اولین نسل دوربینهای مداربسته با تکنولوژی آنالوگ تولید شدند. این دوربینها با گذشت زمان به فناوریهای مختلفی مجهز شدند. انواع فناوریهای جدید دوربین آنالوگ شامل AHD ،HD-CVI و HD-TVI است. در این مقاله به انواع تکنولوژی دوربین آنالوگ و مقایسه آنها با یکدیگر میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
انواع تکنولوژی دوربین مداربسته آنالوگ
دوربینهای مداربسته آنالوگ دارای انواع و مدلهای مختلفی هستند. این دوربینها از نظر تکنولوژی و فناوری به مدلهای مختلفی تقسیم میشوند. در ادامه هر یک از این فناوریها را به صورت جداگانه معرفی و بررسی میکنیم.
1- دوربین مداربین مداربسته آنالوگ قدیمی (TVL)
اولین تکنولوژی دوربین مداربسته آنالوگ، فناوری TVL بود. فناوری TVL بر گرفته از TV LINE یا خطوط افقی است. این خطوط افقی تشکیل دهنده تصاویر هستند. اولین نسل از دوربینهای مداربسته آنالوگ با این فناوری دارای ضعفها و معایب مختلفی بود. این دوربینها از کابل کواکسیال برای انتقال تصاویر استفاده میکردند. مهمترین ضعف دوربینهای آنالوگ قدیمی این بود که تصاویر با حداقلترین کیفیت ثبت میشدند. همچنین معمولا تصاویر این دوربینها با نویز همراه بود. به همین دلیل با هدف از بین رفتن معایب این دوربینها، فناوریهای مختلف وارد صنعت دوربین مداربسته شدند.
2- فناوری AHD در دوربین مداربسته آنالوگ
فناوری AHD مخفف عبارت Analog High Definition به معنی آنالوگ با وضوح بالا است. در دوربین مداربسته AHD تصاویر با رزولوشن بالا بر روی کابل کواکسیال منتقل میشود. این فناوری اولین بار در سال 2014 توسط کره جنوبی و شرکت NEXT CHIP معرفی شد. فناوری AHD مشکلاتی مانند افت کیفیت تصویر و صدا، تداخل سیگنالها و نویز را حل کرده است. در این فناوری انتقال تصاویر با وضوح Full HD به وسیله کابل کواکسیال تا 500 متر امکانپذیر است. ممکن است با عبارتهای AHD-L، AHD-M و AHD-H نیز مواجه شوید. این عبارتها استانداردهای فناوری AHD را نشان میدهند.
- استاندارد AHD-L: دوربین با استاندارد AHD با وضوح پایین.
- استاندارد AHD-M: دوربین با استاندارد AHD با حداکثر وضوح 720P (HD).
- استاندارد AHD-H: دوربین با استاندارد AHD با وضوح 1080P و بالاتر (Full HD و وضوح بالاتر).
3- فناوری HD-TVI یکی از انواع تکنولوژیهای دوربین آنالوگ
یکی از انواع تکنولوژیهای دوربین آنالوگ HD-TVI نام دارد. HD-TVI مخفف عبارت High Definition Transport Video Interface به معنی رابط انتقال ویدئویی با وضوح بالا است. این فناوری نیز در سال 2014 به وسیله شرکت آمریکایی Techpoint معرفی شد. این فناوری توسط شرکتهای مختلف از جمله هایک ویژن مورد استفاده قرار میگیرد. فناوری HD-TVI دارای امکان انتقال سیگنال در محدوده 300 تا 500 متر بدون افت کیفیت است. در فناوری HD-TVI سیگنالها فشرده سازی شده و به دستگاه ارسال میشوند. در نهایت در دستگاه گیرنده، سیگنالها از حالت فشرده خارج میشوند. ممکن است به دلیل فشرده سازی سیگنالها در ارسال با تاخیر جزئی مواجه شوید.
4- فناوری HD-CVI دوربین آنالوگ
در بین انواع تکنولوژی دوربین آنالوگ به فناوری HD-CVI میرسیم. HD-CVI مخفف عبارت High Definition Composite Video Interface به معنی رابط فشرده سازی ویدئو با وضوح بالا است. به عبارت دیگر فناوری HD-CVI به عنوان یک فناوری انتقال سیگنال فشرده به وسیله کابل کواکسیال است. این فناوری توسط شرکت داهوا ارائه شده است. دوربینهای مدار بسته آنالوگ شرکت داهوا از فناوری HD-CVI استفاده میکنند. انواع دوربین 5 مگاپیکسلی داهوا، 4 مگاپیکسلی، 2مگاپیکسلی و… با تکنولوژی HDCVI آنالوگ تولید میشوند. این تکنولوژی نیز قادر به انتقال سیگنال به وسیله کابل کواکسیال در فاصله 300 تا 500 متر است. برای مشاهده دوربین مداربسته داهوا و لیست قیمت آن بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
5- تکنولوژی HD-SDI در دوربین مدار بسته آنالوگ
تکنولوژی HD-SDI مخفف عبارت High Definition Serial Digital Interface به معنی رابط دیجیتال سریال با وضوح بالا است. البته باید بگوییم این فناوری یک فناوری قدیمی است که به دلیل محدودیت و ضعفهای آن دیگر استفاده نمیشود. HD-SDI در سال 1989 تولید شد. یکی از معایب و ضعفهای این تکنولوژی، عدم توانایی در انتقال سیگنال برای مسافتهای بالای 100 متر است. همچنین مواردی مانند تداخل سیگنال، تصاویر با وجود برفک و کیفیت پایین نیز از دیگر معایب این فناوری است.
