دوربین خودرو به منظور نظارت و حفاظت از خودرو در زمان نبود شخص مورد استفاده قرار می گیرد. این دوربین ها یکی از انواع دوربین های مداربسته به شمار می آیند. ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که در زمان نبودتان، خودرو شما مورد اصابت خودرو دیگری قرار گرفته باشد و یا هنگام تصادف به دنبال مدرکی برای اثبات بی تقصیری خود باشید. در این شرایط دوربین خودرو می تواند تصاویر و وقایع را ثبت کند. دوربین خودرو (Dash Cam) را می توان در قسمت های مختلفی از خودرو نصب کرد. در ادامه به موضوع دوربین خودرو چیست، نصب دوربین خودرو، کاربرد و ویژگی های آن می پردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • دوربین خودرو چیست؟
  • انواع دوربین ماشین
  • کاربرد دوربین خودرو
  • نصب دوربین جلو خودرو
  • تکنولوژی و قابلیت های موجود در دوربین ماشین

دوربین خودرو چیست؟

Dash Cam یا دوربین خودرو وظیفه ثبت وقایع داخل و اطراف خودرو را بر عهده دارد. این دوربین ها دارای ابعاد کوچکی هستند. برخی از dash cam ها قابلیت انتقال تصاویر بر روی موبایل را نیز دارند. در این مدل از دوربین ها می توانید به راحتی تصاویر داخل و اطراف خودرو را بر روی موبایل خود مشاهده کنید. برخی از خودرو ها خود دارای دوربین هستند. اما اگر خودرو شما فاقد دوربین است و قصد نصب دوربین ثبت وقایع خودرو را دارید می توانید به راحتی این دوربین ها را در هر قسمتی از خودرو نصب کنید.

انواع دوربین ماشین

دوربین های ماشین در انواع مختلف طراحی و تولید می شوند. هر یک از این دوربین ها دارای شکل ظاهری، کاربرد و ویژگی های مخصوصی هستند. بهترین دوربین خودرو باید بر اساس نیاز شما انتخاب و نصب شود.

دوربین عقب خودرو: یکی از رایج ترین دوربین های مورد استفاده در ماشین، دوربین عقب خودرو است. دوربین های عقب ماشین می توانند هنگام دنده عقب تصاویر پشت ماشین را نمایش داده و به راننده در پارک بهتر خودرو کمک کنند. برای نمایش تصاویر دوربین عقب خودرو باید از یک نمایشگر نیز استفاده کنید. البته می توان تصاویر این دوربین ها را بر روی آینه جلو خودرو نیز مشاهده کرد. این دوربین ها می توانند بر روی پلاک و یا سپر عقب نصب شوند.

دوربین مخفی: این دوربین به صورت مخفی و به شکل آینه در ماشین نصب می شود.

دوربینهای 360 درجه خودرو: علت نامگذاری دوربین 360 درجه، استفاده از 4 دوربین در آینه های بغل ماشین، سپر جلو و سپر عقب خودرو است. با استفاده از این 4 آینه امکان مشاهده تصاویر به صورت 360 درجه برای کاربر وجود دارد. این نوع دوربین ها دارای GPS و قابلیت ردیابی خودرو است.

دوربین استوانه ای: این دوربین ها به شکل استوانه و بدون نمایشگر هستند.

دوربین پایه دار خودرو: این دوربین در مقایسه با دیگر دوربین ها بزرگ تر است. در نصب این دوربین ها از پایه استفاده می شود. این دوربین ها بر روی شیشه ماشین نصب می شوند.

کاربرد دوربین خودرو چیست؟

دوربین های مداربسته خودرو دارای کاربردهای گوناگونی هستند. در پاسخ به این سوال که کاربرد دوربین خودرو چیست باید بگوییم یکی از مواردی که روزانه با آن مواجه هستیم تصادفات رانندگی است. در تصادفات ممکن است مقصر به درستی تشخیص داده نشود. با استفاده از دوربین خودرو می توان وقایع رخ داده را بررسی کرد تا مقصر اصلی تشخیص داده شود. همچنین در هنگام پارک خودرو نیز ممکن است ماشین مورد اصابت خودروی دیگر و یا وزنه های سنگین قرار بگیرد. با استفاده از دوربین مخصوص ماشین می توانید از حادثه مطلع شوید.

همان طور که گفتیم یکی دیگر از کاربردهای دوربین خودرو به عنوان دوربین عقب است. برخی از خودروها دارای دوربین عقب هستند. به دلیل وجود نقطه کور در عقب ماشین، با استفاده از دوربین عقب خودرو می توانید میزان فاصله تا ماشین پشتی را کنترل کنید.

نصب دوربین جلو خودرو

همانطور که گفته شد دوربین خودرو را می توان در قسمت های مختلف مانند جلوی خودرو، پشت خودرو، داخل خودرو و… نصب کرد. دوربین خودرو نیز همانند سایر دوربین های مداربسته برای شروع به کار نیاز به تامین انرژی دارد. اما انرژی DASH CAM یا دوربین های خودرو از کجا تامین می شود؟ دوربین های مخصوص ماشین دارای یک باتری هستند. اما انرژی در این باتری ها محدود است و در مدت زمان محدودی قادر به ثبت و ضبط تصاویر دوربین مداربسته هستند. برای تامین انرژی دوربین خودرو، دوربین باید به صورت مستقیم به برق ماشین و یا فندک خودرو متصل شود. انرژی مورد نیاز این دوربین ها در زمان روشن بودن خودرو از برق خودرو و در زمان خاموش بودن از باتری خود تامین می شود.

تکنولوژی و قابلیت های موجود در دوربین ماشین

هر دوربین خودرو دارای قابلیت و ویژگی های متفاوتی است. به طور کلی قابلیت های موجود در دوربین های ماشین عبارتند از:

GPS: دوربین های خودرو قابلیت ردیابی و نشان دادن محل خودرو را دارند. با استفاده از این قابلیت می توانید هنگام سرقت خودرو محل خودرو را مشاهده کنید.

G-SENSOR: این قابلیت قادر به تشخیص ضربه است. هنگامی که به ماشین ضربه ای وارد شود توسط دوربین تشخیص داده شده و عکس آن برای کاربر ارسال می شود.

سنسور ضد لرزش: لرزش و حرکت بر روی کیفیت تصاویر تاثیر گذار هستند. سنسور لرزش باعث ثبت تصاویر با کیفیت در ماشین در حال حرکت می شود.

قابلیت Playback: این قابلیت امکان تماشا و بازبینی فیلم های ثبت شده را فراهم می کند.

Backup: امکان منتقل کردن فیلم های ذخیره شده به کارت حافظه و یا فضای ابری

Live View: امکان مشاهده تصاویر دوربین مخصوص خودرو به صورت زنده وجود دارد.

ظرفیت حافظه دوربین: دوربین های خودرو دارای فضای ذخیره سازی متفاوتی هستند. ظرفیت حافظه در این دوربین ها بین 32 تا 64 گیگابایت است.

Loop Recording: اغلب دوربین های مداربسته دارای این ویژگی هستند. دوربین ماشین نیز تصاویر را به صورت مداوم ثبت می کند. به همین دلیل در صورت پر شدن حافظه دوربین مداربسته، تصاویر جدید بر روی تصاویر قبلی ثبت می شوند.

قابلیت زوم: برخی از دوربین های خودرو از قابلیت زوم برخوردار هستند. البته هر چه زوم بر روی تصاویر بیشتر شود، زاویه دید دوربین کاهش می یابد.

به این مطلب امتیاز دهید 🙂