دوربین روی لباس پلیس یکی از دوربین‌های کوچک و قابل حمل است. این دوربین‌ها طراحی شده‌اند تا مأموران پلیس (و گاهی مأموران امنیتی یا نیروهای امداد) هنگام انجام وظایف خود، تصاویر و صدا را ضبط کنند. دوربین البسه پلیس باید دارای ویژگی‌های مخصوصی باشد. در این مقاله به صورت کامل به بررسی این نوع دوربین‌ها، ویژگی‌ها، نصب و قیمت آن‌ها می‌پردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

ویژگی‌های اصلی دوربین روی لباس پلیس

دوربین‌هایی ک بر روی لباس پلیس نصب می‌شوند، جزئی از تجهیزات نظامی و پلیسی محسوب می‌شوند. این دوربین‌ها باید دارای ویژگی‌های خاصی باشند. در این قسمت به بررسی ویژگی‌های اصلی دوربین روی لباس پلیس می‌پردازیم.

  • قابلیت ضبط ویدیو و صدا: این دوربین‌ها هم تصویر و هم صدای محیط را به طور همزمان ضبط می‌کنند.
  • کیفیت تصاویر بالا: دوربین‌های مداربسته لباس پلیس باید دارای کیفیت ضبط تصاویر بالا باشند. کیفیت مناسب تصاویر باعث می‌شود، تصاویر به درستی تجزیه و تحلیل شوند.
  • مقاومت بالای دوربین: دوربین مخصوص لباس پلیس باید دارای قابلیت‌های ضد ضربه، ضد آب و مقاوم در برابر گرد و غبار باشد. همچنین این دوربین‌ها اغلب دارای استانداردهای IP66 یا IP67 هستند.
  • قابلیت دید در شب: دوربین مداربسته مخصوص لباس پلیس باید دارای قابلیت دید در شب باشد. این قابلیت کمک می‌کند تا دوربین، وقایع را در تاریکی و نور کم نیز ثبت کند.
  • ذخیره‌سازی داخلی یا انتقال بی‌سیم: برخی از مدل‌های دوربین لباس پلیس دارای حافظه داخلی است. همچنین مدل‌های حرفه‌ای‌تر دارای قابلیت اتصال به شبکه بی‌سیم هستند.
  • باتری قدرتمند: باتری‌هایی که در این دوربین‌ها استفاده می‌شود، دارای عمر طولانی و ضبط تصاویر برای ساعت‌های طولانی هستند. برخی مدل‌ها دارای باتری‌هایی با قابلیت شارژ سریع هستند.
  • کنترل دستی یا خودکار: این دوربین‌ها معمولا دارای قابلیت کنترل به صورت دستی و یا خودکار هستند. مأمور می‌تواند به صورت دستی ضبط را شروع یا متوقف کند. در برخی سیستم‌ها، شروع به ضبط خودکار در شرایط خاص (مثلاً کشیدن سلاح) انجام می‌شود.

کاربرد دوربین لباس پلیس

دوربین مدار بسته مخصوص لباس پلیس قابلیت نصب بر روی لباس و تجهیزات پلیس را دارد. این دوربین‌ها در پروژه‌ها و عملیات پلیسی کاربرد دارد. همانطور که در قسمت‌های قبل گفته شد این دوربین‌ها دارای مقاومت بالایی هستند. بنابراین در شرایط سخت محیطی مانند باران، گرد و غبار و… نیز قادر به ثبت تصاویر هستند. یکی از نکاتی که باعث استفاده از این دوربین‌ها در عملیات پلیسی می‌شود، قابلیت ضبط تصاویر در شرایط فعالیت‌های پر تحرک است. بنابراین از این دوربین‌ها می‌توان در ماموریت‌های پیچیده نیز استفاده کرد.

مزایای مجهز کردن ماموران نظامی به دوربین

دوربین روی لباس پلیس یک ابزار حفاظتی و مدرکی قوی برای شفاف سازی است. استفاده از این دوربین‌ها هم به نفع نیروهای پلیس و هم به نفع شهروندان است. در ادامه مزایای استفاده از دوربین لباس پلیس را بررسی می‌کنیم.