مقایسه فناوریهای AHD ،HD-TVI ،HD-CVI و HD-SDI
تا به اینجا با فناوریهای مختلف AHD ،HD-TVI ،HD-CVI و HD-SDI آشنا شدیم. همهی این تکنولوژیها وظیفه انتقال تصاویر در بستر آنالوگ را بر عهده دارند. با این حال این 5 تکنولوژی با یکدیگر تفاوتهایی نیز دارند. برای انتخاب بین انواع تکنولوژی دوربین آنالوگ باید به عواملی مانند وضوح تصویر، سازگاری با دستگاههای مختلف، مسافت انتقال و هزینه توجه کنید. در این قسمت به تفاوت انواع تکنولوژی دوربین آنالوگ میپردازیم.
- تکنولوژی TVL: این تکنولوژی از کیفیت تصاویر پایین برخوردار است. همچنین دارای محدودیت در فاصله انتقال سیگنال نیز است. با پیشرفت تکنولوژی فناوری TVL با بسیاری از دستگاهها سازگاری ندارد.
- تکنولوژی AHD: این فناوری با جداکردن دادهها امکان انتقال داده بدون دخالت را فراهم میکند. کیفیت تصویر در تکنولوژی AHD خوب است. سیستمهای مداربسته با این فناوری از قیمت مناسب و طول فاصله انتقال متوسط برخوردار هستند. همچنین این فناوری با اغلب دستگاههای مختلف نیز سازگاری دارد.
- تکنولوژی HD-TVI: این فناوری، اطلاعات را بدون افت کیفیت، فشردهسازی میکند. با فشردهسازی حجم اطلاعات کاهش مییابد. بنابراین فناوری HD-TVI دارای کیفیت بالا و فاصله انتقال مناسبی است. سیستمهای مدار بسته با این تکنولوژی از هزینه متوسطی برخوردار هستند. همچنین این فناوری با اغلب برندها سازگار است.
- تکنولوژی HD-CVI: فناوری HD-CVI نیز همانند فناوری HD-TVI اطلاعات را به صورت فشرده در آورده و ارسال میکند. این فناوری دارای کیفیت تصاویر و فاصله انتقال بالا است. همانطور که گفته شد از این تکنولوژی در سیستمهای داهوا استفاده میشود.
- تکنولوژی HD-SDI: این فناوری قادر به ارسال دادهها بدون افت کیفیت در مسافتهای دور نیست.
مشاهده تصویر انواع تکنولوژیهای دوربین آنالوگ
در این قسمت میخواهیم یک نمونه از تصاویر انواع تکنولوژی دوربین آنالوگ را به نمایش گذاشته تا بتوانید آنها را بهتر با یکدیگر مقایسه کنید.
تفاوت دوربین AHD و Full HD
AHD یک تکنولوژی انتقال سیگنال آنالوگ با وضوح بالا است. در صورتی که اصطلاح Full HD میتواند برای هر دو نوع سیستم آنالوگ و دیجیتال استفاده شود. دوربینهای AHD معمولاً قادر به ضبط تصاویر با وضوحهای 720p یا 1080p هستند. البته تکنولوژیهای جدیدتر آن به کیفیت 4K نیز رسیدهاند. در دوربینهای Full HD وضوح تصاویر 1080P (1920×1080 پیکسل) است. اصطلاح Full HD میتواند برای انواع دوربینهای IP و HD مانند HD-CVI، HD-TVI و AHD استفاده شود.
بهترین تکنولوژی دوربین مدار بسته آنالوگ کدام است؟
برای انتخاب بهترین تکنولوژی دوربین مدار بسته آنالوگ باید توجه کنید که هر سه تکنولوژی AHD، HD-CVI و HD-TVI از فناوریهای پیشرفته محسوب میشوند. مزایا، ویژگیها و قیمت این سه تکنولوژی مشابه و نزدیک به یکدیگر هستند. فقط نکتهای که در دو فناوری HDTVI و HDCVI وجود دارد این است که ارسال سیگنال در این دو فناوری به دلیل فشردهسازی با یک تاخیر جزئی همراه است. توجه داشته باشید که این تاخیر بسیار نامحسوس و جزئی است. همچنین مزایای این دو فناوری بسیار بیشتر از این تاخیر جزئی هستند.
چه جالب من نمیدونستم آنالوگ انقدر تکنولوژی های مختلف داره و ممنون ازینکه انواع تکنولوژی آنالوگ انقدر خوب توضیح دادید