AGC در دوربین مداربسته برگرفته از عبارت Automatic Gain Control به معنای تنظیم خودکار نور است. نور و رنگ‌ها نقش مهمی در تعیین کیفیت تصویر دوربین مداربسته دارند. زمانی که نور محیط از مقدار معین پایین‌تر باشد، کیفیت تصاویر نیز کم می‌شود. در این شرایط دوربین از قبلیت AGC برای تنظیم نور استفاده می‌کند. قصد داریم در این مقاله به بررسی قابلیت AGC و کاربرد آن بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید: 

AGC در دوربین مداربسته برگرفته از عبارت Automatic Gain Control به معنای تنظیم خودکار نور است. زمانی که نور محیط از مقدار معین پایین‌تر باشد، کیفیت تصاویر نیز کم می‌شود. در این شرایط دوربین از قبلیت AGC برای تنظیم نور استفاده می‌کند. قصد داریم در این مقاله به بررسی قابلیت AGC و کاربرد آن بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید: 

نحوه عملکرد AGC در دوربین مداربسته

در برخی از مناطق ممکن است نور از مقدار استاندارد پایین‌تر باشد و نور کافی برای ثبت تصاویر دوربین مداربسته وجود نداشته باشد. در این شرایط برای دریافت تصاویر با کیفیت مطلوب می‌توان از قابلیت AGC در دوربین مداربسته کمک گرفت. کنترل نور ورودی در دوربین مدار بسته به وسیله IRIS یا همان دیافراگم انجام می‌شود. زمانی که محیط دارای نور کمی باشد، دیافراگم برای عبور نور، بیشتر باز‌ می‌شود.

همانطور که گفته شد AGC به معنای تنظیم خودکار نور است. این قابلیت با تقویت سیگنال ویدئویی دوربین به صورت الکترونیکی نور در تصاویر را تنظیم می‌کند. زمانی‌که AGC در دوربین فعال می‌شود، دامنه دینامیکی به صورت الکترونیکی افزایش پیدا می‌کند. Automatic Gain Control قادر به افزایش میزان روشنایی از 16db به 26db است. همه دوربین‌های مدار بسته از قابلیت AGC پشتیبانی می‌کنند. قابلیت AGC را می‌توان با توجه به نور محیط در درجه‌های مختلف پایین، متوسط و زیاد تنظیم کرد. همچنین می‌توانید با غیر فعال کردن، آن را خاموش کنید.

کاربرد قابلیت AGC چیست؟

برای تشکیل تصاویر به مقدار مشخصی نور نیاز داریم. نور در محیط یکی عوامل مهم تعیین کننده کیفیت تصاویر است. همانطور که می‌دانیم، سیستم‌های مداربسته به منظور نظارت و حفظ امنیت در کاربری‌های مختلف نصب می‌شوند. در نتیجه کیفیت و وضوح تصاویر یکی از نکات ضروری در دوربین‌های مداربسته است. AGC یکی از قابلیت‌های دوربین مداربسته برای بهبود کیفیت تصاویر به شمار می‌آید. مهم‌ترین کاربرد AGC در دوربین مداربسته، هنگامی است که محیط با نور بسیار پایین همراه است. در این شرایط AGC یک تصویر با کیفیت مطلوب را برای کاربر ایجاد می‌کند.

مزایا و معایب AGC دوربین مداربسته

اصلی‌ترین مزیت تکنولوژی AGC در دوربین مدار بسته، ثبت تصاویر با کیفیت در محیط کم‌نور است. اما این قابلیت با یک نکته منفی همراه است. مهم‌ترین موضوعی که در بررسی معایب AGC در دوربین مداربسته می‌توان به آن اشاره کرد، وجود نویز در تصویر است. گفته شد که تصاویر در محیط کم‌نور با تقویت سیگنال توسط قابلیت AGC بهبود پیدا می‌کنند. هنگامی‌که سیگنال تصاویر تقویت شود، سیگنال نویز در پس زمینه تصاویر نیز تقویت می‌شود. با تقویت سیگنال نویز طبیعتا نویز در تصویر بیشر شده و باعث افت کیفیت در تصویر می‌شود. برای رفع این مشکل می‌توانید از چیپ‌های تصویر با حساسیت بیشتر نسبت به نور استفاده کنید. چیپ‌های تصویر پیشرفته با حساسیت به نور بالا، نیاز به تقویت سیگنال کمتری دارند. بنابراین از ایجاد نویز در تصویر جلوگیری می‌شود.

