مونتاژ دوربین مداربسته به عملیاتی که در آن اجزای مختلف دوربین مداربسته به هم متصل می شوند گفته می شود. این فرایند شامل نصب و اتصال قطعات دوربین، اتصال کابلها، نصب لنز و…. است. برای مونتاژ دوربین ip و آنالوگ نیاز به قطعات و ابزار مخصوص دارید. در این مقاله قصد داریم تا به آموزش روش مونتاژ دوربین مدار بسته بپردازیم.
در این مقاله می خوانید:
- تجهیزات مورد نیاز برای مونتاژ دوربین مداربسته
- مونتاژ پایه و لنز دوربین
- سوکت گذاری دوربین مدار بسته
- اسپیسرگذاری در مونتاژ دوربین مداربسته
- تعمیر دوربین
تجهیزات مورد نیاز برای مونتاژ دوربین مداربسته
برای مونتاژ دوربین مداربسته باید با تجهیزات آن آشنایی داشته باشید. تجهیزات مورد نیاز برای مونتاژ دوربین مداربسته عبارتند از:
- دوربین مداربسته
- کابل های مورد نیاز
- لنز و فوم دور لنز
- IR-CUT
- برد IR
- اسپیسر نگهدارنده
- برد اصلی
- بدنه دوربین
- پایه دوربین
- منبع تغذیه
- ابزار و لوازم جانبی
دوربین های مداربسته در انواع مختلف و با دو تکنولوژی تحت شبکه و آنالوگ تولید می شوند. دوربین ها برای دریافت برق و انتقال تصویر نیاز به کابل دارند. کابل های ویدئو در دوربین های مداربسته از نوع شبکه و یا کواکسیال هستند. برخی از دوربین های مداربسته علاوه بر ثبت تصاویر قادر به ضبط صدا نیز هستند. این دوربین ها به کابل صوت نیز برای انتقال صدا نیاز دارند. همچنین برای تامین برق دوربین به منبع تغذیه و یا آداپتور نیاز دارد.
مونتاژ پایه و لنز دوربین
برای مونتاژ دوربین مداربسته ابتدا کابل دوربین را از پایه انتهایی رد کرده و وارد قسمت مشخص شده در دوربین می کنید. هولدر پایه را نیز به دوربین متصل کنید. سپس پایه دوربین را به وسیله پیچ ها سر جای خود فیکس کنید. دوربین های بولت دارای یک پایه برای نصب دوربین بر روی دیوار هستند. برای نصب این پایه باید ابتدا کابل های دوربین را از پایه رد کنید و آن را به دوربین پیچ کنید. در این قسمت مونتاژ پایه و بدنه انجام شد. پس از این باید لنز بر روی IR-CUT قرار گیرد. سپس آی آر کات را باید بر روی برد نصب کنید. توجه کنید هنگام نصب، سنسور تصویر در برد باید به صورت افقی قرار گیرد. با استفاده از پیچ ها لنز را بر روی برد نصب کنید.
در ادامه فوم لنز را بر روی لنز فیکس کنید. فوم های لنز معمولا در دو نوع پلاستیکی و اسفنجی موجود هستند. در انتها باید برد مونتاژ شده را بر روی قاب جلویی دوربین پیچ کنید. همچنین برای تنظیم لنز می توانید لنز را بر روی IR-CUT چرخانده تا لنز را بر روی بهترین شرایط تنظیم کنید.
سوکت گذاری دوربین مدار بسته
سوکت گذاری یکی دیگر از مراحل مونتاژ دوربین مداربسته است. در این مرحله کانکتورها به کابل و کابل به برد دوربین متصل می شوند. اگر برد شما آنالوگ AHD است دو نوع کابل 25.1 و 5.1 داریم. برای سوکت زنی سیستم آنالوگ معمولا نیازی به نقشه راهنما ندارید اما در سیستم های IP حتما باید از کاتالوگ و راهنما دوربین کمک بگیرید. دو سوکت در دوربین وجود دارد. یک سوکت دو تایی که آن را مستقیم به سوکت IR متصل می کنیم. سوکت دیگر به صورت سه تایی است که دارای سیم های خروجی، مثبت و منفی است. این سوکت را به قسمت سه تایی در دوربین متصل می کنیم.
دو سوکت دیگر نیز در برد IR وجود دارد. برخی از دوربین ها دارای یک سوکت تکی بر روی برد IR هستند. این سوکت به ترمینال دوتایی برد آی آر متصل می شود. این سوکت مربوط به دید در شب در دوربین ها است. در صورت متصل نکردن این سوکت، دوربین با کم شدن نور محیط در حالت دید در شب قرار نمی گیرد. سوکت دیگر دوتایی است که مستقیم به محلی که IR-CUT در زیر آن نوشته شده است متصل می کنیم.
اسپیسرگذاری در مونتاژ دوربین مداربسته
در مرحله بعد باید برد IR به برد دوربین متصل کنیم. توجه داشته باشید قبل از اسپیسرگذاری باید جهت تصویر را در لنز به درستی انتخاب کنید. در مونتاژ دوربین مداربسته همیشه فوتوسل در قسمت پایین تصویر قرار می گیرد. جهت تصویر و برد تصویر را در زاویه ای قرار دهید که بهترین تصاویر را داشته باشید. اسپیسر ها را بر روی برد دوربین متصل کنید. این اسپیسر ها برای ایجاد فاصله بین برد دوربین و برد IR هستند. بردهای مونتاژ شده را در داخل دوربین به درستی قرار داده و آن ها را پیچ کنید. دوربین ها دارای یک قاب رویی نیز هستند. این قاب را نیز باید بر روی دوربین نصب کنید.
تعمیر دوربین
دوربین مداربسته ممکن است به دلایل مختلفی دچار مشکل و یا خرابی شود. در این مواقع افراد به دنبال تعمیر دوربین مداربسته هستند. برای تعمیر دوربین مداربسته ابتدا باید مشکل دوربین را بررسی کنیم. مشکلات سخت افزاری، مشکلات نرم افزاری و مشکلات تصویر دوربین مداربسته از جمله اشکالات در سیستم مداربسته هستند.
در برخی از مواقع ممکن است مشکل دوربین به دلیل خرابی قطعات باشد. در این شرایط باید قطعه خراب را شناسایی کرده و آن را تعویض کنید. اگر در تنظیمات نرم افزاری دوربین اختلالی ایجاد شده باشد، دوربین نیز با مشکل مواجه می شود. همچنین ممکن است با قطع شدن و یا مشکل در تصویر دوربین مداربسته مواجه شوید. در این صورت ابتدا کابل ها و اتصالات مربوط به سیستم مداربسته را بررسی کنید. برای اطلاع بیشتر می توانید به مقاله قطع و وصل شدن تصویر دوربین مداربسته مراجعه کنید.
کلام آخر
توجه داشته باشید با آموزش های بالا می توانید به صورت موردی یک و یا دو دوربین را تعمیر و مونتاژ کنید. اما اگر قصد مونتاژ دوربین مداربسته و تعمیر دوربین مداربسته به صورت حرفه ای را دارید، توصیه می کنیم از دوره های آموزشی حرفه ای استفاده کنید. در کارهای حرفه ای باید با نکاتی مانند انتخاب لنز مناسب دوربین، فاصله مناسب و استاندارد اسپیسر، تاثیر و کاربرد فوم دور لنز و… آشنایی کامل داشته باشید.
ثبت ديدگاه