختلف سریعتر انجام شود. البته باید توجه داشته باشید که هنگام انتقال اطلاعات، پورت را خارج نکنید. خارج کردن پورت، هنگام انتقال اطلاعات باعث از بین رفتن اطلاعات میشود.
پورت ESATA دارای سرعت انتقال داده بالاتری در مقایسه با SATA دارد. سرعت انتقال داده در سیستم مداربسته از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل اغلب سیستمهای مداربسته امروزی مجهز به پورت ESATA هستند. تفاوت دیگر این دو پورت در نوع کابلهای آنها است. کابلهای پورت ساتا عریضتر هستند و طول آنها نیز محدود است. طول کابل SATA حدود یک متر است. اما طول کابلهای پورت ESATA تا 2 متر نیز ادامه دارد. همچنین کابل ESATA باریکتر از کابل پورت SATA است.
انتقال اطلاعات با eSATA
انتقال دادهها با پورت Esata توسط کابل esata کاری آسان است. اینکار در دستگاههایی که دارای پورت esata هستند به راحتی انجام میشود. اما اگر دستگاه شما دارای پورت esata نیست و از رابط ساتا پشتیبانی میکند باید از یک کارت اتصال اجزای جانبی استفاده کنید. این کارت اتصال باعث افزایش قابلیتهای مادر برد شما میشود. توجه داشته باشید که SATA در نسخههای مختلف وجود دارد. دستگاههای ضبط شما باید دارای نسخههای رابط ساتا که با یکدیگر سازگار هستند، استفاده کنند. همچنین اگر دستگاههای شما دارای نسخه ساتا با سرعتهای مختلف باشند، سرعت انتقال دادهها با نسخهای که پایینترین سرعت را دارد انجام میشود.
پورت ESATA در دوربینهای مداربسته داهوا
شرکت داهوا قابلیتی به نام ESS را برای ذخیرهسازی اطلاعات در مدت زمان طولانیتر در دوربینهای مداربستهی خود ارائه کرده است. به صورتی که به وسیله ESS و پورت ESATA میتوان دستگاه ضبط دوربین مداربسته داهوا را به تعداد هاردهای بیشتری وصل کرد. در برخی از پروژهها نیاز است تا اطلاعات در مدت زمان طولانیتری ذخیره شوند. برای ذخیره اطلاعات در زمان بیشتر توصیه میکنیم از دستگاههای ضبط با قابلیت فرمت فشردهسازی H265، پشتیبانی از چندین هارد و دارای پورت ESATA استفاده کنید. دستگاههای سری 5 NVR داهوا دارای قابلیت فشردهسازی H265، مناسب استفاده در این پروژهها هستند. برای مشاهده قیمت انواع دستگاه ضبط و دوربین مداربسته داهوا میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.
رابط eSATAp چیست؟
در قسمتهای قبل با پورت SATA و eSATA آشنا شدید. رابط دیگری که ممکن است با نام آن برخورد کنید، eSATAp است. رابط eSATAp کانکتوری است که به کاربر امکان اتصال هارد USB و esata را میدهد. همچنین این کانکتور بدون نیاز به کانکتور جداگانه برای برق، میتواند برق 5 ولت و 12 ولت را نیز تامین کند. یکی از تفاوتهای اصلی در رابط eSATAp و eSATA کانکتور برق است. همانطور که گفته شد کابل eSATAp قابلیت تامین برق را دارد در صورتی که در ESATA برای تامین انرژی نیاز به کانکتور مجزا برای برق وجود دارد. رابط ESATAP به صورتی طراحی شده است که قابلیت پشتیبانی از پینهای استاندارد کابل eSATA و پینهای کابل USB را دارد. با اتصال این کابل به درایو ساتا قدیمی، میتوانید درایو خود را تغییر کاربری دهید.
تبدیل ESATA به USB
اگر به دنبال تبدیل پورت ESATA به USB هستید، باید از تبدیل کنندهها و آداپتورهای مخصوص این کار استفاده کنید. یک نمونه از این مبدلها NewerTech ESATA نام دارد. در ادامه قصد داریم تا به عنوان مثال نحوه استفاده از این مبدل را آموزش دهیم.
- همچننی ابتدا باید درایو ESATA را به آداپتور و آداپتور را به پورت USB 3.0 وصل کنید.
- سپس درایو مجهز به ESATA را روشن کنید. مبدل NewerTech را به وسیله کابل استاندارد ESATA به درایو ESATA متصل کنید.
- در آخر مبدل NewerTech را به وسیله کابل USB 3.0 به پورت USB 3.0 متصل کنید. پس از راه اندازی سیستم میتوانید از درایو همانند سایر دستگاههای اکسترنال استفاده کنید. تفاوتی که در اینجا وجود دارد این است که انتقال اطلاعات با سرعت USB 3.0 انجام میشود.
توجه داشته باشید که مبدل NewerTech فقط برای تبدیل ESATA به USB مورد استفاده قرار میگیرد. در نتیجه برای تبدیل USB به ESATA کارایی ندارد.
USB بهتر است یا ESATA
زمانی که پورت ESATA برای اولین بار وارد بازار شد، دستگاهها از فناوریهای USB 2.0 و FireWire استفاده میکردند. ESATA در مقایسه با این دو فناوری بسیار پیشرفتهتر عمل میکرد. انتقال اطلاعات در پورت ESATA در مقایسه با فناوریهای دیگر با سرعت بسیار بیشتری انجام میشود. پس از گذشت مدتی فناوری USB 3.0 وارد بازار شد. این فناوری در مقایسه با فناوری USB 2.0 دارای مزایای بیشتری است. سرعت انتقال بالاتر یکی از مزایای USB 3.0 است. اما USB 3.0 دارای حداکثر سرعت انتقال 5 گیگابایت بر ثانیه و ESATA دارای حداکثر سرعت انتقال 6 گیگابایت بر ثانیه است. در مقایسه این دو فناوری باید گفت USB 3.0 قابلیت انتقال برق و عملکرد به عنوان کانکتور برق را نیز دارد. اما ESATA فقط وظیفه انتقال اطلاعات را برعهده دارد و قادر به تامین برق دستگاه نیست. در صورت استفاده از SATA و یا ESATA باید از تامین کنندههای برق به صورت جداگانه استفاده کنید.
مطالب پیشنهادی مخاطبین
ثبت ديدگاه