  • شفافیت عملکرد ماموران پلیس: فیلم‌برداری توسط دوربین مداربسته لباس پلیس باعث شفافیت عملکرد پلیس برای مردم و نهادهای نظارتی می‎‌شود. همچنین برخی از ماموران پلیس ممکن است در معرض شکایت نادرست قرار بگیرند که وجود فیلم‌های دوربین می‌تواند حقیقت را مشخص کند.
  • ثبت وقایع به عنوان مدرک: فیلم‌های ضبط شده توسط دوربین روی لباس پلیس، می‌تواند به عنوان مدرک قانونی در دادگاه مورد استفاده قرار بگیرد. به عبارت دیگر با استفاده از بازبینی وقایع، می‌توان حقیقت را آشکار کرد.
  • کاهش جرم و درگیری: تحقیقات نشان داده است، زمانی که افراد بدانند رفتارشان تحت نظارت است، منطقی و آرام‌تر رفتار می‌کنند. این موضوع باعث کاهش جرم،درگیری‌های فیزیکی و… می‌شود.

تصاویر دوربین مداربسته چه کمکی به ماموران می‌کند؟

تصاویر دوربین مداربسته می‌تواند کمک کننده بسیار مهمی به پلیس و نیروهای نظامی باشد. به طور کلی تصاویر دوربین روی لباس پلیس در شناسایی مجرمان، مستند سازی صحنه جرم، بازسازی وقایع، جلوگیری از جرم و… نقش بسیار مهمی دارد. تصاویر ضبط شده توسط دوربین لباس پلیس، می‌تواند در شناسایی چهره افراد و وسایل نقلیه کمک کنه باشد. تصاویر ثبت شده توسط دوربین می‌توانند لحظه وقوع جرم را ثبت کرده و بازبینی کنند. این تصاویر به عنوان شواهد و مدارک در دادگاه و مراجع قضایی ارائه می‌شود. این مدارک می‌توانند حقیقی و یا دروغین بودن ادعاهای افراد را مشخص کنند. همچنین در برخی از مواقع و حوادث، این تصاویر به فرماندهان پلیس کمک می‌کند تا نیروهای خود را بهتر مدیریت کنند. کمک دیگر دوربین‌های مدار بسته به پلیس، بازدارندگی از ارتکاب جرم است. حضور دوربین باعث کاهش اقدام افراد به رفتارهای مجرمانه می‌شود.

استفاده از دوربین مداربسته در انواع پروژه‌های پلیسی

امروزه دوربین‌های مداربسته، بخش جدایی‌ناپذیری از عملیات و پروژه‌های مختلف پلیسی در سراسر دنیا هستند. استفاده از این دوربین‌ها، اهداف مختلفی را دنبال می‌کند. در ادامه کاربرد دوربین مداربسته در انواع پروژه‌های پلیسی را بررسی می‌کنیم.

  • پروژه‌های راهنمایی و رانندگی: یکی از کاربردهای دوربین مداربسته در پروژه‌های راهنمایی و رانندگی است. نصب دوربین مدار بسته در خیابان‌ها، چهار راه‌ها، جاده‌ها و… با هدف پیشگیری از جرم، کنترل ترافیک، شناسایی متخلفان و مجرمین انجام می‌شود. دوربین‌های مداربسته نصب شده در پروژه‌های راهنمایی و رانندگی قادر به تشخیص پلاک نیز هستند. از این دوربین‌های مداربسته برای کنترل سرعت خودروها، تشخیص تخلفات رانندگی، کنترل عبور و مرور و ترافیک در سطح شهر نیز استفاده می‌شود.
  • کنترل بازداشتگاه و مراکز اصلاح و تربیت: در پروژه‌های نظامی و پلیسی از دوربین مداربسته برای کنترل بازداشتگاه‌ها، زندان‌ها و مراکز اصلاح و تربیت نیز استفاده می‌شود. این دوربین‌ها در سلول‌ها، راهروها و محوطه با هدف نظارت بر زندانیان، جلوگیری از فرار و درگیری نصب می‌شوند.
  • پروژه‌های نظارتی با دوربین‌های روی لباس پلیس: همانطور که در قسمت‌های قبل نیز گفته شد یکی از کاربردهای دوربین‌های مداربسته در پروژه‌های میدانی و دوربین‌ روی لباس پلیس است.
  • پروژه‌های عملیات ویژه: دوربین‌های مداربسته در پروژه‌هایی مانند مبارزه با مواد مخدر، تروریسم‌ها، باندهای سازمان یافته و…. نیز کاربرد دارند. در این پروژه‌ها از دوربین‌های مخفی استفاده می‌شود.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

نصب دوربین مداربسته روی گوشی
ادامه مطلب
قابلیت تشخیص سقوط دوربین مداربسته
ادامه مطلب
قوانین نصب دوربین مداربسته
ادامه مطلب
5/5 - (2 امتیاز)