بهترین دوربین مداربسته AGC

قابلیت AGC از جمله فناوری‌هایی است که در همه دوربین‌های مداربسته به کار رفته است. قابلیت AGC در دوربین مداربسته داهوا نیز وجود دارد. برای انتخاب بهترین دوربین مداربسته AGC باید به عوامل مختلفی در دوربین مداربسته توجه کنید. نوع کاربری و نیازهای شما می‌تواند بهترین دوربین AGC داهوا را تعیین کند. هنگام انتخاب دوربین مداربسته به عوامل مختلفی همچون کیفیت تصاویر، نوع دوربین مداربسته، قابلیت‌های موجود، نوع لنز و… توجه کنید. می‌توانید با مشاوره رایگان توسط کارشناسان و تیم فروش، دوربین مداربسته مناسب کاربری خود را انتخاب کنید. برای خرید و مشاوره با شماره 88500020-021 تماس بگیرید. همچنین با کلیک بر روی لینک زیر می‌توانید انواع دوربین مداربسته AGC داهوا را همراه با قیمت مشاهده کنید.

لیست قیمت داهوا

AWB در دوربین مداربسته چیست؟

AWB در دوربین مداربسته چیست؟

 

AWB مخفف عبارت Automatic White Balance به معنی تنظیم خودکار نور سفید است. با استفاده از فناوری AWB رنگ سفید در تصویر بالانس می‌شود. این قابلیت با حذف رنگ‌های غیر طبیعی باعث نمایش تصاویر با رنگ‌های واقعی و طبیعی می‌شود. دوربین مداربسته برخلاف چشم انسان توانایی تطبیق منابع نوری مختلف با محیط را ندارد. بنابراین زمانی‌که یک رنگ غالب در تصویر وجود داشته باشد و یا محیط فاقد نور سفید با منبع طبیعی باشد، دوربین در تشخیص رنگ سفید دچار مشکل می‌شود. این موضوع باعث می‌شود تا بالانس نور سفید در تصویر اتفاق نیافتد و تصاویر با رنگ‌های غیر طبیعی نمایش داده شوند. در این شرایط دوربین از قابلیت AWB استفاده می‌کند تا نور سفید در تصویر به درستی تنظیم شود. این قابلیت نیز در اغلب دوربین‌های مداربسته وجود دارد.

مزایا و معایب قابلیت AWB

مزیت قابلیت AWB این است که دوربین مدار بسته یک مرجع را به عنوان رنگ سفید انتخاب می‌کند تا بتواند دیگر رنگ‌ها را به درستی تشخیص دهد. در نتیجه رنگ‌های تصاویر به صورت طبیعی و واقعی نمایش داده می‌شوند. این قابلیت می‌تواند یک نکته منفی داشته باشد. زمانی که در محیط فقط یک رنگ وجود داشته باشد، دوربین مداربسته دیگر قادر به تشخیص و پردازش رنگ نیست. در نتیجه تصویر با رنگ‌های غیر واقعی نمایش داده می‌شود.

قابلیت ATW چیست؟

یکی از قابلیت‌های موجود در دوربین‌های مداربسته پیشرفته ATW است. قابلیت پیشرفته ATW دوربین مداربسته مخفف عبارت Auto Tracking White Balance و به معنای سیستم ردیابی رنگ‌های سفید است. دوربین‌های مداربسته‌ای که از قابلیت ATW پشتیبانی می‌کنند از یک الگوی مرجع از تعادل رنگ ثابت برخوردار هستند. این الگوی مرجع در تنظیمات دوربین وجود دارد. با وجود این الگو مرجع در صورتی که هیچ منبع طبیعی نور سفید در محیط وجود نداشته باشد، دوربین همچنان می‌تواند رنگ‌ها را به صورت صحیح تنظیم کند و نمایش دهد.

حداقل نور مورد نیاز (Min. Illumination) دوربین مداربسته

Min. Illumination یا حداقل نور مورد نیاز دوربین مداربسته با واحد LUX اندازه‌گیری می‌شود. حداقل نور مورد نیاز در دوربین‌های مدار بسته متفاوت است. این مقدار باید به گونه‌ای باشد که تصاویر با کیفیت مطلوب و وضوح کامل نمایش داده شوند. حداقل نور مورد نیاز دوربین مداربسته برای ثبت تصاویر به میزان حساسیت سنسور تصویر به نور بستگی دارد. هر چه میزان حساسیت سنسور تصویر به نور بیشتر باشد، دوربین قادر به ثبت تصاویر با نور کمتری است. به طور کلی در شرایط معمولی و روز حداقل لوکس نوری 0.1 تا 1 لوکس است. در شرایطی با نور کم‌تر میزان Min. Illumination نیز باید کم‌تر باشد.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

تکنولوژی DNR در دوربین مداربسته
ادامه مطلب
موس دی وی ار
ادامه مطلب
ادامه مطلب
4.7/5 - (3 امتیاز)